Mihai Neșu, amintire dureroasă despre tatăl său, după accidentarea din 2011: „Moare copilul! Numai așa spunea”

 Borcilă Andreea
.

Mihai Neșu are o amintire dureroasă despre tatăl său. Asta s-a întâmplat la câțiva ani după accidentarea care l-a lăsat în scaunul cu rotile. Mircea Neșu și-a iubit atât de mult băiatul încât ar fi dat orice să-l vadă sănătos. Când copilul lui a avut o altă cumpănă, la câțiva ani de la accidentare, tatăl său i-a fost alături la spital, sperând într-o minune. 

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Mihai Neșu, amintire dureroasă despre tatăl său, după accidentarea din 2011. Mihai Neșu, fostul fotbalist de la Steaua București și FC Utrecht, a povestit unul dintre momentele dificile prin care a trecut. La trei ani de la accidentarea din 2011, care l-a lăsat în scaunul cu rotile, Mihai Neșu a avut o altă cumpănă.

meci-caritabil-mihai-nesu-375335-e1568959981516meci-caritabil-mihai-nesu-375335-e1568959981516

Pe 10 mai 2011, la un antrenament al echipei FC Utrecht, Mihai Neșu a suferit o accidentare gravă, iar medicii i-au pus diagnosticul de ruptură de vertebră cervicală. De-a lungul anilor, după tratamentele de recuperare, fostul sportiv a reușit să aibă control asupra ambelor brațe.

Citește și: Cum se simte Mihai Neșu la aproape 10 ani de când este paralizat:”Scriu cu gura și sper să mă ajute Dumnezeu să beau cu cana plină!”

Citește și: Dani Oțil, vizibil emoționat la întâlnirea cu Mihai Neșu, în platoul emisiunii:„Nod în gât'

Citește și: Ce au pățit Adela Popescu și Radu Vâlcan azi, în trafic:”Agitată, i se umflase gâtul…”

Citește și: Adrian Alexandrov a mers la Elena Udrea, în Bulgaria:„Eu personal i-am dat…'

Mihai Neșu, amintire dureroasă despre tatăl său, după accidentarea din 2011

Trei ani mai târziu de la accidentare, Mihai Neșu a trecut printr-o perioadă dificilă. Într-un interviu pentru AS.ro, fostul sportiv a povestit că tatăl său le spunea celor din spital că fiul lui o să moară.

„Eu sunt bine acum. În 2014, a fost o sincopă în care nu mai funcționa nimic în organism și toată lumea credea că o să mor. Tata, Dumnezeu să-l ierte, era simpatic că venea la spital și se uita pe analize, cum era el doctor, și era într-o stare mai tristă după accidentul meu… eu îl auzeam din salon când vorbea: 

Aoleu, săracul! Moare copilul, moare copilul!. Numai așa spunea. Eu îi strigam: nu mor, stai liniștit!. Vedea el că am nu știu ce pe la plămâni… a fost o situație gravă atunci, dar m-a ajutat Dumnezeu să trec și am învățat că trebuie să am mai mare grijă de mine. Nu înseamnă că, dacă ești paralizat, stai așa și nu faci nimic. De prin 2016 am început să fac conștiincios terapie', a povestit Mihai Neșu pentru sursa citată.

Fostul component al naționalei României construiește acum lângă Oradea Complexul de Recuperare Sfântul Nectarie, care vine în sprijinul copiilor cu dizabilităţi neuromotorii.

Cine au fost părinții lui Mihai Neșu 

Tatăl și mama lui Mihai Neșu s-au stins din viață în 2014, la diferență de câteva luni unul de celălalt.

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a fundaţiei sale, Mihai Neşu a făcut o precizare referitoare la moartea tatălui său, Mircea Neșu: „Azi noapte a murit şi tata. Nu s-a sinucis, aşa cum s-a anunţat. S-a stins după o săptămână la terapie intensivă. Chinuit fiind de insuficienţă cardiacă, respiratorie şi renală. Dumnezeu să-l odihnească!

Mă bucur că m-am întors din Olanda şi am putut fi lângă părinţii mei în ultimele lor luni. Să-i mai supăr puţin cu obrazniciile mele… E un an foarte trist, dar ăsta-i cursul vieţii. Cu ajutorul lui Dumnezeu depăşim toate momentele grele”, a transmis el.

Doctorul Mircea Neşu s-a născut în 1940, în localitatea Cacica (Suceava). A jucat fotbal ca mijlocaş. A avut 145 de meciuri în prima ligă şi a marcat patru goluri. A câştigat Cupa României cu U Cluj în 1965.

Mama sa, Monica, suferea de mulţi ani de cancer, dar la un moment dat a trecut cu bine de această boală şi părea că se vindecase. Boala a revenit, însă, pe fond de stres, femeia fiind necăjită din cauza problemelor de sănătate ale fotbalistului, dar şi că acesta fusese părăsit de soţie.

Sursă foto: arhivă, știrile pro tv

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton