Nae Alexandru avea 6 săptămâni la cutremurul din 1977. Salvatorii l-au găsit în brațele bunicii moarte

 Lupescu Anca
.

Pe 4 martie 1977 a început cel mai devastator cutremur din România, care a avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter și a durat 56 de secunde.
Au murit peste 1578 de oameni și alți 11.300 au fost răniți. Cutremurul a devastat România, prăbușind 35 de clădiri.

42-de-ani-de-la-cutremurul-din-1977-cele-mai-terifiante-marturii-ale-supravietuitorilor-342-de-ani-de-la-cutremurul-din-1977-cele-mai-terifiante-marturii-ale-supravietuitorilor-3


A fost resimțit în cele mai mare orașe ale României, iar cele mai afectate județe au fost: Teleorman, Dolj, Ilfov, Prahova, Iași, Vaslui, Buzău, Vrancea.

Salvatorii au căutat zile în șir supraviețuitori printre dărâmături. A fost o operațiune extrem de amplă cu peste 30.000 de salvatori, pompieri sau militari.

Citește și: Azi se împlinesc 43 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977! Cântăreața Doina Badea a murit, atunci, împreună cu toată familia / Nu i-a fost niciodată găsit trupul!


Printre cei salvați de sub ruine s-a aflat și Nae Alexandru. Astăzi, el este actor al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase'. Este printre cei mai tineri supraviețuitori ai cutremurului și a fost găsit în brațele bunicii sale, care a vrut să îl protejeze.


Din păcate, bunica lui a fost găsită moartă, la fel ca și mama lui Nae Alexandru, care avea doar 25 de ani când și-a pierdut viața.
Datele au fost oferite chiar de soția actorului, Narcisa Cristina Mihai:

Citește și: 43 de ani de la tragedia care a marcat România. Personalitățile care au murit la cutremurul din 4 martie 1977

„Cutremurul a avut loc vineri, iar bebelușul de 6 săptămâni a fost găsit duminică la prânz. Ce e cu adevărat important: minunea supraviețuirii unui bebeluș, viața răsărită din ruinele unui bloc prăbușit, devenit mormânt pentru toți locatarii, mai puțin pentru un prunc de doar 6 săptămâni, speranța unei bunici că trupul ei ar putea ocroti ființa dragă pe care a apucat să o ia în brațe în timpul cutremurului…'.


Ce-aș putea să spun?! N-aș vrea și nici n-aș putea să vorbesc despre drama pe care am trăit-o acum 43 de ani. Lumea cred că mă cunoaște și știe prin ce am trecut… Cine vrea să afle poate să scormonească în trecut. Ce-aș putea să vorbesc acum când eu am mi-am pierdut mama de doar 25 de ani în timpul cutremurului din 77?! Eram mic, dar când am realizat, mult mai târziu ce s-a întîmplat, am înțeles că am trăit o dramă…', a spus pentru Libertatea, actorul Nae Alexandru.

Citește și: Toma Caragiu şi Doina Badea, printre artiştii care au murit în cutremurul din 4 martie 1977. Cum a păcălit Oana Zăvoranu moartea acum 42 de ani


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton