Nea Mărin a fost taximetrist ca să-și poată crește fetele: "I-am dus pe lăutari la nunți". Poveste de viață ca-n filme

 Dumba Gabriela
.

Nea Mărin a fost taximetrist ca să-și poată crește fetele, după Revoluție. Acesta este unul dintre lucrurile mai puțin știute despre dansatorul de la Antena 1. Nea Mărin a fost invitat în podcastul lui Horia Brenciu, unde a trecut în revistă cum a început prietenia cu Liviu Vârciu și operația pe care a suferit-o recent, cea de apendicită. Dansatorul de la Antena 1 are o poveste de viață ca-n filme.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Dansatorul cunoscut pentru emisiunea „Poftiți pe la noi' nu a avut parte de momente roz tot timpul. Nea Mărin a dezvăluit prin ce a trecut la începutul carierei și cum a reușit să treacă prin toate greutățile, astăzi fiind una dintre cele mai îndrăgite vedete TV și un dansator respectabil.

9089090890

De ce s-a făcut Nea Mărin taximetrist

Perioada 1989-1992 a fost una extrem de dificilă pentru dansator. Pentru a-și putea crește fetele, Nea Mărin s-a făcut taximetrist și după o perioadă în care i-a fost extrem de greu financiar, a răsărit și soarele în viața lui și a familiei sale.

„Am avut momente foarte grele. Înainte de Revoluție, eram prim-solist, dansam la toate cârciumele. Aveam spectacol de la 18:30 până la 20:30 și la 21:30 eram la Pescărușul. A doua zi aveam spectacol la bulevard. Am dus-o așa vreo 10 ani. La Revoluție, când eram obișnuit să am atâta activitate, să vină și 23 august…

M-am trezit cu doi copii, unul de 2 ani, Larisa, și cealaltă de 8 ani, fără serviciu. S-a terminat totul. Știi ce am făcut? Taximetrie. Un an am fost taximetrist.

I-am dus pe lăutari la nunți și, după un an și jumătate, cam pe la începutul lui 1992 am început iarăși turneele. Am început să predau în străinătate. Unde n-am fost? Din Ungaria până în Belgia, Franța, Olanda. Am lucrat cu mulți la cursuri: am avut elevi din Taiwan, Hong Kong, americani, japonezi', a spus Nea Mărin, în podcastul lui Horia Brenciu.

Citește și: Ce nume îi plac lui Theo Rose pentru copiii ei:’Dacă o să am un băiat…’

Citește și: Ani Crețu s-a căsătorit după 14 ani de relație.Primele imagini de la nuntă

Citește și: Nea Mărin se pensionează, la 65 de ani:„Nu o să mă opresc din toată activitatea’

Nea Mărin a avut un băiat care a murit

Nea Marin si sotia lui, Mioara Barbu, au trecut printr-o tragedie. Vedeta de la Antena 1 a dezvaluit ca si-a pierdut unicul fiu la putin timp dupa ce s-a nascut.

Am avut un baiat, dar a plecat repede. Am crezut ca s-a terminat lumea', a dezvaluit Marin Barbu, la Antena Stars.

Prezentatorul si partenera lui de viata au doua fiice, Dana si Larisa, ambele stabilite la casele lor si care i-au facut bunici.

Nu a fost greu să am un soț ca el, ne-am căsătorit din mare iubire, chiar și atunci când au fost momente grele ne-am completat și am rezolvat totul împreună', declara Maria Barbu acum ceva timp.

„Este cea care mi-a suportat toate nebuniile și îi mulțumesc pentru asta. O iubesc mult, ne-am luat din dragoste', mărturisea și Nea Mărin.

Cum a învățat Nea Mărin să danseze

Nea Mărin i-a spus lui Brenciu că în copilărie a învățat meserie imitându-i pe bătrânii satului care dansau la hore. Pentru că era deosebit de talentat, i s-a oferit rolul de șef pentru cei de vârsta lui.

„În sate, noi învățam unul de la altul. Noi am învățat de la ăi mai bătrâni. Eu am fost vătaf la cei din generația mea. Vătaful de bătrâni a zis că e bine ca și la generația de copii să fie un șef.

La Călușari există așa: vătaf, stegar și mut sau bufon. Călușul a fost un ritual, un obicei ca toți oamenii, în cele trei zile de Rusalii, să îi primească. Porțile erau deschise și toată lumea primea călușul în curtea lui, ca să alinge spiritele rele', a dezvăluit dansatorul.

Nea Mărin nu a practicat doar dansurile tradiționale românești.

„Am dansat de toate, să știi. În afară de populară, gândește-te la un lucru. Când am venit în București se dansa așa: rusește, polonez, gruzin, georgian… Dar erau profesori care au fost școliți prin alte părți. Îi spunea dans de societate. Dansul sportiv de azi l-am dansat.

Aveam profesori care ne învățau și celelalte stiluri de dans. În 1978, am fost la Festivalul Mondial al Tineretului în Cuba. Atunci am dansat și folclor, și modern', a spus cu mândrie Marin Barbu.

Nea Mărin s-a operat recent de apendicită

Marin Barbu susține că își dorește să se dedice promovării tradiției până când va închide ochii, asta dacă va fi sănătos.

„A trebuit să fac operația asta… Faptul că nu am făcut apendicită când am fost tânăr, am zis că gata, nu o să fac niciodată. În ultimul an și jumătate am avut niște dureri de abdomen. Am avut vreo 7-8 seturi de analize.

Toți mi-au zis că poate fi piatră la rinichi, poate am răcit la mușchii de la burtă că merg dimineața și înot. Nimeni nu m-a întrebat dacă am fost operat vreodată. A trebuit să ajung în Negrești-Oaș ca un medic de acolo să-mi zic că s-ar putea să mă operez', a declarat nea Mărin pe YouTube.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton