Sanda Ladoși a avut o copilărie aventuroasă. Cum și-a pus viața în pericol: ”Mergeam pe coclauri, mă mir că nu ne mâncau lupii...” / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Sanda Ladoși spune că a avut o copilărie aventuroasă, la fel ca faimosul Ion Creangă. Solista spune că l-a și întrecut și, dacă ar fi avut condeiul lui, l-ar fi depășit, de departe, și la acest capitol. Într-un interviu pentru viva.ro, artista povestește ce năzbâtii a făcut când era copil și cum făcea bani cu colindul noaptea prin sat. Sanda Ladoși susține că în Epoca de Aur s-a simțit mai liberă în vacanțele la bunici.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Sanda Ladoși a avut parte de o copilărie plină de năzbâtii la țară, la bunici, unde își petrecea vacanțele. Vedeta fura mere dulci vara de la mormântul Soldatului nescunoscut, iar de Crăciun mergea la colindat și făcea bani cu copiii din sat. Umblau pe câmpuri, în miez de noapte, fără teamă, însă acum se gândește că ar fi putut fi atacați de lupi!

78148966_136845721063402_4968037964622856192_n78148966_136845721063402_4968037964622856192_n

Citește și: Cum se menține Sanda Ladoși în formă, la 52 de ani:”Mănânc inclusiv slănină și ceapă”

Citește și: Metoda inedită prin care Sanda Ladoși își educă cei doi copii:„Sper să vină momentul când vor înțelege că le vreau binele'

Citește și: Cum este Mihai Rait, Dorel din Las Fierbinți, ca tată. Are un fiu de 4 ani:„Încerc să fiu cât pot de amuzant și câteodată mă surprind ca fiind și autoritar' / EXCLUSIV

Citește și: Romanița Iovan poartă cu ea mereu un talisman de la Ierusalim! De la cine l-a primit:'Indiferent unde mă duc…' / EXCLUSIV

Sanda Ladoși l-a întrecut pe Ion Creangă în copilărie

Sanda Ladosi făcea bani cu colindul, în copilărie. Mergea din casă în casă, în satul bunicilor, unde și-a petrecut vacanțele. Într-un interviu pentru viva.ro, interpreta își amintește că perioada Crăciunului avea parfumul ei, un freamăt pe care azi nu îl mai simte, ca adult. Susține că l-a depășit pe Ion Creangă la năzbâtii și l-ar fi întrecut și ca scriitor, dacă ar fi avut arta condeiului.

'Eu m-am născut în centrul orașului Târgu Mureș, dar copilăria am petrecut-o la țară, la bunici. Uneori, plecam direct la gară de la școală. Perioada aceasta a Crăciunului avea parfumul ei; bătrânii se apucau de cozonaci, mătușa făcea prăjituri specifice sărbătorilor de iarnă, era un freamăt pe care acum nu-l mai simt. Poate pentru că sunt adult și am alte griji', a declarat Sanda Ladoși, pentru viva.ro.

Sanda Ladoși: 'Nu ne dădeam seama și nici nu ne păsa pe atunci de viruși. Pentru că banii erau ținuți la grămadă cu covrigii'

Sanda Ladoși își amintește cu plăcere de copilărie și rememorează cu emoție cele mai frumoase momente din acea perioadă.

'Am avut o copilărie de vis. Mergeam la colindat de la prima casă din sat până în ultima, la bunici. Făceam averi din asta. Aveam punguța cu bani și zornăiau… Copii fiind, nu ne dădeam seama și nici nu ne păsa pe atunci de viruși. Pentru că banii erau ținuți la grămadă cu covrigii, de pildă', a declarat Sanda Ladoși, pentru viva.ro.

La un moment dat, fratele artistei mergea la colindat cu un magnetofon.

'Fratele meu avea magnetofon, când a mai crescut, spre finalul epocii comuniste. Era un magnetofon Majak sau Kashtan. Și mergeau la colindat cu magnetofoanele după ei. Erau grele, dar ei le luau după ei', mai punctează artista.

Sanda Ladoși: 'Eu întotdeauna am făcut ce am vrut'

Sanda Ladoși susține că în copilărie, deși asta s-a petrecut în plin comunism, s-a simțit mult mai liberă. Mergea noaptea cu găștile de copii în câmp, un risc pe care atunci nu-l realizau. Uitându-se în urmă, artista realizează că puteau fi atacați de animale sălbatice…

'Făceam găști și cântam. Mergeam pe coclauri, mă mir că nu ne mâncau lupii! Traversam un pârâu și ieșeam în câmp liber, nu era nimeni. Mergeam noaptea la colindat. Era un mare risc. Mi-am dat seama cât de nebuni eram, dar eram de fapt liberi, nestresați, fără griji. Eram copii liberi. Culmea, paradoxul Epocii lui Ceaușescu! Eu m-am simțit mai liberă, atunci.

Eu vorbesc de faptul că am prins, conștientă, niște lucruri. Dar eu întotdeauna am făcut ce am vrut, m-am simțit mai bine în pielea mea, atunci. Pe vremea aceea, vacanțele noastre de vară erau lungi, din 15 iunie până în 15 septembrie. Trei luni acolo stăteam, la țară. Nu voiam nicăieri altundeva', a mai povestit interpreta, pentru viva.ro.

Sanda Ladoși: 'Dacă aș fi avut darul lui Ion Creangă, să scriu mă refer, de departe îl puteam depăși!'

Sanda Ladoși spune că a făcut multe năzbâtii. A furat mere noaptea de la mormântul Soldatului necunoscut din sat. Prin tot ce a trecut Ion Creangă a trecut și ea. Dacă avea darul lui de a scrie, spune că îl putea depăși!

'Noaptea, mergeam la furat mere dulci de vară, mere foarte dulci. Sunt printre primele mere care apar. Unde crezi că am mers să le furăm? La mormântul soldatului necunoscut, în cimitirul din sat. Dar eram mulți copii, ne speriam, urlam, ne distram, dar eram copiii. Era o joacă nevinovată, nu devastam.

Am avut o copilărie pe care, dacă aș fi avut darul lui Ion Creangă – să scriu mă refer – de departe îl puteam depăși! Prin tot ce a trecut Ion Creangă eu am trecut, dar l-am și devansat și cu activități mai nebune', a mai declarat Sanda Ladoși, pentru viva.ro.

Foto: Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton