Actorul Dorel Vișan, mesaj pentru români, de Ziua Națională: "Să se deștepte, să nu ne pierdem identitatea"

 Dumba Gabriela
.

Actorul Dorel Vișan, mesaj pentru români, de Ziua Națională. Actorul Dorel Vișan a transmis gândurile sale de Ziua Națională a României și, totodată, un mesaj emoționant pentru români, cu ocazia 1 Decembrie. Actorul Dorel Vişan declara acum câțiva ani că parlamentarii trebuie să fie uniţi în jurul ideii de reconstrucţie a României.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Actorul Dorel Vișan, mesaj pentru români, de Ziua Națională. Dorel Vișan este adesea identificat cu „Senatorul melcilor', film românesc regizat de Mircea Daneliuc în 1995, rol pentru care actorul a fost nominalizat la festivalul de la Cannes, pentru Palme DOr. Însă, a mai interpretat peste 40 de roluri importante, în cei 35 de ani de activitate la Teatrul Național „Lucian Blaga', din Cluj-Napoca și a impresionat în peste 60 de producții cinematografice.

doreldorel

Actorul Dorel Vișan, mesaj pentru români, de Ziua Națională

'Prin ochii mei nu arată prea bine. Poate prin la ochii altora să arate mai bine. În primul rând, nu arată bine că se dezromânizează și, în al doilea rând, nu arată bine pentru că nu se mai cultivă sentimentul patriotic, românismul.

Ne-am făcut așa dintr-o dată europeni și mondiali, fără să ținem cont că de fapt noi avem o origine la care trebuie să ne întoarcem mereu, să nu ne pierdem identitatea', a declarat Dorel Vișan la Antena 3.

Întrebat care este mesajul său pentru români, maestrul Dorel Vișan a răspuns:

'Să se deștepte! Dacă cântă în fiecare zi 'Deșteaptă-te, Române', să se deștepte și să înțeleagă că dacă melodiile noastre spunem că tot ce-i românesc nu piere, atunci trebuie să ne ocupăm ca să nu piară și să educăm generațiile tinere în acest spirit.

Poate că trebuie să introducem mai multe ore de istorie în școală și de educație și să renunțăm la alte lucruri care nu-i formează pe tineri și pe copii.

Trebuie întărită familia, trebuie întărită Biserica, trebuie întărită organizațiile de tineri și trebuie întărit românismul'.

Citește și:Fiul lui Șerban Ionescu, mesaj tulburător la 10 ani de la moartea actorului:’L-am admirat, l-am blestemat, l-am batjocorit’

Citește și:Ce a pățit Gheorghe Turda la înmormântarea lui Alexandru Arșinel. Superstițiile spun că e semn rău:Când am ieșit din cimitir…

Citește și: Ce se întâmplă cu Dorel Vișan, la 84 de ani

Citește și: Metoda neobișnuită prin care actorul Dorel Vișan s-a vindecat de hepatită cronică virală, stadiu grav

De ce s-a retras Dorel Vișan din viața publică

Atunci când pandemia a început, Dorel Vișan a decis să își schimbe radical viața. S-a mutat în satul Tăușeni, din comuna Bonțida, unde, de altfel, a și crescut.

Acum, după s-a retras din viața publică, își ocupă timpul cu treburile gospodărești. Câteodată participă la evenimentele care au legătură cu industria cinematografiei, așa cum a fost și cazul Galei UCIN.

„Nu m-am retras din lumina reflectoarelor, cât m-au împins. Nu se mai face ce se făcea odată… Am intrat într-o zonă specială, așa-zisă modernă, în care cultura, care este menită să desăvârșească omul, i-a dat omului cea mai cruntă lovitură.

Pentru că nu-l desăvârșește, îl face mai arogant, mai confuz, mai isteric și mai îndoctrinat. Acestea sunt motivele care m-au determinat să mă retrag’, spunea actorul anul trecut.

Actorul susține faptul că actorii tineri, din păcate, nu au prins vremurile în care la noi în țară se făcea cultură.

„Voi, cei care sunteți mai tineri, nu ați trăit vremurile pe care noi le-am parcurs. Nu aveți un termen de comparație și nu puteți să faceți asta. Odată în țara asta s-a făcut cultură și s-au făcut filme cu mesaj.

Au fost artiști mari, care au rămas în istoria lumii și vor rămâne în continuare pentru că drumul și l-au croit singuri. A fost o lume mai săracă, dar mai bogată în suflet‘ , a adăugat Dorel Vișan.

1 Decembrie, Ziua Naţională a României

Aniversăm pe 1 decembrie 2022 împlinirea a 104 ani de la Marea Unire.

De Ziua Naţională, în Capitală și în marile orașe din țară se organizează parade militare, depuneri de coroane pentru soldații care au murit în lupta pentru unirea provinciilor istorice românești, precum şi alte ceremonii şi manifestări socio-culturale.

În urmă cu 104 ani, în 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare Națională, care a votat unirea Transilvaniei cu România și a dus la formarea României Mari.

În Piața Arcul de Triumf din București s-a organizat cea mai mare paradă militară din țară, în prezenţa preeşedintelui Klaus Iohannis şi a numeroşi politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile şi corpului diplomatic.

Mai mult de 1.500 de militari și specialiști din structurile MApN, MAI, SRI, STS și ANP, dar și aproximativ 120 de mijloace tehnice printre care și 40 de aeronave au participat pe 1 decembrie la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României.

În cadrul evenimentului din Capitală au defilat și aproximativ 150 de militari străini din detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, dar și militari care reprezintă țările aliate contribuitoare la structurile NATO din România.

Nu au lipsit nici mijloacele tehnice, 25 la număr, printre ele sunt și aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii. 

Pe 1 decembrie, între orele 4:00 și 18:00, traficul rutier va fi restricționat total pe bd. Regele Mihai I (între Piaţa Presei şi Piaţa Arcul de Triumf), pe șos. Kiseleff (între Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei), pe str. Alexandru Constantinescu (între Piaţa Arcul de Triumf şi bd. Mărăşti), pe bd. Mareșal Constantin Prezan, precum şi pe bd. Mareşal Alexandru Averescu (între Piaţa Arcul de Triumf şi bd. Mărăşti).

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton