Unul dintre compromisurile pe care artiștii din vremea comunismului au fost nevoiți să-l facă a fost renunțarea la mustață. Se pare că Nicolae Ceaușescu nu suporta artiștii care aveau mustață, iar Vasile Șeicaru a dezvăluit care este motivul.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Cu toții știm regulile stricte pe care Nicolae Ceaușescu le impunea în perioada comunismului, însă nu mulți sunt cei care știu că dictatorul nu suporta cântăreții cu mustață. Vasile Șeicaru a vorbit despre ce însemna să fii artist în acea vreme și de ce Ceaușescu nu suporta să îi vadă cu mustață.
Vasile Șeicaru își amintește cu drag de perioada comunistă, deși multe limite erau impuse atunci. Potrivit fanatik.ro, artistul a mărturisit că îi este dor de acele vremuri și că i-ar plăcea să mai cânte melodii patriotice, însă se ferește de tendințele patriotarde.
Artistul, deși a fost unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți de muzică folk, spune că nu a cunoscut niciodată personal foștii dictatori: „Nu m-am văzut niciodată față în față cu tovarășa sau tovarășul. Cu Nicușor, da'.
Citește și: Detalii neștiute din viața lui Nicolae Ceaușescu.
Citește și: De ce l-a evitat Regina Elisabeta a II-a pe Nicolae Ceaușescu, în timpul vizitei la Buckingham.
Citește și: De ce au divorțat Oana Zăvoranu și Pepe:
Citește și: Bianca Drăgușanu, despre imaginile cu ea leșinată, pe podea:
De ce nu suporta Ceaușescu cântăreții cu mustață
Vorbind despre compromisurile pe care artiștii erau nevoiți să le facă în perioada comunistă, Vasile Șeicaru a explicat de ce Nicolae Ceaușescu nu suporta cântăreții cu mustață.
„A fost ordin! Au zis că e tentă ungurească!', este motivul pentru care cântăreții care voiau să urce pe scena au trebuit să-și radă mustața.
Vasile Șeicaru a povestit un episod din acea vreme, când, în 1989, a primit ordin de la partid, în care i s-a spus că dacă vrea să urce pe scenă trebuie să-și radă mustața.
Cariera lui Vasile Șeicaru
Artistul Vasile Șeicaru a intrat, în 1968, ca solist în trupa Cristal, condusă de Puiu Crețu, formație cu care a câștigat toate Festivalurile Artei Studențești.
„Formatia Cristal a fost locul unde am învățat să cânt în mod organizat, iar Puiu Crețu mi-a fost cel dintâi , cel mai bun și cel mai competent profesor de muzică', spunea cântărețul.
Vasile Șeicaru s-a făcut cu adevărat remarcat în 1978, atunci când a intrat în Cenaclul Flacăra, unde a stat până în 1984. Artistul spune, în autobiografia sa, că majoritatea cântecelor pe care le cânta erau scrise de Adrian Păunescu.