De ce superstiții ține cont Saveta Bogdan de Anul Nou: ”Nu este bine să aruncăm...” / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Deși nu este tocmai o fire superstițioasă, Saveta Bogdan ține cont de anumite superstiții de Anul Nou. E vorba despre credințe vechi, de la care mulți dintre noi nu ne abatem mai ales la cumpăna dintre ani și în prima zi a noului an. Iată ce nu face niciodată artista și de ce superstiții ține cont!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Chiar dacă nu este neapărat o fire superstițioasă, interpreta de muzică populară Saveta Bogdan ține cont de anumite superstiții de Anul Nou. Artista ține cont de obiceiurile din Ardeal și spune că nu se abate de la ele în prima zi a noului an. De altfel, e vorba despre niște obiceiuri împământenite și în alte zone ale țării, inclusiv în București.

79974555_2501069063496305_3181042982044303360_n79974555_2501069063496305_3181042982044303360_n

Citește și: De ce s-a temut Saveta Bogdan să meargă la înmormântarea Corneliei Catanga.”Dacă mergeam, ne hăituiau…”

Citește și: Viața dramatică a artistei Saveta Bogdan.A fugit cu iubitul în lume la 16 ani, s-a măritat la 18, iar la 20 a rămas văduvă

Citește și: Pictorial exclusiv cu Paula Seling și fiica ei, în vârstă de 9 ani. De ce a ținut totul secret până acum:„Ne iubim enorm și am sentimentul că Dumnezeu ne-a pregătit, pentru venirea ei, de mult timp' / SUPEREXCLUSIVITATE

Citește și: Anca Pandrea, gest emoționant în memoria lui Iurie Darie. Ce face de Sărbători, la mormântul lui:„Îi punem și lui tacâmuri la masă, ca și când este aici' / EXCLUSIV

Saveta Bogdan ține cont de anumite superstiții de Anul Nou

Saveta Bogdan crede în superstiții mai vechi și în tradițiile de Anul Nou! Pe 1 ianuarie, artista spune că nu este bine să arunci gunoiul din casă. Potrivit unei datini mai vechi, dacă facem acest lucru, e ca și când ne aruncăm norocul. Pentru belșug, artista și-a cumpărat vâsc. Cântăreața de muzică populară mai spune că e bine ca prima persoană care îți intră în casă în Noul An să fie un bărbat.

'Mi-am luat vâsc, care e bun pentru casă, pentru noroc… Iar de sărbători știu că mai este bine să îți intre un bărbat în casă, în prima zi a anului. Chiar și copil dacă este… e bine. Iar pe data de 1 ianuarie nu este bine să aruncăm gunoiul. Aceasta este o superstiție veche care 'spune' că îți arunci norocul. Acestea sunt obiceiurile la noi, în Ardeal. Acum fiecare face cum știe, dar eu de pe 1 ianuarie nu arunc nimic. Nu arunc gunoiul', a mai declarat Saveta Bogdan.

Saveta Bogdan: 'Vorbesc cu fata mea pe internet'

Saveta Bogdan are o fiică în America, pe nume Cătălina. Artista ține legătura periodic, cu fata ei, cu ajutorul internetului. Cântăreața de muzică populară spune că îi face poftă fetei sale cu cârnații de casă, făcuți chiar de ea. Pentru a avea pe masă preparate tradiționale românești, fiica solistei este nevoită să meargă o oră și jumătate cu mașina, până la Chicago.

'Fata mea merge la Chicago și ia de acolo cârnați afumați. Sunt români care au așa ceva. Așa că fata mea cumpără de acolo. Face o oră și jumătate până acolo, dar are mâncare ca în România. Găsește și mici, tot ce vrei. Zice că îi fac poftă cu toba și cârnații. În rest, la ei am înțeles că e zăpadă. Cătălina și soțul ei locuiesc în apropiere de Chicago, în partea de Nord, spre Canada. Acolo sunt zăpezi foarte mari. La noi este bine', a mai spus Saveta Bogdan.

Saveta Bogdan pleacă la primăvară la fiica ei

Saveta Bogdan își doreșta ca Paștele să o găsească peste Ocean, la fiica și la ginerele ei. În luna august, artista va fi la rândul ei vizitată de ginerele și de fiica ei.

'Au zi că vin amândoi în țară în luna august. Eu între timp, la primăvară, îmi doresc să fac Paștele cu ei, mi-am pus în gând să mă duc acolo. Neapărat. Iarna nu am vrut', a mai spus cântăreața de muzică populară.

Dacă în alți ani, Saveta Bogdan s-a plâns de frigul din casă, acum spune totuși, că are caloriferele călduțe și că este bine. 'Ca niciodată, am calduț în casă. Am caloriferele călâi, ceea ce nu era până acum. Și dacă e frig mai pun caloriferul în priză. Dar, deocamdată, e bine. În rest, față de alți ani, e mai bine iarna aceasta. Iarna a fost mai blândă cu noi până acum', afirmă Saveta Bogdan.

Foto: Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton