Mihai Șora a murit la 106 ani: "E frig fără tine, iubitule..."

 Raiciu Adriana
.

Mihai Șora a murit la 106 ani. Mihai Șora a murit sâmbătă, 25 februarie, potrivit unui anunț postat pe contul său de socializare.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Mihai Șora, în vârstă de 106 ani, s-a stins din viață la vârsta de 106 ani. Anunțul dureros a fost făcut chiar de fosta soție a filosofului român, Luiza Palanciuc, prin intermediul unui mesaj postat pe rețelele sociale.

cine-este-sotia-lui-mihai-sora-0-1024×642-1cine-este-sotia-lui-mihai-sora-0-1024×642-1

Citește și: Cine este fosta soție lui Mihai Șora, mai tânără cu 56 de ani decât el. Cu ce se ocupă, de fapt, Luiza Palanciuc

Citește și: Jean Gavril și fratele său, Dinu, s-au certat la America Express 2023. De la ce a pornit totul: „Ești retardat? Nu poți să înțelegi?'

Citește și: Ce dietă ține Cristina Dorobanțu. Trucul prin care se menține în formă: „Acesta este secretul meu’

Mihai Șora a murit la 106 ani

„Mihai Șora

Iubitule,

ai fost fericire pură: nu doar un om frumos, ci Frumusețea însăși, credința, nădejdea și dragostea, cum spune cuvântul apostolic. Și niciodată nu-ți voi fi îndeajuns de recunoscătoare pentru tot ce mi-ai dăruit timp de aproape două decenii. Tu m-ai scos de pe șinele destinului meu și m-ai legat ireversibil și armonios de al tău, cu o grație de care numai tu erai capabil și pe care nu mulți pământeni o pot cuprinde cu mintea sau cu inima.

Încă nu știu cum va arăta ziua de mâine, nici toate cele care vor urma. E dincolo de puterea mea de acceptare. Unii oameni ar trebui să trăiască veșnic – nu numai în Rai, unde, negreșit, tu vei sta, ci și pe punctul acesta albastru, boțul de apă și humă care plutește în spațiu și pe care opt miliarde de alte făpturi omenești – dar niciuna ca tine – conviețuiesc, se ceartă sau se iubesc, se războiesc ori își sunt – unele, altora – sprijin.

E frig fără tine, iubitule.„, arată mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a regretatului Mihai Șora.

Mihai Șora- Carieră

Mihai Șora s-a născut la 7 noiembrie 1916 și a fost un filosof și eseist român. Al doilea fiu al preotului Meletie Șora și al Anei, Mihai Șora studiază la Școala primară din comuna Izvin, județul Timiș, apoi la Timișoara (1923–1927), încheind studiile liceale la „Constantin Diaconovici-Loga' din același oraș (1927–1934), unde a studiat filosofia și limbile clasice, latina și elena.

A continuat studiul filosofiei la Universitatea din București (1934–1938). Acesta a obținut o bursă din partea Institutului Francez din București în 1938 (concomitent cu Eugène Ionesco). A părăsit Parisul aflat sub ocupație germană în 1940 și a ajuns în Grenoble, unde, sub îndrumarea lui Jacques Chevalier, a realizat o teză de doctorat despre opera lui Blaise Pascal.

Mihai Șora- soție

A rămas o prezență notabilă și în mediul online, unde ținea legătura aproape zilnic cu urmăritorii lui. Alături i-a fost în ultimii ani cea de-a doua soție, Luiza Palanciuc. Cei doi și-au unit destinele în urmă cu mai bine de opt ani, iar de atunci au fost de nedespărțit. S-au afișat împreună constant, inclusiv la evenimente sau chiar și la protestele care au avut loc în București.

Luiza Palanciuc este poetă, eseistă și traducătoare. S-a căsătorit cu Mihai Șora în anul 2014. Filosoful a mai fost căsătorit timp de 72 de ani cu scriitoarea Mariana Șora, în perioada 1939 – 2011, iar din prima lui căsnicie au venit pe lume trei copii. După ce aceasta s-a stins din viață, Mihai Șora a regăsit iubirea alături de actuala lui parteneră.

‘Iubirea, în formele ei cele mai diverse, este un lucru care trebuie să ne acompanieze viaţa de la început până la sfârşitul ei. Există în fiecare viaţă atâta lumină cât capacitate dai iubirii. Iubirea îmbrăţişează din capul locului întreaga lume‘, spunea filosoful într-o postare pe Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton