Noi informații despre Simona Halep și scandalul de dopaj în care este implicată. Cristian Jura, arbitru TAS: "Tribunalul a anunțat că..."

 Laciu Andreea
.

Noi informații despre Simona Halep și scandalul de dopaj în care este implicată. Multă lume se întreabă ce se întâmplă acum, de fapt, cu scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep. Cristian Jura, arbitru TAS (Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv), a făcut publice câteva detalii despre dosarul în care este implicată campioana. A trecut aproape o lună de când jucătoarea de tenis a fost pusă în mod oficial sub acuzare de dopaj cu Roxadustat, la US Open 2022. Însă, în afară de un mesaj amplu transmis la acel moment, nu a mai venit vreo altă reacție publică până acum din partea Simonei Halep.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Noi informații despre Simona Halep și scandalul de dopaj în care este implicată. Soarta campioanei nu a fost încă decisă. Simona Halep riscă să rămână în afara circuitului de tenis profesionist. Nu există încă niște informații clare despre strategia abordată de jucătoarea noastră în privința acuzațiilor, dar Cristian Jura, arbitru în cadrul TAS din Lausanne, Elveția, a făcut acum niște dezvăluiri de ultimă oră despre acest caz.

simona-halep-1simona-halep-1

Noi informații despre Simona Halep și scandalul de dopaj în care este implicată

Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv (TAS), de la Lausanne, din Elveția, are o experiență vastă în cazurile de dopaj sportiv. În mod total surprinzător, se pare că Simona Halep nu a contestat încă decizia de suspendare, potrivit spuselor lui.

„Din informațiile mele, nu există niciun fel de indiciu pe această temă la TAS. De altfel, tribunalul a anunțat acum aproape o lună că Simona Halep nu a făcut niciun demers legal către această instituție juridică.

Nu știu să se fi schimbat nimic de atunci încoace. Dar cred că cele 20 de zile pe care Halep le avea la dispoziție pentru a contesta suspendarea sa prin intermediul agenției Sport Resolutions au trecut!', a declarat Cristian Jura, în exclusivitate pentru Playtech.

Citește și: Toni Iuruc, despre strategia de apărare a Simonei Halep în scandalul de dopaj: „Ea este singura care poate să…'

Citește și: Florin Piersic Jr a fost dependent de jocurile de noroc: „E un drog. Mă duceam să îmi mănânc salariul la păcănele”

Citește și: Monica Iagăr, despre scandalul de dopaj al Simonei Halep: „Testele astea făcute așa sunt dubioase…”

Citește și: Adda îl acuză pe CRBL că ar fi umilit-o, în trecut: „M-am întors plângând. Mi-a spus că…'

„Cel mai probabil, Simona Halep a ales o strategie mai puțin transparentă'

Durata de contestare a acuzațiilor oficiale este de 20 de zile pentru cele intermediate de agenția londoneză Sport Resolutions, respectiv de 21 de zile pentru cele care opresc la TAS.

„Și într-un caz, și în celălalt, vorbim despre zile calendaristice. Nici vorbă că ar putea fi vorba despre zile lucrătoare. Lucrurile sunt foarte clare celui în cauză referitor la numărul de zile pe care le are la dispoziție pentru a-și demonstra nevinovăția. Cel mai probabil, Simona Halep a ales o strategie mai puțin transparentă. Poate la sugestia celor apropiați, poate sub influența echipei de avocați pe care și-a ales-o.

Există și o asemenea procedură, prin care ceri forului respectiv ca situația să-ți fie analizată fără a da publicității niciun fel de amănunte. Dacă s-a ales o asemenea variantă, cei implicați vor decide când anunță rezultatele finale. Însă strategia în cauză, chiar și una netransparentă, nu înseamnă nimic. Orice sportiv e liber să-și aleagă propria cale de rezolvare a diferendelor de acest tip.

Spre deosebire de Simona Halep, Șarapova a ales atunci să facă cât mai transparent tot procesul. Și a comunicat, pe rețelele sale sociale, aproape fiecare pas. Însă și cazul rusoaicei a fost diferit de al cel al româncei. Totuși, tăcerea Simonei Halep mă miră un pic!', a completat arbitrul TAS.

Cu ce se ocupă acum jucătoarea de tenis

După ce a fost acuzată de dopaj, Simona Halep a transmis un mesaj amplu, apoi a decis să păstreze tăcerea. Nu a mai postat nici pe rețelele de socializare așa cum o făcea înainte, când ținea constant legătura cu fanii ei. Se pare că acum face doar niște antrenamente ușoare la Complexul Stejarii, ca să se mențină în formă. Acest complex este deținut de Ion Țiriac și se află lângă București.

Sursă foto: Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton