Beatice Rancea si Doug Wright - Premiera la Odeon

 Revista VIVA
.

Beatice Rancea si Doug Wright – Premiera la Odeon

Beatrice Rancea si Doug Wright – Premiera la Odeon

Aceasta stagiune aduce din nou o supriza pe scena Teatrului Odeon. Piesa „Sunt propria mea sotie” de Doug Wright (text distins cu Premiul Pulitzer in 2004) a fost pusa in scena de Beatrice Rancea.

Piesa a fost scrisa pentru a fi un one-man-show. Cu toate acestea, regizoarea a avut viziunea de a aduce pe scena mai mult de un singur actor si de a transforma aceasta montare intr-una inedita. Surprizele acestui spectacol nu se opresc aici. Doug Wright insusi este actor in propria sa piesa, interpretandu-se pe sine. Autorul este pentru a treia oara la Teatrul Odeon, prima data sosind pentru a asista la premiera spectacolului „Marchizul de Sade”, iar a doua oara in cadrul proiectului de schimb teatral americano-roman, ARTE. Piesa spune povestea Charlottei von Mahlsdorf (1928-2002), travestit german si colectionar avid de antichitati, care a supravietuit atat nazismului cat si comunismului, cele mai opresive regimuri ale secolului XX. Doug Wright face o cercetare minutioasa a vietii Charlottei (prin vizite, o bogata corespondenta si interviuri; in total 500 pagini de transcrieri), in incercarea de a descoperi misterul personalitatii si supravietuirii sale si de a-i transforma povestea intr-o piesa de teatru. Pe parcursul interviurilor, autorul descopera o sensibilitate aparte, un minunat povestitor si o incarnare vie a istoriei pe care o colectioneaza. Insa toate demersurile autorului de a cunoaste personajul sau nasc noi intrebari. „Ea nu are un muzeu, ea este unul”, spune Doug Wright in piesa sa. „Ea – sau cel putin imaginea pe care o afiseaza – este un model valoros, cu conditia ca oamenii sa intre in muzeul ei si sa arunce o privire”, se spune in cronica piesei din L.A. Times.

.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton