ILINCA VANDICI: "Nu am încetat a fi un subiect pentru tabloide"

 Adina Rosetti
.

Chiar dacă în ipostaza de prezentator Cancan TV (Acasă TV) ea  e cea care descoase vedetele invitate în platou, Ilinca Vandici nu e mai puţin interesantă ca subiect. Din contră, circulă în continuare tot felul de zvonuri pe seama ei. Le-am dezbătut pe toate într-un dialog despre pasiuni de tot felul.

 

Ilinca Vandici 3

 

Ilinca ne-a povestit la shootin­gul VIVA! despre sutele de ştiri care s-au tot scris despre viaţa ei personală de-a lungul timpului. De când este pre­zentatoare la Cancan TV, emisiune di­fuzată de luni până joi de la 22.00, de­venind una dintre vedetele Acasă TV (post care a  împlinit 15 ani), a învăţat o parte din secretele profesionale ale tabloidelor şi priveşte totul mult mai relaxat. În ciuda zâmbetului fermecător şi a atitudinii deschise, este extrem de cerebrală, îşi alege cu grijă cuvintele şi nu lasă nimic la voia întâmplării. „Este un interviu despre infidelitate?', a punctat la un moment dat, după o serie de întrebări din partea mea. Din ce am remarcat în ziua aceea, are o singură problemă majoră: e meteodependentă.

 

Mi-ai spus că munceşti de la 12 p.m până la 12 a.m pentru Cancan TV. M-a uimit. Ce pierzi din viaţă din ca­uza acestui ritm?

Nu ar trebui să fii uimită, un proiect de asemenea anvergură necesită dedicare 100%. Este foarte adevărat că nu mai ajung la Oradea să le văd pe mama şi pe sora mea la fel de des pe cât o făceam înainte şi un alt detaliu impor­tant ar fi acela că mi s-au minimizat şansele de a-mi face un iubit atâta timp cât îmi petrec majoritatea timpului în redacţie sau la Buftea. Aşa sunt eu, me­reu m-am implicat în realizarea fiecărui proiect în parte, ştiu să fac şi munca din spatele ecranului, cu succes chiar, satisfacţiile fiind înzecit mai mari când eşti conştient şi de efortul depus, şi de implicarea afectivă. Nu cred că pierd nimic din viaţă, cred că sunt în mijlo­cul evenimentelor, mereu bine infor­mată, mereu dornică de documentare şi cunoaştere. Acestea sunt lucruri pre-ţioase, ele şi-au făcut loc în viaţa mea noninvaziv, stând sub titulatura de do­rinţă de cunoaştere şi capacitate de învăţare.

Dacă înainte tu erai cea căreia i se puneau întrebări incomode, acum tu te afli în ipostaza de a-i descoase pe alţii. Cumva, ai trecut de cealaltă  parte a baricadei. Cum percepi acum intruziunea presei în viaţa vedetelor?

Nu am încetat a fi un subiect pentru tabloide. Interesul pentru viaţa mea privată este şi mai mare acum, însă aceasta nu a fost niciodată aşa cum s-a prezentat în titlurile bombastice, ci dimpotrivă, motiv pentru care nu e mare lucru de speculat. Nu am trecut de nicio parte a baricadei, sunt un om raţional, imparţial, ce nu-şi permite să judece acţiunile nimănui, un om pen­tru care bunul simţ şi corectitudinea sunt trăsături de căpătâi. Rămân totuşi persoană publică, pusă în postura de a satisface curiozităţile celor de acasă, prin interviurile pe care le realizez.

Ilinca Vandici

 

Ai încercat mereu să păstrezi un echilibru între ceea ce alegi să declari şi ceea ce alegi să nu declari presei. Pentru ce mărturisire publică ţi-a părut cel mai rău?

Ştii, există o vorbă din popor ce mi se potriveşte: „Omul din greşeli învaţă'. Am trecut prin etape ale carierei în care iniţial am refuzat să declar ceva, dar nu a fost cea mai bună variantă pe termen lung. Apoi am hotărât că e ne­cesar să am o opinie, fără reţineri de niciun fel. Spuneam ce gândeam, dar nu am găsit cea mai bună variantă nici atunci. În cele din urmă, am remarcat că diplomaţia este de aur. De atunci încerc să păstrez acest echilibru de care vorbeşti. Nu cred că există o anu­me mărturisire care să-mi creeze păreri de rău, însă există o anume abordare. Cel mai rău îmi pare că am emis, la un anumit moment, judecăţi de valoare despre diferite persoane, în varii situaţii. Am învăţat că viaţa fiecăruia e o chestiune pur personală. Da, avem posibilitatea să discutăm despre viaţa publică a fiecăruia, însă niciodată să ne poziţionăm la un nivel superior, crezând că noi suntem mai buni, chiar dacă poate chiar aşa este!

Ce părere ai despre o a doua şansă dată unei relaţii? Ai făcut asta?

Depinde de relaţie, depinde de parteneri… Sunt multe elemente decisive în astfel de situaţii. Cred că dacă atunci când ai prilejul să iubeşti cu adevărat, în toate sensurile posibile, nu o faci, nu vei găsi nici a doua, nici a treia oară resursele, sentimentele necesare să o faci. A doua şansă mi se pare o chestiune de culoare, iar pentru mine, dacă vorbim de iubire adevărată, lucrurile sunt albe sau negre, fără cale de mijloc!

Apropo de culoare, unele femei îi iartă pe iubiţii infideli, altele nici nu mai vor să audă de ei după. Tu în ce condiţii ai ierta un bărbat infidel?

Nu am un răspuns la această întrebare. Cu cât înaintez în mirajul vieţii descopăr părţi necunoscute ale sufletului meu. Găsesc acum situaţii din trecut pe care le asimilez altfel, le privesc din altă perspectivă şi evident le-aş rezolva altfel. Am găsit iertarea la cel mai pur nivel, îngăduinţă, blândeţe, am descoperit iubirea mai presus de trup şi minte, dincolo de greşeli puerile şi vorbe aruncate în vânt… Dacă până acum eram de neclintit în pornirile de a nu trece cu vederea nici cea mai mică greşeală, acum gândesc cu mai multă maturitate.

Care crezi că sunt cele mai mari greşeli pe care le fac femeile în relaţii?

Nu mi s-a întâmplat personal, însă am văzut situaţii în care o femeie, din prea multă dragoste, cred, pentru partene­rul ei, şi-a îndepărtat familia şi priete­nii, construindu-şi întregul univers în jurul lui. Când s-a dărâmat totul, s-a trezit într-o stare deplorabilă, singură, goală, neputincioasă, fără niciun spri­jin, fără o traiectorie. Asta ar fi cea mai mare greşeală, din punctul meu de ve­dere, să îţi pierzi propria fiinţă în pro­cesul numit dragoste.

 

Ilinca Vandici 2

 

Dar ţie ce ţi se reproşează cel mai des într-o relaţie?

Chestiuni banale, cum că sunt prea bună, prea iubitoare, prea harnică, prea dedicată… (râde) Glumesc! Cel mai des mi se reproşează că pun mun­ca pe primul plan…

A trecut deja ceva vreme de când ai renunţat la blondul care te-a consa­crat. Aşadar, adio dive blonde?

Simt că da! Mă simt bine cu mine, în pielea mea, mă reprezintă această nuan-ţă mult mai bine decât cea de blond. Sunt încântată şi flatată pentru că am stârnit pasiuni pentru această culoare în rândul fetelor şi primesc zilnic zeci de mesaje în care sunt întrebată despre cu­loarea părului. Deci nu cred că voi opta pentru altă culoare în curând.

Ce ai descoperit schimbând culoarea părului? Domnii preferă în continu­are blondele sau şi-au schimbat pre­ferinţele odată cu vremurile?

Domnii preferă în continuare blonde­le…. clar! Tu eşti safe! (râde)

 

 

Interviu: OANA POPOIAG

Foto: CIPRIAN STRUGARIU

Stilist: ANA ANDREI

Machiaj: STELLA BADEA

Coafură: LAURENT TOURETTE

Vestimentaţie: MARIA LUCIA HOHAN, MARY KATRANTZOU, PAS DU TOUT (The Place Concept Store), PARLOR

Accesorii: GIUSEPPE ZANOTTI (The Place Concept Store), NISSA, garderoba vedetei

Fotografiile au fost realizate la Maison 13.

 

CONCURS: In martie un IPad mini poate fi numai al tau! Intră şi câştigă!  http://on.fb.me/XeIJVO

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton