Olimpia Melinte a inventat un joc ingenios pentru fiul ei. Cum și-a determinat copilul de 5 ani să respecte regula celor 20 de secunde de spălat pe mâini / INTERVIU

 Oana Popoiag
.

Olimpia Melinte, talentata actriță din VLAD, se află, în plină pandemie de coronavirus, în situația dificilă a multor părinți din București. Locuiește la apartament și caută soluții de a-i asigura copilului un spațiu de desfășurare și de a-l învăța despre măsurile de protecție. Vedeta și soțul său, pe care îl iubește din liceu, au găsit o modalitate atipică pentru a-și determina băiețelul de 5 ani să respecte regula celor 20 de secunde de spălat pe mâine.

Stai la apartament, așadar posibilitatea de mișcare e limitată. Băiețelul tău de cinci ani, Sasha, cum face față izolării și cu ce îi ocupi timpul?

Sasha este energia și bucuria noastră, este de neoprit! În toată aceasta perioadă nu a existat zi să-l aud că este plictisit. Găsește mereu modalități noi de a se juca, are întâlniri pe zoom cu educatoarea și cu colegii, își face cursurile de karate online, construiește orașe din lego, și în fiecare seară avem propriul campionat de Macao, la care câștigătorul va alege ce vom face în prima zi de libertate. Sper să fim cu toții în același gând și plimbarea prin pădure la care tânjesc să devină o dorință comună!

Cum ți-ai învățat copilul de cinci ani importanța măsurilor de igienă impuse de pandemie?

A venit cu lecțiile făcute de la grădiniță, așa că ne-a învățat el pe noi! Dar am inventat un joc, pentru a ne spăla pe mâini timp de minim 20 de secunde, numărăm cântând, el o cifră eu o cifră și cine se încurcă trebuie să o ia de la capăt, așa că uneori spălatul pe mâini poate dura și 5 minute!

Ca mama, ce părere ai despre decizia autorităților de a sista activitatea în școli și grădinițe până în toamnă? Am văzut păreri împărțite.

Va fi o perioadă foarte complicată pentru cei care au copii și trebuie să se întoarcă la serviciu și eu mă gândesc la asta și trebuie să recunosc, am ceva emoții, dar cred că decizia autorităților a fost luată pentru siguranța noastră. După cum știm cu toții, copiii pot fi purtători, virusul nu se activează la ei, dar dacă intră în contact cu persoane în vârstă sau cu noi, părinții, asta poate deveni grav. Așa că mai bine ne organizăm viețile în așa fel încât să ieșim sănătoși din perioada asta dură….

Ți-ai găsit devreme vocația în carieră, ți-ai găsit devreme dragostea vieții. Ai avut noroc, cum se spune. Este vreun aspect al vieții tale în care ai simțit, totuși, că norocul te-a cam ocolit? Cu ce ocazie ai spus ultima dată 'n-am noroc'?

Ultima oară am spus că „n-am noroc' în bucătărie! Nu sunt foarte pricepută în domeniul ăsta, uneori nu-mi ies lucrurile, probabil pentru că am emoții când fac ceva pentru prima oară, probabil pentru că soțul meu gătește foarte bine și simt că sunt mereu într-un soi de competiție cu el și nu prea reușesc să îl înving…habar n-am, dar știu sigur că am gândit asta de mai multe ori: n-am noroc în bucătărie!

Mai poți descoperi lucruri neștiute despre omul de lângă tine, pe care îl iubești din liceu, după atâția și atâția ani? A scos carantina ceva nou la iveală în relația ta cu soțul tău?

Știi ce e bizar? Că mie în toată perioada asta mi-a fost mai mult dor de el decât să mă simt sătulă de prezența lui, pentru că a avut zi de zi treabă, chiar dacă a avut un program mai scurt de lucru decât de obicei, nu ne-am văzut cât mi-ar fi plăcut. Totuși, nu cred că te poți plictisi de omul pe care-l iubești, poate că sentimentul de saturație vine în clipa în care dragostea trece.

Foto: Pro Tv, Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton