Mircea Radu se întoarce pe micul ecran după doi ani de pauză: "Când faci televiziune 25 de ani și există rezultate, sigur că îți dorești foarte mult să revii"

 Andreea Archip
.

Mircea Radu a bătut palma cu TVR, post care l-a lansat ca prezentator TV, unde va prezenta începând cu 23 decembrie proiectul Down the road. Aventura', în care protagoniști sunt tineri cu sindromul Down. Despre noua emisiune, dar și ce a făcut în pauza în care nu a fost pe sticlă', am stat de vorbă cu el.

78093099102063377123591658443808354207268864n78093099102063377123591658443808354207268864n


Mircea, bine ai revenit la TVR. Cât a fost pauza de televiziune? Ce ai făcut în perioada asta?

Au fost doi ani în care am făcut altceva, am filmat, dar nu pentru televiziuni. Am făcut un proiect de redescoperire a turismului gastro în zona Sarmisegetuza – Hunedoara – Deva. Am scris. Sigur că atunci când faci televiziune 25 de ani și când există niște rezultate, sigur că îți dorești foarte mult să revii, să poți pune din nou în slujba televiziunii experiența și succesele pe care le-ai avut.

Deci ți-a fost dor de televiziune?

Da, cum să nu, sigur că mi-a fost dor. Și telespectatorilor cred.

Cum s-a legat proiectul Down the road. Aventura'?

Foarte simplu. Am primit un telefon și mi s-a spus: Hai să ne întâlnim, să vorbim ceva!'. Ne-am întâlnit, propunerea a venit din partea unei persoane a cărei experiență o știam și o apreciam, am văzut trailer-ul, am zis Da, sigur că se poate face'. Am fost foarte mândru că este un proiect nou nouț, că Televiziunea Română nu copiază proiecte aflate pe alte televiziuni și încearcă ea să facă ceva nou. Și toate chestiunile astea m-au făcut să zic: Da, mergem înainte!'

E o emisiune total diferită de ce ai mai prezentat până acum.

Din Dragoste' era un reality people show și acesta este un reality people show cu conotații de feelgood entertainment. Dar dincolo de toată chestiunea asta, Down the road. Aventura' este un program care spune mult mai multe decât pare la prima vedere. Este un program care pe telespectatori îi ajută să se uite în sine.

Ce te-a impresionat cel mai mult la cei 8 concurenți?

Autenticitatea lor, faptul că ei nu au filtre, faptul că spun ceea ce gândesc, că iubesc necondiționat, nu își construiesc strategii și nu îl ultimul rând, faptul că nu încearcă să placă neapărat cuiva. Ei sunt diferiți, în sensul că sunt mai buni decât noi.

Emisiunea este o călătorie, o aventură, dar nu contează punctul unde ajungem, ci călătoria în sine, adică depășirea limitelor este ceea ce ne interesează pe noi toți.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton