Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip dorm în paturi separate. Motivul? O tradiție ciudată!

 Oana Pantazi
.

Când ai la dispoziție un palat cu sute de camere, cum au Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip, nu e chiar ciudat să nu dormi cu partenerul de viață, însă recent s-a aflat că suverana Marii Britanii și soțul ei nu împart același pat deoarece respectă, de fapt, o tradiție bizară…

Când ai 93 și, respectiv, 98 de ani, ca Regina Elisabeta a II-a și Prințul consort Philip, probabil nu mai contează dacă mai dormi sau nu împreună, deși, de la o anumită vârstă e bine să ai companie peste noapte din cu totul alte considerente… Se pare însă că suverana și soțul ei nu numai că au dormit întotdeauna în paturi separate, ci acum nu mai dorm nici măcar în aceeași cameră, iar asta nu are legătură doar cu deranjantul sforăit, de care, în cele din urmă, nimeni nu e scutit…

Care să fie, atunci, motivul? Lady Pamela Hicks, verișoara Prințului Philip, spune că, de fapt, este vorba doar despre o bizară tradiție nobiliară ce vine din negura timpurilor și conform căreia membrii elitei sociale trebuie să doarmă în camere separate. „În Anglia, clasele sociale superioare au întotdeauna dormitoare separate. Nu vrei să fi deranjat de sforăieli sau cineva să-și pună un picioar peste tine. Când te simți confortabil, din când în când mai împarți și camera cu partenerul. E extraordinar să poți alege”.

Împreună de 72 de ani… în paturi separate!

Pe de altă parte, de fapt, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip nu au avut de ales. Chiar dacă și-ar fi dorit să doarmă tot timpul  împreună, cel puțin la începutul căsniciei lor de 72 de ani, suverana și soțul ei nu au avut de ales – era obligatoriu să aibă paturi separate și,  mai mult, chiar dormitoare separate!

Nu putem să nu ne gândim, cu amuzament, la reacția unui cuplu mult mai tânăr în fața acestei tradiții bizare – cel format din Meghan Markle și Prințul Harry, pe care nu îi putem vedea sub nicio formă în această ipostază, chiar dacă este ceva tipic nobilimii… Pe scurt, regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, chiar dacă (sau mai ales dacă) au sute de ani!

Foto: Hepta

Regina Elisabeta a II-a și Prințul PhilipRegina Elisabeta a II-a și Prințul Philip

Vezi şi Westminster Abbey din Londra – curiozități despre catedrala unde sunt încoronați regii britanici! 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton