Prințul Harry va purta uniforma militară la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. A primit permisiune specială de la Palatul Buckingham

 Dumitrache Laura
.

Prințul Harry a primit o permisiune specială din partea Palatului Buckingham. Deși i s-au retras toate titlurile militare, ducele de Sussex a primit acordul pentru a purta uniforma militară la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Nepotul suveranei a servit armata britanică timp de un deceniu și a participat la două turnee în Afganistan.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Deși i s-a refuzat onoarea de a purta uniforma militară la înmormântarea Reginei Elisabeta, Printul Harry a primit o permisiune specială din partea Palatului Buckingham. În urmă cu doi ani, ducele de Sussex a renunțat la atribuțiile regale, motiv pentru care i-au fost retrase titlurile militare.

Prince Harry Marries Ms. Meghan Markle – Windsor CastlePrince Harry Marries Ms. Meghan Markle – Windsor Castle

Prințul Harry a decis să părăsească Casa Regală în urmă cu doi ani, când s-a mutat împreună cu Meghan Markle și fiul lor în SUA. Regina a decis să îi retragă titlurile militare nepotului său, deși Harry a servit un deceniu în armata britanică. Acum oficialii de la Buckingham au intervenit pentru a-i permite ducelui de Sussex să îmbrace uniforma militară în ziua înmormântării bunicii sale.

Citește și: Kate Middleton și Meghan Markle, detaliile ascunse din ziua în care i-au adus ultimul omagiu Reginei Elisabeta a II-a

Citește și:Ce aliment a interzis Regele Charles al III-lea la Casa Regală.Care sunt, în schimb, preparatele lui preferate

Citește și:Cine este Ana Manea, fotbalista care a recunoscut că e lesbiană:”M-am săturat să stau, să nu postez, să nu fac nimic”

Citește și: Ce factură uriașă are de plătit Dorian Popa la energie electrică:„Am știu eu de ce…'

Prințul Harry va purta uniforma militară la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a.

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Suverana și-a petrecut ultimele clipe din viața la Palatul Balmoral, din Scoția, acolo unde membrii familiei Regale au fost alături de ea. Sâmbătă seara, cei opt nepoți ai suveranei vor participa la un priveghi la Westminster Hall.

Pentru acest eveniment, Prințul Harry a primit o permisiune specială din partea Palatului Buckingham. Ducele de Sussex va putea purta uniforma militară de onoare la priveghiul bunicii sale.

Prințul Harry, permisiune specială din partea Palatului Buckingham

Fratele mai mic al prințului William a primit permisiunea de a purta uniforma militară în urma unei intervenții a oficialilor de la Palatul Buckingham. Cei opt nepoți ai Reginei Elisabeta a II-a, inclusiv Harry și Wiliam, vor participa sâmbătă seara la priveghi.

„A fost o situație ridicolă. Având în vedere că Ducele de Sussex și-a servit țara. Si este un membru foarte respectat al forțelor armate cu tot ce a făcut pentru veterani. Este important ca nepoții Reginei să fie făcuți cu toții să se simtă bine-veniți. Si confortabili în timp ce participă la funeraliile iubitei lor bunici', au declarat surse regale.

Harry a servit 10 ani în armata britanică

După ce a renunțat la responsabilitățile regale în 2020, prințului Harry i s-a interzis să mai poarte uniformă. Ducele de Sussex a servit timp de 10 ani în armata britanică și a participat la misiuni în Afganistan.

Miercuri, Regele Charles al III-lea, prințul William și Harry au fost surprinși în timp ce conducea sicriul Reginei pe străzile Londrei. Atunci, Prințul Harry a fost văzut purtând un costum, în timp ce fratele său, Prințul de Walles și alte rude apropiate purtau uniforma militară cu medalii.

„Acesta este pur și simplu un semn de respect pentru răposata bunică a ducelui (n.r. – Prințul Harry). Care nu și-ar fi dorit-o altfel. Majestatea Sa a reprezentat întotdeauna armonie și unitate', a precizat o sursă regală.

Sursă foto: Profimedia

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton