Specialiștii spun că un copil răsfățat are numai de suferit. De ce greșești

Un copil răsfățat primește multă iubire, dar din păcate și niște lecții despre viață care mai târziu îi vor fi foarte dăunătoare. La ce se referă specialiștii în parenting.

Nu are rezistență la frustrare


Când primești tot ce vrei, când vrei, noțiunea de frustrare îți este complet străină. Iar la maturitate te vei confrunta cu situații de eșec care te vor afecta teribil.

Obiectivele vor fi numai pe termen scurt, cele pe termen lung aproape inexistente tocmai pentru că nu există toleranța la frustrare.

Citește și:

Copilul tău adolescent are o relație de prietenie toxică? Semne la care trebuie să fii atentă

Învață-ți copilul să economisească bani, așa va deveni un adult responsabil! Descoperă și alte beneficii

Nu cunoaște limite

Un copil are nevoie și de limite, de reguli, iar lipsa lor va dezvolta tendințe narcisice ori chiar tulburare de personalitate narcisică.

Senzația este că e îndreptățit să primească tot ce vrea și când vrea, lucru care va dăuna în prezent și viitor în toate aspectele vieții.

Slabă autonomie

Răsfățul în exces presupune și supraprotecție ceea ce va duce la dependență, sentiment de neajutorare și o redusă autonomie. Implică-ți copilul în decizii adaptate vârstei sale și învață-l să fie independent.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton