Lecția de viață primită de George Ivașcu de la Dem Rădulescu în studenție: "S-a uitat așa înțelept la mine"

 Radulescu Ruxandra
.

Lecția de viață primită de George Ivașcu de la Dem Rădulescu în studenție. George Ivașcu este actor, dar și profesor în cadrul Universității de Artă Teatrală și Cinematografică. În vremea studenției, Ivașcu a avut ocazia să învețe de la cei mai mari maeștrii ai scenei românești. Omul care i-a dat o importantă lecție de actorie, dar și de viață a fost nimeni altul decât regretatul Dem Rădulescu, cadru didactic la vremea respectivă. George Ivașcu și-a amintit de schimbul de replici pe care l-a avut cu marele actor, și metoda sa inedită de a-i face pe studenți să capete încredere în sine.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Lecția de viață primită de George Ivașcu de la Dem Rădulescu în studenție. George Ivașcu este cunoscut drept unul dintre cei mai apreciați actori ai generației sale. Acesta a învățat de la marele maestru Dem Rădulescu tainele teatrului și își amintește până în ziua de azi momentele petrecute în prezența regretatului artist. Ivașcu este și profesor în cadrul UNATC și se ghidează, în îndrumarea studenților, după o importantă lecție de viață primită de la Dem Rădulescu însuși în timpul studenției.

nostalgia-tv-george-ivascunostalgia-tv-george-ivascu

Lecția de viață primită de George Ivașcu de la Dem Rădulescu în studenție

George Ivașcu este unul dintre cei mai reprezentativi oameni de teatru din prezent. Cu o carieră ce include roluri importante pe scenele din România, acesta a acceptat și provocarea de a fi profesor în cadrul Facultății de Actorie, unde el însuși a învățat de la cei mai marii maeștrii ai scenei. Unul dintre oamenii pe care i-a admirat dintotdeauna a fost actorul Dem Rădulescu, care i-a fost mentor în timpul studenției. George Ivașcu își amintește și acum, momentul în care marele artist l-a făcut să înțeleagă că cel mai important element pentru un tânăr este încrederea în sine.

Am învățat de la profesorul meu Dem Rădulescu că ei sunt acum niște tineri la început de drum și atunci singurul lucru pe care îl fac este să le recapăt încrederea, să își recapete încrederea și ăsta este lucrul cel mai important. De ce zic asta? Pentru că și eu am fost lipsit de încredere și a contat foarte mult.

Citește și: George Ivașcu a aflat din presă că soția vrea să divorțeze: „Într-o duminică mă trezesc cu un telefon și…”

Țin minte în anul întâi când nu știam ce să fac cu mâinile, eram și mic de statură și aveam așa un soi de crispare și o dată m-a luat temperamentul și am început să dau din mâini, să zic: „Nu se poate, domn profesor!' Domnul profesor Dem Rădulescu așa înțelept, îl țin minte și acum, avea o geacă albă și părul alb așa parcă era Moș Crăciun – am crezut că o să mă certe – s-a uitat așa înțelept la mine:

„Bravo, Gică! Ăsta ești tu! Dă din mâini!' Această lecție pe care am primit-o atunci de încurajare, aceasta este direcția principală pe care o am cu studenții. „, a declarat George Ivașcu pentru Impact.ro.

George Ivașcu spune cum a transformat un „defect” într-un adevărat atu

George Ivașcu a vorbit foarte deschis despre maniera în care fizicul său i-a influențat cariera. Acesta a subliniat în special faptul că deși nu are o statură impozantă, ba din contră, a reușit să facă din acest atribut un atu. Actorul consideră că fizicul său l-au ajutat să interpreteze personaje atipice, care au bucurat publicul.

„Nu am suferit, din contră, am luat lucrul acesta ca pe un cadou. De ce? Ok, nu îndeplinesc niște standarde așa cum le văd majoritatea oamenilor, atunci trebuie să suplinesc cu altceva. Și atunci am suplinit să zic cu ideea de a bucura pe ceilalți.

Citește și: Cum își învață George Ivașcu textul, în pauze, pentru serialul „Clanul'. Joacă rolul unui mafiot: „E pentru prima dată când…'

Îmi place să știu că oamenii zâmbesc și atunci iată cum un așa zis defect' poate deveni un atu, pentru că mi-am dat seama că această statură îmi dă o altă direcție, aceea de a-i face pe oameni să zâmbească', a mai adăugat pentru Impact.ro, George Ivașcu.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton