Motivul pentru care Olena Zelenska s-a separat de Volodimir Zelenski, când a început războiul: "A fost prima dată când am plâns"

 Oana Pantazi
.

E ziua cu numărul 140 de război, iar Olena Zelenska s-a separat de soțul ei, Volodimir Zelenski, de luni bune. Din februarie până în mai nu s-au văzut deloc, iar asta deoarece președintele Ucrainei și familia lui reprezintă prima țintă a rușilor. Inamicul public numărul 1.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Ziua de 24 februarie va rămâne mereu o zi neagră în istoria întregii omeniri, dar pentru Olena Zelenska va fi ziua în care s-a separat de Volodimir Zelenski, soțul ei și președintele Ucrainei, în timp ce țara lor era asediată de ruși și oameni nevinovați piereau în bombardamente. Voi rezista alături de soţul meu!' – spunea atunci Prima Doamnă, însă soarta i-a despărțit pentru o vreme.

„Poporul meu drag! Ucraineni! Mă uit la voi toți astăzi. Toți cei pe care îi văd la televizor, pe străzi, pe internet. Văd postările și videoclipurile voastre. Și știți ceva? Sunteți incredibili! Sunt mândră să trăiesc în aceeași țară cu voi! Astăzi nu voi plânge și nu mă voi panica. Voi fi calmă și încrezătoare. Copiii mei mă privesc. Și voi fi alături de ei. Și de soțul meu. Și de voi toți', a scris Olena Zelenska, pe 25 februarie.

Olena-Zelenski-1Olena-Zelenski-1

Olena Zelenska s-a separat de Volodimir Zelenski când a început războiul

Toți bărbații apți de luptă, dar și femeile – pentru că 17% din armata Ucrainei e formată din femei – își apără în stradă dreptul la libertate și independență. Iar în mijlocul lor se află președintele Volodimir Zelenski, noul erou al țării, dar și al unei lumi întregi. Președintele Ucrainei nu și-a părăsit o clipă poporul, însă a fost nevoit să se despartă de soția sa și de cei doi copii.

La o zi după începerea războiului, Zelenski spunea, într-un mesaj video, „vor să distrugă Ucraina politic prin doborârea şefului statului'. „Eu stau în cartierele guvernamentale împreună cu alţii. Inamicul m-a desemnat ca ţinta numărul unu, iar familia mea este ţinta numărul doi'.

Citește și: Răzvan Simion, despre ultima sa întâlnire cu Mădălina Manole, la Neatza: „Era de nerecunoscut”

Citește și: Adrian Enache s-a întâlnit cu Vladimir Putin: „Aveau grijă să nu-i furăm ADN-ul'

Citește și: Cuzin Toma, fotografiat cu o femeie misterioasă. Prima reacție a lui Firicel din Las Fierbinți, după ce au apărut imaginile: „Este…”

Citește și: CRBL se mută înapoi în România, după ce a locuit 6 ani în Spania: „Am proiecte”

Într-un interviu emoționant pentru revista TIME, Olena Zelenska a vorbit despre suferințele prin care a trecut țara ei de la începutul războiului, dar și despre faptul că s-a separat de Volodimir Zelenski încă de la începutul războiului. Prima Doamnă a dezvăluit că ea și copiii nu și-au dorit să plece în momentul în care bombele s-au făcut auzite pentru prima dată. În dimineața zilei de 24 februarie, și-a găsit soțul în camera alăturată, îmbrăcat deja de serviciu.

„Din punct de vedere emoțional, era precum coarda unei chitare: încordată până la punctul de a se rupe. Dar nu era nicio teamă sau confuzie pe chipul lui. Era complet concentrat', și-a amintit Olena.

Olena și-a amintit că ea și cei doi copii ai lor, Kiril (9) și Aleksandra (17), nu și-au dorit să plece. Când a sunat Volodimir, ea i-a spus că se simt mai în siguranță acasă. Plus că nu voiau să lase în urmă animalele de companie: doi câini, o pisică și un papagal nevrotic, pe nume Kesha. Dar cum adresa familiei fusese făcută publică în rapoartele presei, Olena a făcut bagajele și s-au dus la complexul prezidențial pentru a-și lua rămas-bun de la Zelenski.

Olena Zelenska și copiii au refuzat să părăsească țara

Deși au primit diverse oferte de găzduire de la prieteni aflați în afara țării, Olena și copiii au refuzat să părăsească țara.

„Am înțeles că s-ar putea să nu-i mai văd niciodată pe toți cei pe care îi iubesc. A fost probabil prima dată când am plâns, prima dată când mi-am lăsat emoțiile să plece. Pur și simplu nu am putut să suport', mărturisea Olena Zelenska pentru Vogue, la două luni după ce s-a separat de Volodimir Zelenski.

Prima Doamnă și soțul ei locuiesc separat și în prezent, cei doi revăzându-se doar o singură dată, în luna mai, cu ocazia unui interviu comun.

„A fost emoționant. Atât vă pot spune”, declara Olena Zelenska.

Olena Zelenska a continuat să fie însă alături de poporul ucrainean, Prima Doamnă fiind extrem de activă pe contul de socializare, de unde și-a încurajat conaționalii în permanență. În mai, Olena a lansat o inițiativă guvernamentală pentru a pune la dispoziție sprijin psihologic pentru fiecare ucrainean și a început să pregătească consilieri în traumă, a creat linii telefonice de sănătate mintală și a apelat la experți străini pentru sprijin clinic.

„După patru luni de război, nimeni dintre noi nu este bine”, a mai spus Prima Doamnă, referindu-se la cele 15 milioane de familii separate din cauza războiului, dar și la sutele de copii rămași orfani.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton