Prințul Charles sau Prințul William? Cine va fi noul rege al Marii Britanii

 Oana Pantazi
.

Până deunăzi, zvonurile privind sărirea unei etape în ierarhia monarhică se amplificaseră într-o asemenea măsură, încât unii chiar începuseră să sărbătorească urcarea pe tron a nepotului Reginei, William, ducele de Cambridge, dar se pare că Elisabeta a II-a are alte planuri. Cine va fi noul rege al Marii Britanii vom afla mai repede decât credeam…

 

 

Zvonurile că Elisabeta a II-a e pregătită să se retragă s-au intensificat în ultimul timp, posibilitatea ca acestea să fie reale fiind foarte mare, cu atât mai mult cu cât monarha Marii Britanii are deja 91 de ani, iar asta devine pe zi ce trece un impediment serios în îndeplinirea obligațiilor sale. În acest caz, nu lipsa descendenților la tron este problema, ci calitatea morală a primului dintre ei, Prințul Charles, care și înainte, dar mai ales după moartea Dianei ar fi înregistrat o nedorită scădere de popularitate. Englezii, și nu numai ei, nu i-au uitat și nici nu i-au iertat infidelitățile din timpul mariajului, considerându-l, indirect, răspunzător pentru moartea Dianei. Iar căsătoria sa cu cea care i-a fost amantă dintotdeauna, Camilla Parker Bowles, l-a trimis direct pe un loc codaș în preferințele oamenilor.

 

În momentul în care documentarul despre viața Dianei a fost difuzat, s-a confirmat ceea ce toată lumea bănuia, și anume că Prințesa inimilor a fost profund nefericită din cauza infidelității soțului său. Cuvintele acesteia către Camilla Parker Bowles, care trăia cu Prințul Charles de dinainte de căsătoria lor – Știu ce se întâmplă între tine și Charles… Nu mă trata ca pe o idioată!' – relevă drama unei femei care era iubită de o lume întreagă, dar nu și de bărbatul ei. În pofida lipsei de popularitate a lui Charles și în pofida așteptărilor englezilor, se pare că Regina ar fi decis să nu sară nicio etapă  la succesiune, urmând să îl pregătească pe Charles să-i ia locul.

 

Persoane din anturajul familiei regale confirmă că Regina pregătește de pe acum terenul, urmând ca, în cazul în care la 95 de ani ar fi tot suverană, să renunțe la o parte dintre atribuțiile și responsabilitățile sale, acestea urmând a intra în sarcina Prințului Charles, care va fi numit Prinț regent și Rege, însă asta presupune și că Elisabeta a II-a nu va trebui să renunțe la tron. Purtătorul de cuvânt al Palatului Buckingham a refuzat să comenteze aceste zvonuri, dar uneori și tăcerea este un răspuns. Probabil că unii dintre noi, cei mai tineri, vor apuca totuși să-l vadă și pe Prințul William rege…

 

Oana Pantazi

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton