Kira Hagi a îmbrăcat un costum de mireasă vechi de un secol și şi-a tatuat o cruce pe frunte. Apariție spectaculoasă a fiicei Regelui

 Lixandru Livia
.

Fiica lui Gică Hagi a făcut senzație într-un costum de mireasă vechi de un secol, în cadrul unui proiect de amploare. Actrița promovează tradițiile culturii din care provine și a fost aleasă de societatea culturală „Aromânii din Bucureşti. Mai mult, pentru acest proiect, Kira și-a tatuat pe frunte o cruce, obicei străvechi al aromânilor.

Proiectul „Women from different cultures through the eyes of makeup, de reprezentare a femeilor aromâne, este special și a început cu Kira.

„Cine să gândea că după 100 de ani hainele bunicii mele o să fie purtate de o armână modernă, o altă Kiră. În aceste haine a fost mireasă bunica mea.

Este o altfel de ducere înainte a culturii româneşti. Hainele, cuvintele, cântecele sunt memoria noastră istorică. Nu piere pădurea când cresc vlăstarii. Noi, armânii din România, care ne-am părăsit locurile natale, nu am lăsat să se piardă tot ceea ce al nostru, scrie într-o postare pe Facebook poeta.

627×0627×0

Sterică Fudulea, reprezentantul comunităţii armâne Filiala Tulcea, explică într-un interviu pentru Adevărul,  semnificația tatuajului de pe frunte.

„Prin acest semn, se transmitea faptul că acele fetiţe erau creştine şi nu pot fi răpite. Nu ştiu de ce se practica acest obicei doar la aromâni, dar eu cred că exista un fel de înţelegere secretă între autorităţile otomane şi armâni, de vreme ce în zonă erau şi greci şi alte etnii. Obiceiul a durat până în anii 30, când aromânii au emigrat în Cadrilater. Aici, trăind împreună cu bulgarii, nu mai exista pericol, explică Sterică Fudulea, potrivit sursei citate.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton