Legendarul cântăreț John Prine a murit de coronavirus după ce a învins cancerul de două ori!

 Oana Pantazi
.

Legendarul cântăreț John Prine a murit pe 7 aprilie, la 73 de ani, din cauza unor complicații cauzate de coronavirus. Artistul, de două ori câștigător al Premiului Grammy, avea 73 de ani.

Cântărețul american de country-folk John Prine a murit de coronavirus după ce, paradoxal, a ieșit de două ori învingător în lupta cu cancerul! Artistul a fost internat într-un spital din Nashville pe 26 martie, după ce a prezentat simptome de coronavirus, fiind încadrat în categoria de risc, din pricina antecedentele sale medicale.

John Prine a suferit de cancer la gât, care i-a fost extirpat în 1998, dar și de cancer pulmonar, de care s-a vindecat în 2013. Pe 2 aprilie, soția lui, Fiona, declara că artistul este „foarte bolnav”, dar, cu toate astea, ea nu și-a pierdut speranța. Din păcate, cinci zile mai târziu, John Prine a pierdut lupta cu boala.

A câștigat două premii Grammy

Prine era supranumit „Mark Twain” al textierilor, iar Bob Dylan spunea despre el că este unul dintre compozitorii săi preferaţi. În cariera sa de peste 50 de ani, John Prine şi-a făurit o imagine de maestru al cuvintelor, artistul fiind specialist în balade melancolice.

John Prine s-a afirmat la sfârşitul anilor 1960 în Chicago, fiind remarcat ulterior de către vedeta country Kris Kristofferson, iar primul album, care îi poartă numele, l-a lansat în 1971. Artistul a fost recompensat cu un Premiu Grammy pentru albumul său din 1991, The Missing Years' și cu unul pentru albumul Fair & Square' din 2005, iar de anul trecut face parte din Songwriters Hall of Fame.

Foto: Hepta, Profimedia

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton