Pe timp de pandemie, medicii se vor îmbrăca de la Cătălin Botezatu! Designerul a semnat contract cu statul pentru măști și combinezoane cu cagulă!

 Oana Pantazi
.

În contextul pandemiei de coronavirus, care afectează întreaga planetă în momentul de față, medicii din România vor beneficia de combinezoane cu cagulă, protecție pentru încălțăminte și viziere de la firma Viggo Fashion International, unde Cătălin Botezatu e asociat.

În această perioadă în care spitalele din România duc lipsă de echipament de protecție, firma Viggo Fashion International, pe care o administrează Ionuț Marin Marius, partener de afaceri cu Cătălin Botezatu, a câștigat o licitație de răsunet.

Deja au fost semnate cele două acorduri-cadru – încheiate conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 11/2020, referitoare la asigurarea stocurilor de urgență medicală – care vor aduce în conturile Viggo Fashion International în jur de 18 milioane de euro, firma angajându-se să livreze către statul român combinezoane cu cagulă și protecție pentru încălțăminte, respectiv viziere de protecție necesare pentru protecția personalului sanitar care luptă împotriva pandemiei de coronavirus, scrie cancan.ro.

Viggo Fashion International importă vizierele, nu le produce

Firma Viggo Fashion Internațional se obligă să livreze 500.000 combinezoane de protecție în 45 de zile calendaristice de la semnarea contractului și 1.750.000 de viziere de protecție, etapizat, în 45 de zile calendaristice. Conform sursei citate, Viggo Fashion International nu va produce combinezoanele și vizierele de protecție, ci le va importa.

Prețul unui combinezon cu cagulă și protecție pentru încălțăminte este de 93 de lei, iar prețul unei viziere de protecție este de 19 lei. Drept urmare, Viggo Fashion International urmează să încaseze sume impresionate de la statul român, valoarea celor 500.000 de combinezoane ridicându-se 54.145.000 lei, iar cea a vizierelor de protecție, la 33.320.000 lei. În concluzie, firma Viggo Fashion International va primi în jur de 18 milioane de euro.

'Până în prezent a fost încheiat un singur contract subsecvent pentru produsul viziere, pentru jumătate din cantitatea din acordul cadru și urmează să livrăm și apoi să facturăm', a declarat Ionuț Marin Marius, administrator al Viggo Fashion și partenerul de afaceri al lui Cătălin Botezatu.

Raed Arafat: 'Noi trebuia să facem achiziții cu doi-trei ani înainte '

Doctorul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a comentat cu privire la la Ordonanța de Urgență 11/2020 – cea în baza căreia Viggo Fashion Internațional a câștigat cele două contracte  –, declarând că România ar fi trebuit să aibă stocuri de urgență încă de acum doi ani.

„Dacă vorbim de prea târziu, trebuia să avem de acum doi ani stocuri. În ianuarie am început să ne pregătim, ne trebuia legislația și Ordonanța a ieșit în cursul lunii februarie și imediat am început achizițiile. Oricum, noi trebuia să facem achiziții cu doi-trei ani înainte, noi am făcut stocuri când a fost Ebola și am folosit aceste materiale rămase de atunci pentru această situație. Această Ordonanță care a ieșit acum ne va permite să avem stocuri nu numai pentru situația asta, ci pentru o perioadă lungă în viitor. Acum, asta e. Ordonanța a ieșit în luna februarie și am început să lucrăm în acest sens', a explicat Raed Arafat.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton