Postul Paştelui. Reţetă pentru supă de linte roşie, de post şi foarte gustoasă

 Dumba Gabriela
.

Supa-cremă de linte roşie este deosebit de gustoasă şi a ajuns un preparat foarte popular şi în România. Este uşor de gatit, poate fi consumată în post, dar şi în general, pentru vegetarieni, mai cu seamă că este un aliment bogat în vitamine şi minerale, precum vitamina B1, acid folic (vitamina B9), potasiu şi fier.

Lintea roşie este un aliment recomandat în post pentru că este o sursă excelentă de fibre, bogată în proteine şi fier, în vitaminele din grupul B – vitamina B6, acid pantotenic (vitamina B5), tiamina (vitamina B1) şi mai ales vitamina B9, cunoscută ca acid folic, pe care corpul o foloseşte pentru a-ţi oferi energie.

Lintea roşie este cea mai dulce, iar supa cremă de linte are un gust similar celei de fasole.

Ingrediente pentru supa cremă de linte roşie

1 cană de linte roşie

2 cepe

3 căţei de usturoi

1 morcov

rădăcină de ţelină şi rădăcină de pătrunjel

sare după gust

boia dulce sau iute după gust

3 linguri ulei de măsline

piper alb

2 litri de apă

Preparare supa-cremă de linte roşie

Lintea se spală bine şi se lasă la înmuiat în apă pentru 1-2 ore. Între timp, ceapa, usturoiul, albiturile şi morcovul se toacă marunt şi se călesc la foc mic, până se înmoaie. Atenţie, să nu le ardeţi pentru că vor deveni amărui, mai ales usturoiul. Pentru a fi sigure că se înăbuşă ca la carte, adăugaţi şi puţină apă la călit. Ulterior, adăugaţi lintea scursă de apă, pe care aţi avut-o la înmuiat şi adaugaţi şi cei doi litri de apă.

Fierbeţi totul timp de 25 minute. Puteţi gusta lintea, între timp, aşa încât să verificaţi dacă este fiartă bine. Spre deosebire de fasole, lintea fierbe foarte repede!

Când totul este gata, transformaţi supa într-o cremă cu ajutorul unui blender. Dacă vi se pare foarte groasă, mai completaţi cu apă. Potriviţi de sare, boia, piper după gust.

Se serveşte cu crutoane!

sursa foto: sanovita.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton