Ion Caramitru a fost înmormântat la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor. Peste 100 de persoane l-au aplaudat pe ultimul drum

 Miniosu Alexandra
.

Ion Caramitru a fost înmormântat. Marele actor a fost îngropat pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu din București, cu onoruri militare. Cu sufletele îndurerate, apropiații săi, prezenți la ceremonie, abia și-au găsit cuvintele, într-o zi de doliu național! Iată cine a venit să-l conducă pe ultimul drum pe marele actor! Doar familia a avut acces lângă mormânt!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Ion Caramitru a fost înmormântat astăzi, pe 10 septembrie. Această dată va rămâne veșnic în inimile românilor ca o zi de doliu. După ce la primele ore ale zilei trupul său a fost depus la biserica Sfântul Visarion din București, iar mai apoi a oprit în fața Teatrului Național, acum a ajuns la Cimitirul Bellu. El a fost îngropat pe Aleea Artiștilor, lângă alte nume mari din lumea artistică.

TIMISOARA – GALA PREMIILOR UNITERTIMISOARA – GALA PREMIILOR UNITER
ion1ion1

Dimineață, la biserica Sfântul Visarion din București, nume celebre din lume artistică au venit să-i aducă un ultim omagiu lui Ion Caramitru. Mitică Popescu, Principesa Margareta, dar și actrița Mariana Mihuț, Catrinel Dumitrescu, Rodica Mandache, Emilia Popescu, Gigi Căciuleanu, Andrei Pleșu, Ștefan Bănică, George Mihăiță, Victor Rebengiuc, Horațiu Mălăele, Florin Zamfirescu și Mihai Constantin sunt doar unii dintre cei care i-au adus coroane de flori, în semn de respect.

UPDATE ora 13.30: Ceremonia de înhumare a lui Ion Caramitru a luat sfârșit. Aproximativ 100 de persoane au aplaudat în momentul în care sicriul cu trupul neînsuflețit al marelui actor a fost pus în groapă, în timp ce garda de onoare a interpretat marșul funebru și s-au auzit salve de pușcă.

Citește și: Ce dorință a exprimat Ion Caramitru familiei, înainte să moară:”Ne-a spus că vrea să fie înmormântat cu această insignă”

Citește și: Povestea neștiută a hitului „Bună seara, iubite!”, interpretat de Loredana Groza și Ion Caramitru:”Parcă-mi era teamă să-l cânt”

Citește și: Mihai Bendeac a presimțit moartea lui Ion Caramitru, cu o seară înainte:”A avut loc o întâmplare foarte ciudată”

Citește și: De ce nu a mai dorit Ion Caramitru să joace rolul profesorului Socrate, din Liceenii:”Era un scenariu comandat”

Ion Caramitru a fost înmormântat la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor

UPDATE ora 13.00: Cortegiul funerar al lui Ion Caramitru a ajuns la Cimitirul Bellu. Soldații încolonați i-au purtați coroanele de flori și sicriul maestrului, înfășurat în steagul României. O femeie din garda de onoare a ținut o fotografie de-a artistului, alb negru.

Cimitirul Bellu din București a fost împânzit de sute de oameni, veniți să-și ia „adio' de la maestrul Ion Caramitru. Membrii familiei și apropiații actorului au angajat pază, pentru ca doar ei să aibă acces lângă mormânt. Cu toate astea, admiratorii lui au venit cu sutele să asistente la ceremonia de final.

Peste 100 de persoane l-au aplaudat pe ultimul drum

La cimitirul Bellu din București, loc în care va fi înmormântat Ion Caramitru, au ajuns și alți apropiați ai săi. Printre aceștia se numără muzicianul Dan Grigore, artistul Grigore Leșe și balerinul Ioan Tugearu. Abia și-au găsit cuvintele, durerea din sufletul lor fiind mult prea pare.

Pianistul Dan Grigore a ajuns la cimitirul Bellu, în așteptarea cortegiului funerar al lui Ion Caramtru, înainte de ora 12:00. Este devastat de moartea regretatului actor și abia a rostit câteva cuvinte. Au realizat foarte multe proiecte împreună, iar gândul că nu se mai află acum printre noi îl îngrozește.

„Îmi pare rău. Toată lumea știe că am făcut foarte multe lucruri împreună, dar nu pot să vă spun mai multe', ne-a spus pianistul Dan Grigore, în exclusivitate.

Grigore Leșe, îndurerat la înmormântarea lui Ion Caramitru

La fel de afectat este și Grigore Leșe. L-a descris pe Ion Caramitru drept un mare actor, dar și un bun prieten. A oferit doar câteva declarații, mărturisind că, din păcate, cei bătrâni au început să moară rând pe rând.

„Îmi pare extrem de rău. A fost un mare actor. Am fost prieteni, dar din păcate cei bătrâni au început să moară și acum a venit rândul generației tinere', ne-a spus și Grigore Leșe.

Balerinul Ioan Tugearu abia și-a stăpânit lacrimile când a vorbit despre regretatul actor. Nu-i vine să creadă că Ion Caramitru nu se mai află printre noi. Îi vine să-l întrebe de ce a plecat, dar, din nefericire, nu mai poate să facă asta.

„Sunt îndurerat. Nu-mi vine să cred că a plecat. Și acum îmi vine să-l întreb de ce a plecat, dar nu mai am cum să fac asta', ne-a declarat Ioan Tugearu.

De asemenea, și actorul George Piștereanu, Tani Popa, Hunor Kelemen, Emil Constantinescu și George Copos au fost prezenți la înmormântarea lui Ion Caramitru. În drumul spre mormântul lui Ion Caramitru, George Copos s-a oprit preț de câteva secunde în fața mormântului lui Radu Beligan și și-a făcut, simbolic, cruce.

Îndurerat și cu ochii plini de lacrimi, politicianul Hunor Kelemen a putut să ne spună doar câteva cuvinte: „Prefer să nu discut, îmi cer scuze'.

Tania Popa, confesiune emoționantă despre Ion Caramitru

Tania Popa, colegă de breaslă cu Ion Caramitru, are multe amintiri prețioase cu maestrul. Prezentă la înmormântare, ea ne-a vorbit, înlăcrimată, despre ce a însemnat marele actor. Îi poartă un mare respect pentru că el a impresionat-o prin bunătatea lui și a ajutat-o enorm, nu doar ca actriță.

„Eu am debutat pe scena Teatrului Bulandra în 1993. Eram anul 3 de facultate, în „Antigonă', la braț cu Ion Caramitru. Eram în aceeași distribuție. După foarte mulți ani, a devenit și director, că eu sunt din 1994 la Național.

Pentru mine momentele cele mai importante, că toți ne certăm, ne împăcăm, sunt multe momente în viață bune și rele, dar pentru mine cele mai importante sunt alea unde el a fost om, unde m-a ajutat, nu ca actriță, ca om, că putea orice să facă. Era un colos.', ne-a povestit Tania Popa.

Ion Caramitru a fost mereu un om altruist. La fel l-a descris și Tania Popa. Atunci când ea a trebuit să se opereze, în trecut, el a ajutat-o imediat, spunându-i ce să fac. Actrița a apreciat cel mai mult la el faptul că deși se intersectau destul de rar, maestrul a avut mereu o mare încredere în ea.

„Când a trebuit să mă operez, a durat fix trei secunde să mă trimită. A avut încredere foarte mare în mine, chit că ne intersectam extrem de rar. Pentru mine asta a contat enorm. Puteam să nu ne vedem un an, dar dacă cineva îl întreba și vorbea despre mine, vorbea la superlativ și mi-am dat seama că mă aprecia și a fost lucrul dintre cele mai importante', a adăugat ea.

„Această țară a pierdut unul dintre cei mai mari recitatori de poezie'

Tania Popa l-a adorat efectiv pe Ion Caramitru. Actrița a povestit cum era fascinată de-a dreptul când el recita poezii pe scenă. Ultima dată când au vorbit a fost înainte de pandemie, atunci când ea i-a cerut ajutorul, fiind nevoită să se opereze.

„Această țară a pierdut… nu vorbesc, de om, actor, ce vrea să zică fiecare, unul dintre cei mai mari recitatori de poezie.

Jucam în Magic Național unde domnul Caramitru recita și pe alocuri și cânta. Nu a fost spectacol la care eu să nu fiu în culise, iar el pe scenă. Nu puteam să mă opresc. Nu puteam să mă deplasez să mă duc la cabină. Stăteam, știam pe dinafară versurile alea, stăteam și ascultam ce zice, pentru că era electrizant pe scenă.

Înainte de pandemie am vorbit, pentru că după pandemie nu am avut multe de vorbit. Când a sunat la spital pentru mine. Deci am o amintire frumoasă, ultima', ne-a mai mărturisit vedeta,

Sursă foto: Hepta & Dumitru Angelescu / Libertatea 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton