Actrița Olga Bălan, mărturisiri despre hărțuire şi abuzurile din lumea filmului: „Există aceste persoane mizerabile. Am suferit foarte mult”

 Miniosu Alexandra
.

Actrița Olga Bălan a făcut unele mărturisiri dureroase despre hărțuire şi abuzurile din lumea filmului. Confesiunea vedetei vine după discursul ținut de Viorica Vodă la Premiile Gopo 2022, în care a afirmat că a fost hărțuită sexual. Cea dintâi consideră că toate artistele care au trecut prin această experiență traumatizantă ar trebui să denunțe public acest lucru, pentru a se face, în sfârșit, dreptate.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Actrița Olga Bălan a făcut mărturisiri cutremurătoare despre hărțuire şi abuzurile din lumea filmului. A decis să reacționeze public, după ce colega ei de breaslă, Viorica Vodă, a vorbit despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă în timpul carierei. Din fericire, ea nu a trecut printr-o astfel de experiență urâtă, dar crede că femeile ar trebui să fie mult mai bine protejate, la fel cum se întâmplă în alte țări.

olga-balan-1olga-balan-1

În cadrul interviului, Olga Bălan a făcut o paralelă cu cu se întâmplă în Italia atunci când o femeie e hărțuită. Artista a fost mereu atentă să nu se confrunte cu situații dureroase. În ciuda acestui lucru, îndrăgita vedetă, cunoscută pentru trăsăturile ei fine, a mărturisit că frumusețea i-a adus doar probleme.

Citește și: Emilia Popescu, mesaj pentru Viorica Vodă, după declarațiile despre hărțuirea sexuală:„Nu este de râs și nici de judecat, lumea e ipocrită'

Citește și: Cum a reacționat Oana Pellea după declarațiile de hărțuire sexuală de la Premiile Gopo:„Doamna Viorica Vodă trebuie să dea nume'

Citește și: Biserica, în dificultate la înmormântarea mamei din Timișoara, care s-a aruncat de pe bloc ținându-și copiii în brațe:„În 40 de ani n-am văzut aşa ceva'

Citește și: Jorge a fost victima bullying-ului din cauza numelui:”O batjocură teribilă…”

Actrița Olga Bălan, mărturisiri despre hărțuire şi abuzurile din lumea filmului

De-a lungul carierei sale, Olga Bălan a observat că mulți oameni tindeau să vadă doar ambalajul la început, în ceea ce o privește. Abia după ce o cunoșteau puneau preț și pe inteligența ei, dar și pe talentul incontestabil. Deși nu s-a căsătorit încă cu iubitul ei, aceasta a povestit că poartă o verighetă pentru a le transmite celorlalți un mesaj indirect, acela că nu e deschisă la alte legături.

Întrebată ce părere are despre discursul Vioricăi Vodă de la Premiile Gopo, cu privire hărțuirea sexuală, Olga Bălan a susținut că există unele „persoane mizerabile', din păcate, în industrie. Pentru a se proteja de astfel de experiențe urâte, vedeta are același agent cinematografic de când a debutat ca actriță, în Italia.

„Nu spun că nu este adevărat, există aceste persoane mizerabile, din păcate, dar eu am avut noroc pentru că am un agent cinematografic de când am început primii pași în Italia ca actriță. Nu l-am schimbat tocmai din această cauză, pentru că era un om cum trebuie. Este foarte greu în ziua de astăzi să mai găsești oameni cum trebuie. Nu m-am dus niciodată la castinguri, doar unde mă trimitea el, eram cerută și exista garanția că nu poate să mi se întâmple absolut nimic.

Dar există, tinerele noastre trebuie să fie foarte atente pentru că, din păcate, știm foarte bine, s-a întâmplat și la Hollywood, se întâmplă și la case mai mici. Trebuie să fim atente ca femei din punctul acesta de vedere', a spus Olga Bălan pentru Ego.ro.

„Este grav și pentru actori și pentru studente'

În ceea ce privește hărțuirea sexuală adusă asupra studentelor de la teatru, Olga Bălan consideră că acest lucru este foarte grav. Le sfătuiește pe cele care au trecut prin experiențele neplăcute să denunțe.

„Este grav și pentru actori și pentru studente. Eu cred că fiecare ar trebui să denunțe persoanele respective. În Italia există legi care te pot pune la adăpost de toate aceste lucruri, nu știu dacă în România există legi care să te protejeze ca femeie. De multe ori ești luată în râs, cum era pe vremuri: „Ce ți se poate întâmpla?'.

Cred că trebuie să fie făcute anumite legi ca toate artistele și studentele să nu mai fie puse în fața problemelor de acest gen, să fie protejate. Acest lucru se poate întâmpla doar printr-o lege care să protejeze femeia în general. În Italia există așa ceva, spre exemplu, dacă ești sunată de un om la telefon de prea multe ori, poți să îl denunți, fără să mai vorbim de lucruri care sunt și mai grave. Sunt niște situații neplăcute care ne pot dăuna fizic și psihic', a explicat ea.

Ce probleme i-a adus frumusețea

Printre altele, Olga Bălan a povestit de ce frumusețea i-a adus numai probleme. Conform spuselor ei, atunci când mergea pe stradă, mașinile se opreau, iar oamenii insistenți nu-i era deloc pe plac. A suferit foarte mult din cauză că, la început, atrăgea priviri doar pentru frumusețe, nu pentru talent.

„Am avut un singur manager și agent cinematografic ca să fiu sigură că nu mi se poate întâmpla nimic. De ce? Dacă mergeam pe stradă, se opreau mașinile. Nu este o fericire pentru că oamenii sunt insistenți. Este frumos să fi admirat, dar până la un anumit punct. Printre aceste persoane există și persoane puțin anormale, ca să spun așa.

Am suferit foarte mult, atrăgeam ochii asupra mea pentru frumusețe, nu pentru talent. Acesta se vedea după ce mă cunoșteau, atunci își dădeau seama că sunt frumoasă, inteligentă și talentată. O femeie care este frumoasă luptă mult mai mult pentru a ajunge cineva din acest punct de vedere', a mai transmis vedeta.

Poartă verigheta pentru a se proteja, deși nu e căsătorită

Olga Bălan poartă pe deget o verighetă pentru a se proteja tocmai de acei oameni insistenți. Din fericire, nu a întrecut nimeni măsura până acum. Totodată, ea a explicat de ce ea și partenerul ei, Dragoș, nu s-au căsătorit până acum.

„Nu, nu a întrecut nimeni, dar eu și Dragoș încă nu am reușit să ne căsătorim, ținând cont de pandemie. Avem peste 4 ani de când suntem împreună, dar ne-am pus verigheta pentru că el atrage foarte multe femei, iar eu atrag, chiar dacă am o vârstă, bărbați. Această verighetă înseamnă „stați puțin mai departe pentru că suntem ocupați', a conchis artista.

Sursă foto: Facebook, Captură video

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton