Martin Scorsese - invitat special la Cannes

 Revista VIVA
.

Martin Scorsese – invitat special la Cannes

Martin Scorsese – invitat special la Cannes

Alaturi de alti cineasti, Martin Scorsese va anunta in cadrul Festivalului de la Cannes infiintarea unei fundatii.

„World Cinema Foundation' va avea grija de capodoperele cinematografiei mondiale, urmarind atat pastrarea filmelor in cele mai bune conditii, cat si recuperarea acelor pelicule deteriorate de trecerea timpului.

In cadrul celei de-a 60-a editii a Festivalului de Film de la Cannes, Scorsese va tine o adevarata lectie de cinematografie. Dupa Oliver Stone, Nanni Moretti si Sydney Pollack, regizorul va dezvalui cateva dintre tainele meseriei sale si va vorbi, de buna seama, cu pasiune despre filme.

Duminica, pe 27 mai, in cadrul festivitatilor de inchidere a Festivalului, Scorsese va inmana premiul Camera dor la categoria „Cel mai bun regizor'.

Scorsese nu este un rasfatat al galelor de premiere. Abia in acest an, membrii Academiei Americane de Film i-au acordat Premiul Oscar, atat pentru cel mai bun regizor, cat si pentru cel mai bun film. Iar pelicula pentru care Scorsese a obtinut premiile este „The Departed' (Cartita) in care Leonardo DiCaprio face un rol de exceptie.

In ceea ce priveste Festivalul de la Cannes, Scorsese s-a situat si de o pare si de alta a baricadei. Daca in 1976 obtinea Palme dor pentru Taxi Driver (Robert DeNiro facea un rol de referinta dandu-i viata lui Travis Bickle), in 1998 il regasim pe Scorsese in postura de Presedinte al Juriului.

Un text de: Florentina Liutic; Foto: www.cinemagia.ro; Publicat la data de 11.04.2007.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton