Ioan Luchian Mihalea ar fi împlinit astăzi 71 de ani. Povestea îngrozitoare a morții artistului

 Dumba Gabriela
.

Astăzi, Ioan Luchian Mihalea ar fi împlinit 71 de ani! Cântăreț, compozitor, dirijor, conducător al celebrului grup SONG și realizator de emisiuni TV , Ioan Luchian Mihalea a fost ucis pe 29 noiembrie 1993. Iată câteva detalii îngrozitoare din ancheta morții lui Ioan Luchian Mihalea, informații care i-au șocat și pe detectivi.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Pe pagina de Facebook a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase' au fost publicate astăzi, în ziua în care Ioan Luchian Mihalea ar fi împlinit 71 de ani, imagini de colecție, din tinerețea artistului, dar și un text comemorativ.

6786767867

Ioan Luchian Mihaela ar fi împlinit 71 de ani pe 15 decembrie 2022

Pe 30 noiembrie 1993, Poliția București era informată cu privire la o crimă abominabilă. Cunoscutul muzician Ioan Luchian Mihalea fusese ucis cu sânge rece de doi bărbați, în propriul apartament. Căsătorit de trei ani și tatăl unui băiețel, artistului în vârstă de 42 de ani nu-i lipsea nimic, aparent.

Însă, Ioan Luchian Mihalea ducea o viață secretă și avusese o idilă cu Nelu Gravilă, începută în 1991 și sfârșită în 1993, ascunzându-și homosexualitatea.

„Ioan Luchian Mihaela, Oanţă, cum era alintat de apropiaţi, a rămas de mic fără părinţi, fiind crescut de o mamă adoptivă. La începutul anilor 70, se alătură grupului studențesc SONG (prescurtare pentru Suntem Oamenii Noii Generaţii'), grup înființat la Facultatea de Limbi Germanice, la începutul anilor ‘70. În 1975, Ioan Luchian Mihalea devine conducătorul acestui grup, care avea să devină un adevărat fenomen artistic.

Alături de SONG, la cârma căruia se va afla până în anul 1993, va susține sute de spectacole și turnee în țară și străinătate, SONG devenind în această peerioadă cel mai popular grup coral din România.

În 1983, înființează corul de copii MiniSONG, prin care a îndrumat paşii multor copii spre muzică, învăţându-i pe cei mici piese din folclorul românesc şi universal, titluri celebre din muzica de film, canţonete, muzică din operete. Între 1991-1993, a prezentat la TVR spectacolul concurs de muzică pentru copii „TIP TOP MINITOP'. În aceeași perioadă, a fost profesor de canto la Universitatea Ecologică din Capitală', este mesajul postat pe pagina de Facebook a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase'.

Citește și: Cum se înțelege Carmen Trandafir cu fiica ei adolescentă, Ana:„Îi ofer o oarecare libertate controlată. Este educată să nu…’ / EXCLUSIV

Citește și: Diana Enache are o relație cu fiul lui Sorin Ovidiu Vîntu de 4 ani. Cum a decurs prima întâlnire cu părinții ei:„L-au cunoscut la ziua mamei mele’

Citește și: Unde pleacă Alin Oprea și Medana în luna de miere:„Un loc de care suntem fascinați’. Artistul este pregătit să devină din nou tată

Cum a murit Ioan Luchian Mihaela

Ioan Luchian Mihalea a fost ucis la vârsta de 42 de ani, pe 29 noiembrie 1993. Artistul a fost atacat în holul locuinţei sale din Bucureşti cu un ciocan de lipit, apoi strangulat cu două cabluri găsite în apartament. Puțini știu că aceeași moarte cumplită a avut-o și mama lui.

Hortensia Radici, femeia care l-a găsit mort pe Mihalea, le-a povestit jurnaliștilor de la HISTORIA detalii numai de familie știute.

„Tot de la ea (n.r. de la Hortensia Radici) am aflat ceea ce ne-au confirmat şi anchetatorii, un fapt stupefiant, şi anume că artistul a avut o moarte trasă la indigo cu a mamei sale, care a fost ucisă tot în urma unui jaf, şi tot prin strangulare', se arată în ancheta publicată de Historia.

Artistul fusese atacat în holul locuinţei cu un obiect contondent care îi sfărâmase oasele craniului, apoi a fost strangulat cu două cabluri găsite în apartament.

Potrivit acestuia, poliţiştii au stabilit mai multe ipoteze în legătură cu mobilul şi autorii crimei. Însă cea mai relevantă era cea a jafului, fiind luat în vedere faptul că apartamentul fusese răscolit, artistului îi dispăruse brăţara de mână, lănţişorul de la gât, o geacă de piele şi electrocasnice.

„Aşa cum au declarat vecinii, Mihalea nu deschidea uşa nici să-l pici cu ceară. Mai mult, avându-se în vedere ţinuta sumară în momentul în care a deschis uşa se putea prespune căci chiar îi aştepta pe indivizi', declara comisarul Tandin.

Ioan Luchian Mihalea îl cunoștea pe cel care l-a ucis

Prin eliminarea succesivă a posibililor criminali a mai rămas o singură persoană-de fapt chiar un chip: un tânăr a cărei poză fusese găsită expusă pe un raft din biblioteca lui Mihalea. Cum familia nu a l-a recunoscut pe individ, s-a trecut la căutarea lui.

„Poliţiştii au multiplicat fotografia şi au dat-o din mână în mână în mediile în care acesta putea fi recunoscut-lumea homosexualilor şi cea a jocurilor electronice. Au fost audiaţi 28 de homosexuali din Bucureşti. Iar primul semn că dosarul avea să se apropie de final a venit odată cu audierea unui asistent pensionar de la Spitalul Gheorghe Marinescu care i-a îndrumat pe anchetatori către un recepţioner al hotelului Muntenia, iar acesta l-a recunoscut imediat. A spus că nu-i ştie numele, dar că se prezintă cu numele de Bobiţa Neagră', a mai spus criminalistul, citează libertateapentrufemei.ro.

Pe 17 ianuarie 1994 procurorii au aflat că sub această poreclă se ascunde Gavrilă Nelu Florian, în vârstă de 19 ani, care lucra la Întreprinderea Metrorex. Iar în momentul în care a fost săltat de poliţişti era îmbrăcat cu geaca lui Mihalea.

În faţa unei astfel de probe, şocante din start, „Bobiţa Neagră' a recunoscut că l-a ucis pe Mihalea, împreună cu cel mai bun prieten al său, Ionel Păun, tot de 19 ani

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton