Miracol în Turcia: o mamă și trei copii, scoși în viață, de sub dărâmături, după 4 zile de la cutremur

 Dumba Gabriela
.

Continuă să se întâmple miracole în Turcia și Siria, deși au scăzut la 2% șansele să mai fie găsiți supraviețuitori, sub dărâmături. Și totuși, o mamă și trei copii au fost scoși în viață de sub muntele de moloz, la patru zile de la cutremurele care au omorât, până acum, 22.000 de oameni. Și alte salvări miraculoase au avut loc astăzi în Turcia, la peste 100 de ore de la cutremur.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

După ce au fost descoperiți de echipele de intervenție, în provincia Hatay, cei patru au fost scoși dintre dărâmături unul după altul, în decurs de o oră. Primul a fost Mahir, în vârstă de 12 ani, și apoi Hilal, de 8 ani, iar câteva minute mai târziu, mama și fratele lor de un an au fost, și ei, salvați. Femeia și cei trei copii au fost transportați apoi la spital cu o ambulanță.

Earthquakes jolts Turkiye’s provincesEarthquakes jolts Turkiye’s provinces

Au mai avut loc și alte miracole în Turcia, la peste 90 de ore de la cutremur

Acestea nu sunt singurele salvări miraculoase care au avut loc în Turcia în ultimele ore. O persoană în vârstă de 55 de ani a fost scoasă dintre dărâmături după 90 de ore, în orașul Adıyaman, relatează CNN Turk, citat de libertatea.ro.

De asemenea, un băiat în vârstă de 8 ani, care se afla sub ruinele unei clădiri de apartamente din districtul Antakya din Hatay a fost salvat după 91 de ore, iar o mamă și fiica ei au stat sub dărâmături 92 de ore înainte de a fi scoase în viață de salvatori.

Citeste si: O fetiță de șapte ani și-a protejat fratele mai mic timp de 17 ore sub dărâmături, după cutremurele din Siria și Turcia. Fotografia cu cei doi copii a ajuns virală

Citește și: Unde trebuie să ne adăpostim în caz de cutremur: e bine sau nu să stai sub masă? Recomandările experților

Citeste si: Un bebeluș s-a născut sub dărâmături, în Siria, după cutremurul devastator: „L-a protejat pe cel mic cu propriul trup'. Mama bebelușului nu a supraviețuit

Tânăr de 19 ani, scos de sub ruinele din Turcia după 94 de ore

Astăzi, o altă salvare miraculoasă a avut loc la 94 de ore de la cutremurul din districtul Șehitkamil, Gaziantep. Adnan Muhammet Korkut, în vârstă de 17 ani, unul dintre cei prinși sub dărâmături în urma prăbușirii unei clădiri cu 5 etaje, și-a așteptat salvatorii timp de 5 zile sub ruine.

Echipele AFAD au făcut un efort supraomenesc pentru a-l salva pe tânăr, iar tânărul a fost scos de sub ruine în scandările salvatorilor, poliției, echipelor sanitare și oamenilor simpli care așteptau acolo.

După ce și-a întâlnit mama, Pakize, tatăl, Mehmet Korkut și fratele, a declarat: „Sunt bine, am supraviețuit făcându-mi singur toaleta și bându-mi urina'.

Surori salvate în Turcia, după 101 ore de la cutremur

Două surori adolescente au fost salvate în orașul Kahramanmaraș, la 101 de ore după cutremurul masiv care a lovit Turcia, au declarat pompierii.

Vineri, Departamentul de Pompieri Metropolitan din Antalya a transmis că  Ayfer, în vârstă de 15 ani, a fost scoasă de sub dărâmături după 99 de ore, iar sora ei, Fatma, în vârstă de 13 ani, a fost salvată două ore mai târziu, potrivit Antena 3.

Salvatorii au ajuns la locul unde se afla Ayfer după o operațiune care a urat zece ore. Pompierii au vorbit cu Ayfer pentru a o menține conștientă. Ea le-a spus că și-ar dori să mănânce înghețată, iar ei i-au promis că îi vor lua una atunci când o vor scoate în siguranță. Salvatorii i-au pus chiar și muzica preferată.

Tânără de 18 ani, salvată după 106 ore de la cutremurul din Turcia

Au trecut mai bine de 105 ore de la producerea cutremurelor care au distrus tu Turcia şi, iată, mai sunt şi minuni.

Salvatorii s-au chinuit ore întregi să ajungă la o tânără de 18 ani, întreaga operațiune fiind extrem de riscantă atât pentru fată, cât și pentru salvatori. Dar pentru că tânăra dat semne de viață, a cerut apă și era conștientă, echipele de salvare nu au renunțat și în cele din urmă, au scos-o în siguranță de sub dărămături.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton