Jill Biden, Prima Doamnă a Statelor Unite, cucerită de Nea Sandu, ultimul opincar al Olteniei. Când și cum s-au cunoscut

 Laciu Andreea
.

Nea Sandu a cucerit-o pe Jill Biden, soția noului Președinte al Statelor Unite ale Americii. Ea a participat alături de acesta la o vizită de lucru făcută în țara noastră, în anul 2014. Jill a fost atunci impresionată de cultura și tradiția românească. Cu această ocazie l-a cunoscut și pe nea Sandu, ultimul opincar al Olteniei.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

La acel moment, Jill Biden a vizitat Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti' din Bucureşti, fiind însoțită de Maria Băsescu, Prima Doamnă a României în 2014. Așa a aflat despre meșteșugarul Alexandru Ilinca, numit și nea Sandu. El este ultimul opincar al Olteniei și a dus toată viața mai departe această meserie tradițională.

El deţine o colecţie etnografică de-a dreptul impresionantă. Conţine aproape 60 de perechi de opinci, iar ea mai veche pereche a fost purtată de un ţăran din Horezu în anul 1870, informează cancan.ro.

jill-biden-basescujill-biden-basescu

Cine este nea Sandu, meșteșugarul care a impresionat-o pe Jill Biden

Se pare că Alexandru Ilinca a preluat dragul de această meserie de la tatăl său. Principalul material pe care îl folosește este pielea de porc. Atrage atenția tuturor vizitatorilor când apare în cadrul unui târg de turism.

„S-a născut în comuna Orleşti, judeţul Vâlcea. A învăţat să lucreze opincile de la tatăl său, Gheorghe Ilinca. A practicat croitoria până s-a pensionat şi a revenit cu drag la opincărie. Alexandru Ilinca a început să folosească din nou pielea de porc din care confecţionează tradiţionalele opinci. La toate târgurile la care este invitat, Alexandru Ilinca poartă mândru costumul popular, reuşind de fiecare dată să fie remarcat.

Barba albită de vreme, modul de lucru al opincilor (prin implicarea activa a publicului) şi poveştile despre lumea satului de odinioară, stârnesc de fiecare dată curiozitatea iubitorilor de tradiţie. Deţine o colecţie etnografică ce conţine aproape 60 de perechi de opinici, cea mai veche pereche a fost purtată de un ţăran din Horezu în anul 1870″, a scris Irina Scarlaciuc, pe pagina de Facebook a Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Vâlcea. Cu sinceritatea și pasiunea lui a cucerit-o nea Sandu și pe Jill Biden.

Citește și: Cine este Jill Biden, soția lui Joe Biden. Profesoara l-a salvat după moartea soției și a fiicei sale de 1 an

Citește și: Semnificația zilei de 21 ianuarie 2021. Cristina Demetrescu, astrologul care a prezis pandemia:„O zi neagră!'

Citește și: Jill Biden, apariție spectaculoasă la ceremonia de învestire a lui Joe Biden. Cum s-a îmbrăcat Prima Doamnă

Citește și: Soția lui Toni Grecu, primele declarații despre starea actorului, internat în spital cu COVID-19

Cine este Jill Biden, soția lui Joe Biden

În vârstă de 69 de ani, Jill este cea de-a doua soție a candidatului democrat la Casa Albă, iar ea este femeia care l-a ajutat pe Joe Biden să treacă peste șocul pierderii primei sale soții și a fiicei lor de numai un an într-un tragic accident de mașină.

Joe Biden (77 de ani), contracandidatul democrat al lui Donald Trump la Casa Albă, a surprins pe toată lumea la începutul campaniei electorale, cu aceste cuvinte emoționante despre soția lui: ‘Pentru voi toți din această țară, gândiți-vă la profesorul vostru preferat, care v-a transmis puterea de a crede în voi înșivă. Acesta este genul de primă doamnă… care va fi Jill Biden’. 

Iar Jill chiar a fost pentru Joe Biden omul care i-a dat puterea să creadă în el și să meargă mai departe după tragedia care i-a marcat prima căsnicie.

Joe Biden a cerut-o pe Jill de cinci ori de nevastă

Jill Tracy Jacobs s-a născut pe 3 iunie 1951, în Hammonton, New Jersey, dar și-a petrecut copilăria în Willow Grove, Pennsylvania alături de părinți și cele patru surori mai mici. Tatăl său, Donald, a fost casier la o bancă, în timp ce mama ei, Bonny, a fost casnică. După absolvirea liceului, a urmat studiie de modă, însă, în cele din urmă s-a decis să se înscrie la Facultatea de Litere din cadrul Universității din Delaware, potrivit life.ro.

Aici l-a întâlnit pe primul său soț, jucătorul de fotbal american Bill Stevenson, de care a divorțat ulterior în 1975. Jill și Joe s-au cunoscut la un blind date, în 1975, datorită fratelui lui. La vremea respectivă el era senator, iar ea era încă la facultate, iar doi ani mai târziu, Jill urma să se căsătorească cu Joe Biden.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton