Iulia Vântur – Despre dragoste pe două continente

 Florentina Liutic
.

Aflată pe țărmurile însorite ale Ciprului, Iulia Vântur ne-a vorbit despre singura țară care i-a schimbat cu adevărat viața: India. Ce a descoperitvedeta acolo veți afla abia spre sfârșitul inter­viului. Să nu trișați, însă! S-ar putea să ratați niște lecții de viață importante.

 

Pe 12 februarie, frumoasa prezenta­toare, alături de Nea Rață și zece ve­dete, își lua rămas-bun de la România printr-o poză de grup, făcută ad-hoc pe aeroportul Henri Coandă. Desti-nația grupului vesel? Cipru, locul unde au loc filmările pentru cel de-al doilea sezon al emisiunii „Ferma ve­detelor. Și, deși ne-a mărturisit că are un program de lucru foarte încărcat, Iulia Vântur și-a făcut timp să ne as­tâmpere curiozitatea.

 

Fiecare fermă din show-ul Ferma vedetelor are o poveste. Care e povestea celei din Cipru?

Pe vremuri, oamenii din zonă obișnuiau să facă nunțile în această fermă. Legenda spune că exact când avea loc o astfel de nuntă a început războiul. Oamenii s-au panicat, au fugit care încotro, iar mireasa încă își mai caută mirele dispărut. Astfel, ferma a fost părăsită. Nici un local­nic nu a mai trecut pe acolo. Scopul fermierilor noștri este să readucă acest loc la viață pentru ca oamenii să se bucure din nou de acest spațiu cu tradiție, să încingă iar nunți, poa­te chiar românești… Că tot avem mulți români în Cipru.

 

Prin ce diferă ferma din Cipru față de cea românească?

Solul este diferit, în primul rând, evi­dent că și agricultura diferă. Acasă creștem meri și peri, în Cipru portoca­le, lămâi, măslini. Aici laptele de capră sau de măgăriță este foarte folosit, noi am crescut cu lapte de vacă. Clima este diferită și foarte schimbătoare. Ci­pru e o insulă, așa că vântul este destul de puternic adeseori, mai ales în acest sezon. Obiceiurile cipriote sunt altfel, iar concurenții noștri sunt nevoiți să se adapteze la ele și, mai mult, să-și pună amprenta românească în ferma cipri­otă. Un lucru e la fel – munca multă.

 

 Din momentul în care a vizitat pentru prima dată INDIA, Iulia spune că a observat o schimbare importantă în ea însăși. „M-am TRANSFORMAT, de fapt.

 

Ce le lipsește cel mai mult vedete­lor când sunt la fermă?

Le lipsește comunicarea cu oamenii dragi. Asta e cel mai greu de îndurat. Îi admir pentru că au avut curajul să vină aici, în astfel de condiții, știind că vor rupe orice legătură cu lumea lor. Nu au telefon, Internet, sunt to­tal izolați în fermă. Până și acesta este un loc pierdut pe hartă. Singurii oa­meni care le calcă pragul și cu care pot comunica suntem eu, Nea Rață și negustorul, din când în când. Pen­tru câteva luni sunt nevoiți să trăiască în aceeași casă, să doarmă în aceeași cameră chiar dacă se ceartă, râd sau plâng. Vor face totul împreună, pen­tru că nu au altă soluție. Asta e o mare lecție pentru noi toți. Cum să înveți să conviețuiești, oră de oră, cu oameni total diferiți.

 

Ți s-a întâmplat să descoperi trăsă­turi de caracter surprinzătoare la unele dintre vedete?

Da, la fiecare întâlnire descopăr câte ceva despre ei și simt că și ei expe­rimentează sentimente și reacții cu care nu s-au mai întâlnit în viața lor de zi cu zi. Presiunea psihică este mare. Pe lângă condițiile în care tră­iesc și muncesc, e un joc al minților, al strategiilor, pentru că au o miză de 50.000 de euro. Învăț foarte mult din reacțiile lor.

 

Cum arată programul tău zilnic aco­lo? De pe Facebook am observat că nu ratezi nici un apus de soare.

Programul meu începe dimineața cu puțină mișcare și mail-uri, apoi mă pregătesc pentru intrarea în fermă. Filmăm în fiecare zi, așa că nu prea am avut timp pentru drumeții pe insu­lă. Apusurile le surprind ori la filmări, ori la întoarcerea din fermă. Sunt su­perbe. Cerul este foarte frumos în Ci­pru, chiar și pe ploaie. Seara ne mai relaxăm cu mezze și stăm la povești.

 

Ce urmează în cariera ta după fil­mările la Ferma vedetelor?

E posibil să iau o pauză… Nu m-am hotărât cât va dura.

 

Cum găsești evoluția ta profesiona­lă, plecând de la debutul tău la Iași și ajungând acolo unde ești acum? Ți-ai proiectat acest parcurs de la început? Ce aspirații avea tânăra jurnalistă pe atunci?

În copilărie mă jucam de-a televiziu­nea și radioul. Astea erau jocurile mele până când această joacă a devenit foarte adevărată și responsabilă. Am muncit mult la Iași, am învățat ce în­seamnă munca adevărată, în echipă. Am experimentat toate ipostazele unei echipe de știri: reporter, editor, produ­cător, prezentator. Începeam progra­mul la 5 dimineața și terminam la mie­zul nopții. Am fost răsplătită. Câțiva ani mai târziu am avut șansa să intru în proiectul „Dansez pentru tine, una dintre cele mai frumoase experiențe din cariera mea. Acolo și la știri am crescut ca om. Mă simt binecuvân­tată pentru ce am primit până acum și știu că mi s-a oferit doar pentru că m-am implicat cu tot sufletul și toată energia mea. „Ferma vedetelor este o emisiune total diferită de tot ce am făcut până acum. Dacă vrei să crești, te expui unor situații necunoscute, toc­mai pentru a învăța mai multe despre tine. Asta s-a întâmplat la „Ferma ve­detelor. Mai departe… las viața să mă provoace, de multe ori mi-a adus mai mult decât a proiectat mintea mea. Sunt pregătită pentru orice.

 

„Paradoxal, India a fost cea care m-a ELIBERAT de unele gunoaie ale minții. Suntem ca niște BĂTRÂNI, care adună în casa minții tot ce găsesc, fie că sunt LUCRURILE noastre sau ale altora, nu contează, le DEPOZITĂM acolo și ne îngreunează viața.

 

Ce s-a schimbat în viața ta din mo­mentul în care ai vizitat prima dată India?

Eu m-am schimbat, m-am transfor­mat, de fapt. Am învățat să fiu mai tolerantă. Paradoxal, India a fost cea care m-a eliberat de unele gunoaie ale minții. Suntem ca niște bătrâni, care adună în casa minții tot ce găsesc, fie că sunt lucrurile noastre sau ale altora, nu contează, le depozităm acolo și ne îngreunează viața. Aș putea compara experiențele trăite în India cu cele de la „Ferma vedetelor. Când trăiești în-tr-o țară diferită, cu alte obiceiuri și mentalități, trebuie să înveți să asculți, să privești cu atenție în jur și să te redescoperi în acea lume. Mă simt bine acolo, m-am conectat cu locul și oamenii locului din prima clipă. E o energie de care aveam nevoie.

 

Este singura țară care te-a marcat sau au mai fost și altele?

Deocamdată, India a avut cel mai puternic efect asupra mea. Le aștept pe cele din Japonia și Nepal. Știu că voi ajunge acolo când voi fi pregătită, exact în momentul cel mai potrivit.

 

Ce ai adoptat din stilul de viață in­dian în viața ta de zi cu zi?

Meditația, chiar și pentru câteva mi­nute pe zi. Plimbările în natură. Reme­dii pentru îngrijirea părului. De când am mers în India am reînceput să mă­nânc pui. (râde)

 

Ce lucruri bombastice a inventat până acum presa despre tine?

Au fost multe, însă nu le mai dau importanță. Cum vin, așa pleacă. Știu că presa trăiește din titluri. Important e că eu trăiesc o viață adevărată pe care o împart cu oamenii apropiați mie, căro­ra chiar le pasă sincer de mine.

 

Presa indiană scrie de ceva vre­me că ești împreună cu Salman Khan. De ce nu ai vrut să faci publi­că relația cu actorul?

Nu-mi trăiesc viața pentru presă.

 

„Half of me is you and the second half is yours. De unde e acest citat și cui îi este adresat?

Am găsit acest citat, mi s-a părut foarte frumos și potrivit pentru Ziua Îndrăgostiților. Și, dacă ai observat, în tag-uri, în primul rând, era un mesaj ce spune „iubește-te pe tine întâi.

 

ALINA BĂISAN Foto PR

 

 

Vezi şi locuri de vizitat în Cipru!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton