Livia Dilă, semnal de alarmă după ce a fost diagnosticată cu diabet: "Descoperit târziu, aduce cu el multe complicații"

 Dumitrache Laura
.

Livia Dilă, semnal de alarmă după ce a fost diagnosticată cu diabet. Livia Dilă a renunțat la televiziune în urmă cu 10 ani, iar în tot acest timp, viața fostei prezentatoare s-a schimbat foarte mult. În prezent, Livia activează în cadrul instituțiilor de învățământ, unde le prezintă copiilor filmulețe animate educative. Recent, fosta știristă a vorbit despre diabet, boala cu care a fost diagnosticată și trage un semnal de alarmă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Livia Dilă, semnal de alarmă după ce a fost diagnosticată cu diabet. Când a decis să plece din televiziune, Livia Dilă prezenta știrile la B1 TV, dar în spate avea o întreagă carieră de presă. Prezentatoarea și-a dorit o viață liniștită, mai ales după ce a fost diagnosticată cu diabet. De asemenea, Lidia a vrut să petreacă mai mult timp cu fiica sa, care acum are 14 ani.

Lidia DilaLidia Dila

Livia a prezentat emisiuni de politică și problematică socială. În 2005, prezentatoare de știri a fost diagnosticată cu diabet de tip II. Această afecțiunea poate fi controlată doar prin regim alimentar, medicație și un stil de viață sănătos. Livia Dilă trage un semnal de alarmă referitor la această boală.

Citește și: Cum arată Livia Dilă, la 7 ani de când s-a retras din televiziune.Fosta prezentatoare TV luptă cu o boală incurabilă

Citește și: Lavinia Pîrva, replică neașteptată pentru Adela Popescu, în direct:„Ca să faci trei copii, trebuie să-ți lipsească ceva'

Citește și: Cum arată Raluca Pastramă, la trei zile după ce a născut.Imagini emoționante cu micuța Maryam

Citește și: Antonia și Alex Velea, vestea prin care și-au bucurat fanii:„Sunt recunoscătoare că…'

Livia Dilă, semnal de alarmă după ce a fost diagnosticată cu diabet

Fosta prezentatoare tv și-a început cariera de televiziune în 1996 la Antena 1, unde a fost reporter și a prezentat știri. Ulterior a lucrat la Prima Tv și Europa TV, după care și-a încheiat cariera la B1 TV. În 2005, Livia a fost diagnosticată cu diabet de tip II, iar cu acest prilej, vedeta trage un semnal de alarmă. Recent, fosta știristă a vorbit despre afecțiunea de care suferă și le-a recomandat tuturor să își facă analize anuale.

„Am diabet, da, l-am descoperit acum mai bine de 15 ani, în urma unor analize de rutină. Sfatul meu este să ne facem aceste analize anual, pentru că, spre exemplu, diabetul nu doare, dar descoperit târziu aduce cu el multe complicații, la inimă, vedere, rinichi, sistemul vascular. De aceea, dieta este destul de grea și trebuie să-ți schimbi total felul de a te hrăni. 3 mese pe zi, mai puțină pâine, cartofi, paste făinoase, chiar și fructe, cu măsură.La tinerețe, nimeni nu se gândește că organismul nu trebuie să trăiască alimentat cu biscuiți, pateuri, covrigi, mâncat târziu în noapte.”, a declarat Livia Dila, pentru EGO.RO.

De ce a renunțat Livia Dilă la televiziune

Livia Dilă a renunțat la televiziune în urmă cu 10 ani. Fosta prezentatoare de știri a luat decizia de a-și încheie cariera de jurnalist, în perioada în care se afla la B1 TV. Livia a mărturisit că după ani de zile în care s-a dedicat în totalitate carierei, a decis că este vremea să se retragă. De asemenea, își dorea foarte mult să petreacă mai mult timp alături de familia ei.

Am intrat în televiziune în anul 1996, după terminarea facultății. Am fost reporter, prezentator de știri, moderator de emisiuni, ani de zile. Pur și simplu, am decis că este destul, și stresul și orele destul de puține petrecute cu familia, weekend-uri lucrate, concedii planificate în funcție de colegi, sărbători legale la serviciu – dacă nu era Crăciunul, atunci sigur lucram de Anul Nou, spre exemplu. Nu m-a mai atras ce făceam, dezbaterea politică, mi-am dorit să mă liniștesc puțin, să văd ce mă împlinește mai mult.„, a mai spus fosta prezentatoare tv.

Cu ce se ocupă în prezent Lidia Dilă

Livia Dilă a renunțat la televiziune și a devenit mamă cu normă întreagă pentru fiica ei. A lansat apoi blogul 'Livia Dilă- Art de Vivre', unde scrie despre viaţă sănătoasă și are și o asociație 'Eu și Lumea' . De asemenea, fosta prezentatoare activează în lumea copiilor.

„Am o asociație, 'Eu și Lumea' se cheamă, iar noi facem filmulețe animate educative pentru copii, 6-14 ani. Îi rog pe părinți să intre pe canalul nostru de YouTube, 'Eu și Lumea', dar și pe copii, să vadă dacă le plac.Aceste filmulețe sunt prezente în sistemele de învățământ occidentale, pentru că îi fac pe copii să învețe mai ușor, să înțeleagă, să-i amuze povestea în mișcare”, a mai spus Livia Dila pentru sursa citata.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton