Nadia Comăneci a împlinit ieri 58 de ani. Campioana României nu și-a uitat trecutul: tatăl său vindea castraveți murați într-o piață din Onești

 Pirvu Cristina
.

Nadia Comăneci a trăit un vis imediat după ziua de 18 iulie 1976. A obținut primul 10 din istoria Jocurilor Olimpice. Viața ei s-a schimbat de atunci, a devenit cunoscută la nivel internațional. Părinții au fost tare mândri de reușita ei, deși au cunoscut cu toții greul. Mama s-a luptat pentru fiica ei, iar tatăl avea o mică afacere, chiar vindea castraveți murați într-o piață din Onești. 

Viața nu a fost întotdeauna roz pentru Nadia Comăneci. Prin muncă, marea noastră sportivă a reușit să devină cunoscută la nivel internațional, să o iubească o lume întreagă, iar țara ei să o adore. Părinții au făcut eforturi pentru ea, așadar, nu îi va uita niciodată.

A reușit să părăsească orașul natal, Oneștiul, și să pornească o nouă viață în America. Părinții ei, Ștefania și Gheorghe Comăneci erau despărțiți din anii 1970. Nadia a declarat pentru Revista Tango: Nu mi-a picat deloc bine să aflu că părinții mei se despart, dar am înțeles că e mai bine așa'.

Gheorghe Comăneci locuia la țară și era un om gospodar. Își omora timpul cu munca în grădină. Cultiva castraveţi, îi punea la murat şi îi vindea într- o piaţă din Oneşti. Vestea tristă a venit apoi, în 2012. Tatăl Nadiei, Gheorghe Comăneci a încetat din viață joi, 12 ianuarie 2012, la Spitalul Universitar de Urgență București. El suferea de ciroză și fusese internat a două zi de Crăciun în urmă unei hemoragii digestive.

Marea noastră campioană a fost devastată atunci: Pierderea cuiva drag este pentru fiecare dintre noi un moment deosebit de greu, mai ales când acea persoană este părintele tău, cel care ți-a fost alături la primii pași în viață și care te-a sprijinit atunci când ți-a fost greu. Oricine a pierdut un părinte, o persoană dragă, înțelege cât de greu este să vorbești în aceste clipe, chiar și despre momentele frumoase pe care le-ai petrecut cu părintele tău, sau despre orice altceva'.

Și acum Nadia Comăneci are o relația specială cu mama ei. Mama celei mai mari gimnaste din istorie a preferat să se mute din Oneștiul natal lângă Capitală, în orașul Pantelimon, acolo unde stă într-o casă cochetă. Dezamăgită de calitatea drumurilor din zonă, Ștefania Comăneci (77 de ani) își ocupă timpul cu îngrijitul grădinii, dar și cu prietenii sau rudele, care o vizitează frecvent, conform stirilekanald.ro.

Nadia ComăneciNadia Comăneci

S-au împlinit 43 de ani de la PRIMUL 10 din istoria gimnasticii

Pe 18 iulie 1976, Nadia a uimit o lume întreagă. Afişajul electronic de la Jocurile Olimpice de la Montreal nu era programat să arate nota 10, aşa că după evoluţia Nadiei Comăneci, pe ecran a apărut nota 1.00. Nadia Comăneci a obţinut, la acea ediţie a Jocurilor Olimpice, de şapte ori scorul perfect, câştigând trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), o medalie de argint (echipă compus) şi una de bronz (sol).

De atunci, gimnasta din Oneşti a intrat în istorie drept prima sportivă cu un exerciţiu perfect.

Nadia Comăneci este considerată una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și cea mai bună gimnastă din toate timpurile. Aceasta a fost numită în nenumărate rânduri „Zeița de la Montreal’ și este primul român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

Foto: Hepta, Libertatea 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton