Marina Voica, prima apariție după intervenția pe cord deschis: "Am fost operată în ultimul moment"

 Oana Pantazi
.

La 84 de ani, Marina Voica a trecut prin momente dificile, fiind operată recent pe cord deschis. Deși cei mai mulți medici au refuzat să-și asume aceste gen de responsabilitate, artista, operată într-o clinică din Brașov, se recuperează acum acasă. Iată cum se simte după operație!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Marina Voica a suferit recent o operație pe cord deschis și, la 84 de ani, a trecut cu bine peste această provocare uriașă. Artista prezenta leziuni severe la două dintre valvele inimii, condiție medicală ce-i punea viața în pericol. Din nefericire, din cauza vârstei înaintate, medicii de la mai multe spitale din țară s-au temut să-și asume responsabilitatea unei operații. Până la urmă, Marina Voica a găsit în Brașov medici care s-au încumetat să o opereze, ajutați de confrați de-ai lor din București. 

Recent, artista și-a făcut prima apariție publică, în emisiunea lui Cristi Brancu, unde a făcut mărturisiri tulburătoare.

1Marina-Voica-11Marina-Voica-1

Cum se simte Marina Voica după operația pe cord deschis

Deși are o vârstă, Marina Voica nu a renunțat la pasiunea ei de o viață, muzica, niciodată. Din păcate, puțini au fost cei care au știut că reputata artistă s-a confruntat multă vreme cu o problemă la inimă. Supusă unei operații de mare dificultate, la o clinică din Brașov, Marina Voica a trecut cu bine de perioada post-operatorie și, peste 7 zile, s-a întors acasă. Iată ce i-a povestit lui Cristi Brancu în prima apariție publică de după riscanta intervenție!

Sunt acasă la Breaza. Cel mai bun doctor chirurg din această țară mi-a deschis și mi-a scos inima, a pus-o în palmele lui, inima bătea fără să se oprească și a făcut din ea minune, a făcut-o aproape nouă. Nu a durat operația foarte mult și iată-mă acuma operată cu mare succes! Îi mulțumesc din tot sufletul domnului doctor că a ținut inima mea bătând în palmele lui minunate. Am fost operată în cea mai bună clinică din Brașov. După 7 zile am fost externată și am continuat recuperarea acasă…

A fost greu, eu sunt singură… Eu sunt cardiacă mai de mult, dar nu s-a observat fiindcă știam cum să duc viața. Pe scenă dau tot, nimeni nu a știut, au crezut că eu țin un regim de viață, eu am un sistem, să forțez lucrurile, apoi stau și mă gândesc ce se întâmplă. La un moment dat mi-am dat seama că nu mai merge să trag, am început să mă simt prost, așa e la stenoză mitrală. În ultimul moment am fost operată, fără exagerare, dacă nu găseam un om, din prieten în prieten, și am ajuns la acest doctor minunat, era prea târziu.

Citește și: La 84 de ani, Marina Voica a revenit la muncă, în plină pandemie. Joacă în filmul „Bucureştiul văzut de sus”.

Citește și: Marina Voica a împlinit 84 de ani. Cum reușește să se întrețină financiar: artista nu primește pensie de la stat

Citește și: Daniela Iliescu, după descalificarea lui Culiță Sterp de la Survivor: „Nu oricine reușește să…'

Citește și: Culiță Sterp a fost descalificat de la Survivor:„Mă simt vinovat’

Citește și: Paul Vasile, unul dintre cuțitele de aur, eliminat de la Chefi la Cuțite: „A căzut în mediocritate”

Operația nu a durat mult, fiindcă doctorul se grăbea să mai curețe și partea dreaptă a inimii, trebuia să lucreze foarte repede, am auzit că numai 3 ore… Acasă stau singură, eu fac totul cu grijă. Cred că la mine e mai curat acum, decât când eram sănătoasă.

Eu trebuie să mă mișc și sunt obligată să mă mișc după operație, nu trebuie să stau. Eu mă simt mai bine când mă mișc. Trebuie să ai foarte multă voință. Grădina mea este superbă! Am putere să am grijă și de una și de alta. Încă nu mi-a revenit pofta de mâncare, am slăbit foarte mult.

Mașinuța mea mă așteaptă, am pornit-o la prima cheie, încă pot să conduc, sunt aptă, doctorul mi-a dat voie, dar parcă nu îmi vine', i-a mărturisit Marina Voica lui Cristi Brancu, la Prima TV.

A fost la un pas de moarte!

Marina Voica a fost recent la un pas de moarte din cauza unor probleme la inimă. Leziunile prezente pe două dintre valvele inimii i-au pus viața în pericol… Cu atât mai mult cu cât artista are 84 de ani, iar intervenția prezenta mai multe riscuri. Din păcate, operația – una extrem de dificilă – a fost evitată de multe dintre instituțiile spitalicești…

În cele din urmă, Marina Voica a fost operată pe cord la o clinică privată din Brașov, iar acum se află în afara oricărui pericol și se recuperează acasă.

„Este greu să vorbeşti despre o mare minune care s-a întâmplat aici: o operaţie pe inimă foarte grea, la o femeie de 84 de ani. Nu mă condamnaţi că vreau să trăiesc! Echipa spitalului şi doctorul Zoltan Galajda au făcut o operă de artă pe inima mea. N-am cuvinte, adevărată artă.

S-au purtat excepţional, cu profesionalism şi răbdare. Eu am încercat să nu creez dificultăţi. A fost greu. Nu sunt încă restabilită complet, dar o să încep încet, încet. Sper să mă refac cât mai repede. Mulţumesc echipei care a făcut din inima mea una aproape nouă. O operaţie extraordinară’, a mărturisit artista Marina Voica, la externarea din spital, conform Adevărul.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton