Scandal la decernarea Premiilor Gopo 2019. Un moment muzical a stârnit un val de reacții acide

 Pirvu Cristina
.

Gala decernării Premiilor Gopo 2019, Oscarurile românești, va rămâne în memoria multora. Ediția aceasta a fost una mai specială, care a stârnit cu val uriaș de reacții după ce o formație de manele a urcat pe scena Teatrului Național. 

Cea de-a 13-a ediție a Premiilor Gopo, denumite generic „Oscarurile românești', a avut loc marți seara la Teatrul Național București. „Moromeții 2' a fost pelicula care a câștigat trofeul pentru cel mai bun film. Nu acesta a fost subiectul principal al discuțiilor, ci faptul că după eveniment a urcat pe scenă o trupă care cântă manele.

Se pare că trupa se numește Kana Jambe, care, potrivit paginii de Facebook, apartine trustului Ro Terra Music patronat de Dan Bursuc. Solistul, în recitalul său, a ținut să mulțumească tuturor și să precizeze faptul că este onorat să cânte în fața unei așa audiențe.

https://www.facebook.com/FormatiaKanaJambe/videos/418673948708552/

Reacțiile celebrităților după momentul muzical de la Gopo 2019

Aurelian Temișan, vizil deranjat de momentul de pe scena TNB, a făcut comentarii chiar pe propria pagină de Facebook.

„În seară asta am trăit un moment rușinos. Eram în față televizorului, dar tot rușine am simțit. Să ai pe scenă Teatrului Național din București derularea premiilor GOPO, un festival de elită, în sala mari scenariști, regizori, producători, oameni de televiziune, mari actori ai țării și să asculți un burtos în maiou alb (căruia îi mai lipsea doar grătarul), cântând manele… e TOTAL RUȘINOS!!!
Această asociere a primei scene a țării, TNB, cu Gala Premiilor prestigiosului Festival de renume internațional, GOPO, și actul de subcultura creat, îmi lasă un gust amar și mă oripilează.
Atât am avut de spus.”

Nici Mihai Mărgineanu nu s-a lăsat mai prejos. A făcut comentarii acide despre momentul considerat de mulți stânjenitor.

„Aseară, la Gopo, organizatorii au adus pe scenă o trupa de manele. 
Aseară, la Premiile Gopo, cel mai cu ștaif eveniment al culturii cinematografice românești, organizatorii au adus pe scenă o trupa formată din niște rromi plinuti și cu ‘maiouri’ peste burți burdusite care au ‘făcut un program’ de manele.
Aseară la Premiile Gopo am văzut vârfuri ale culturii noastre aplaudand stingheri și din bun simt o trupa de maneliști .
I-am simțit stingheri și speriați, că pe timpul comunismului când trebuia să aplauzi că să te vadă securistul cum că nu ești retrograd și destabilizator.
Aseară , la Premiile Gopo, văzând atâta subcultura injectată în cultură m-am convins că România este în metastaza stadiul final și că nu mai apucăm nici tratamentul paleativ.

Mulțumim domnului Tudor de la Giugiu și lu’ doamna!”, a specificat el în mediul online.

Actorul a mai adăugat că el este de părere că Dan Bursuc ar fi sponsorizat organizatorii pentru ca trupa de manele să urce pe scenă: 'Asta seară, în direct, la premiile Gopo au cântat niște maneliști. Nu că o glumă, nu că un contra exemplu, ci că sponsorizare de la Dan Bursuc.'

Foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton