Laurențiu Cazan, despre umilința pe care a trăit-o la ambasadele occidentale: "Pentru tine sunt doar un cetățean de mâna a doua"

 Radulescu Ruxandra
.

Laurențiu Cazan relatează umilința pe care a trăit-o la ambasadele occidentale. Laurențiu Cazan este un artist care a avut mult de-a face cu deplasările în afară țării, datorită meseriei sale de artist. Acesta a relatat recent întâmplarea prin care a trecut atunci când a trebuit să tranziteze Marea Britanie. Laurențiu Cazan a făcut o paralelă cu situația recentă din România, când nu a fost acceptată în spațiul Schengen, și e de părere că politicienii din Occident perpetuează o imagine distorsionată a țării noastre.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Laurențiu Cazan relatează umilința pe care a trăit-o la ambasadele occidentale. Laurențiu Cazan a călătorit de multe ori în afară țării pentru diferite concerte sau festivaluri. Artistul s-a lovit de multe ori de reticența autorităților, care i-au îngreunat deplasările în afara granițelor. Laurențiu Cazan a relatat că a fost de multe ori întors din drum la Ambasade, care refuzau să-i acorde viză. O astfel de întâmplare a avut loc în urmă cu mai mulți ani, la Ambasada Angliei, unde nu i s-a oferit inițial viză de tranzit. Laurențiu Cazan a avut parte de o situație extrem de neplăcută la aeroportul din Marea Britanie.

img-38-1img-38-1

Laurențiu Cazan relatează umilința pe care a trăit-o la ambasadele occidentale

Laurențiu Cazan și-a amintit de câteva anumite situații din urmă cu câțiva ani, când Ambasadele statelor occidentale au refuzat să-i acorde viză. Artistul a relatat că autoritățile străine îl tratau cu indiferență, din cauză că era român. Laurențiu Cazan a trecut printr-o întâmplare extrem de neplăcută, atunci când a fost nevoit să tranziteze Anglia pentru a ajunge la un festival din Finlanda.

Deși Ambasada Marii Britanii i-a spus că nu are nevoie de viză de tranzit, artistul a insistat, fiind sigur că personnalul de la aeroport nu-l va lăsa să călătorească mai departe fără acest document.

Citește și: Îl mai ții minte pe Laurențiu Cazan? Din ce trăiește artistul, la 63 de ani, în plină pandemie

Citește și: Laurențiu Cazan propune schimbarea regulamentului de la Eurovision, după marele scandal: „Poți cânta bine la repetiții, iar în concurs să n-ai o mare calitate'

„Eu, circulând, prin natura meserie mele, în lume, am avut de-a face cu umilința. Mi se spunea, la ambasade, în așteptarea vizei: 'Mai vino mâine, peste o săptămână! Așa mi se spunea de la ambasadele occidentale, acestea care tot susțin că libertatea e importantă'. M-au sunat din TVR să mă duc la un festival din Irlanda. Mi-am luat viză. Dar, știind că trebuie să tranzitez Londra, căci nu era avion direct, m-am gândit să-mi iau și viză de tranzit pentru Anglia, deși din Finlanda mi s-a spus că nu e nevoie. M-am dus apoi la Ambasada Angliei, unde mi s-a comunicat tot așa. Dar eu am insistat. Le-am zis că eu nu plec până nu primesc viză de tranzit pentru Anglia. „ a relatat Laurențiu Cazan pentru Impact.ro.

Laurențiu Cazan: „Am întâlnit adesea această atitudine arogantă față de români”

Laurențiu Cazan a dorit să-și ia toate măsurile de precauție la acea vreme, pentru a se asigura că va putea traversa Marea Britanie, pentru a ajunge în Finlanda. După multe insistențe la Ambasada Marii Britanii, artistul a obținut viza de tranzit. Odată ajuns la aeroportul din Anglia, ofițerii i-au cerut acest document, altfel nu i-ar fi permis să treacă. Pentru artist, această situație i-a dovedit că românii nu au fost niciodată doriți în spațiul Europei de Vest.

Am plătit, am primit. Iar în aeroport, în Anglia, s-a întâmplat ce bănuiam. Un ofițer mi-a cerut exact viza de tranzit. Am luat pașaportul, i l-am băgat în nas și i-am zis: 'Pentru un idiot ca tine am plătit niște bani, ca să iau viza de tranzit. Știam că voi da de unul ca tine. Ce faci, acum, mă arestezi? Ce nu-ți convine, m-ai văzut că sunt din România? Uite viza, ce făceai, dacă nu o aveam, nu mă lăsai să mă duc? Pentru tine sunt doar un cetățean de mâna a doua?'. Mergeam blindat peste tot, aveam toate actele.

Citește și: Nicole Cherry a făcut accident cu mașina, singură: 'Nu am văzut senzori, nu am văzut nimic'

Citește și:

Am avut multe astfel de experiențe. După 90, mă duceam cu zilele și cu săptămânile să-mi iau vize de o țară sau de alta. În 1995, m-am dus la ambasadă ca să iau viză de Elveția, eram acolo așteptat cu un contract de câteva luni, la o dată fixă. Nu au vrut să-mi dea sub niciun chip, mă refuzau, fără niciun temei, într-un final am prins contractul. Am întâlnit adesea această atitudine arogantă față de noi, ca români', a relatat Laurențiu Cazan pentru Impact.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton