Regizorul Cristi Puiu a fost schimbat în juriul Festivalului de Film de la Veneția

 Lupescu Anca
.

Cristi Puiu a fost înlocuit în juriul Festivalului de Film de la Veneția, în care fusese anunțat luna trecută. Regizorul nu a putut fi contactat pentru a da detalii în legătură cu această schimbare, scrie libertatea.ro.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia este programată să debuteze pe 2 septembrie, cu proiecţia filmului 'Lacci', regizat de Daniele Luchetti. La sfârșitul lunii trecute, organizatorii anunţaseră că din juriu va face parte și cineastul român Cristi Puiu.

Marți, însă, organizatorii Festivalului de Film de la Veneția au publicat pe site-ul oficial lista completă cu membrii juriului, iar numele regizorul român lipsește.

„Regizorul român Cristi Puiu nu va mai face parte din juriu. Îi mulțumim că a acceptat această propunere atunci când i-a fost făcută și că a încercat să o onoreze, în ciuda dificultăților apărute.'

Regizorul a declarat la începutul lunii august într-un interviu oferit pentru Digi24 că este posibil ca accesul să-i fie interzis în Italia, deoarece România este pe 'lista neagră' în privința numărului mare de cazuri de coronavirus.

'O să fiu în juriu la Veneția, dacă lucrurile merg bine. Tocmai am avut o discuție cu Anca, soția mea, și cu alți prieteni, legată de obstacolele apărute. România se pare că se află pe o listă neagră. Accesul în Italia ar putea să îmi fie interzis. Poate că va trebui să recurg la un protocol special sau autoritățile să îmi dea voie să ajung la Veneția. Dacă nu reușesc, poate voi rămâne acasă și altcineva îmi va lua locul. (…) De la o zi la alta auzim tot felul de știri care mai de care mai grozave legate de destinul care ne așteaptă, așa că despre Veneția nu pot spune mare lucru', declara regizorul pe 7 august.

Totodată, de menționat este faptul că românii pot călători în Italia până pe data de 7 septembrie, cu mențiunea că ei vor trebui să stea în carantină 14 zile, potrivit informării oficiale.

Cine face parte din juriul Festivalului de Film de la Veneţia

  • Cate Blanchett (Australia), actriță, președintele juriului
  • Matt Dillon (SUA), actor
  • Veronika Franz (Austria), regizor și scenarist
  • Joanna Hogg (Marea Britanie), regizor și scenarist
  • Nicola Lagioia (Italia), scriitor
  • Christian Petzold (Germania), regizor și scenarist
  • Ludivine Sagnier (Franța), actriță

Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia se va desfăşura ţinând cont de regulile impuse de pandemia de COVID-19.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton