Locuri de muncă în Buzău – Șomerii au dreptul la completarea veniturilor după angajare

 advertising.ringier
.

Locuri de muncă în Buzău nu sunt atât de multe pe cât s-ar dori. Iar numărul șomerilor este destul de mare, deși rata șomajului este în scădere în județul Buzău. Dar nici nu sunt foarte mulți cei care știu că au dreptul la completarea veniturilor după angajare.

Cei care nu au locuri de muncă în Buzău și sunt totuși în evidențele Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă pot beneficia de completarea veniturilor salariatului, prin acordarea unui procent de 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj. Acest tip de venit este prevăzut în legea privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

  
Te-ai angajat din șomaj pe locuri de muncă în Buzău?

Potrivit legislației în vigoare, șomerii care s-au angajat cu normă întreagă și nu mai primesc indemnizația de șomaj din cauza angajării au dreptul la o completare a veniturilor. Această completare se oferă până la finalul perioadei în care șomerul era îndreptățit să primească indemnizația de șomaj. Suma se plătește lunar, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, și reprezintă 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj.

Cum primești banii

Cei care s-au angajat pe locuri de muncă în Buzău și în restul țării din perioada de șomaj beneficiază de dreptul de completare a veniturilor numai dacă sunt angajați cu normă întreagă. Încadrarea în muncă trebuie să fie pe perioadă nedeterminată sau pe o perioadă mai mare de 12 luni. Foarte important este ca cei care se angajează să nu mai fi lucrat la aceiași angajatori în ultimii 2 ani. Pentru a putea beneficia de aceste drepturi, este nevoie de un set de documente care se depun personal, la sediul agenţiei sau prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Există și posibilitatea depunerii documentelor prin e-mail. În primul rând, este nevoie de o cerere tip și de o copie a contractului de muncă sau a deciziei de numire. Mai este necesar un document emis de angajator, din care să rezulte că în ultimii 2 ani acesta nu a mai fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoana angajată. Se adaugă la dosar și o adeverinţă emisă de angajator, din care să rezulte că de la data angajării şi până la sfârşitul primei luni calendaristice de la anagajare, persoana angajată a desfăşurat activitatea conform contractului individual de muncă încheiat.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton