Îl mai ții minte pe Soso de la Big Brother? Este medic-șef la Urgență, în Germania: "Nu tratați coronavirusul ca pe o simplă gripă"

 Dumba Gabriela
.

În cei aproape 20 de ani care au trecut de la Big Brother, viața lui Soso s-a schimbat radical. Tânărul timid de atunci, în vârstă de 22 de ani, a ajuns medic-șef la Urgență, într-un spital din Germania și arată total diferit față de cum îl știau fanii din România.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Primul concus de tip reality din istoria televizunii din România, Big Brother, a fost câștigat de un puști din Reșița, pe nume Soso, care la vremea aceea studia Medicina. Anii au trecut și, la 40 de ani, Soso este un medic foarte respectat, în Germania.

sosos-maresosos-mare

După ce a încheiat filmările la Big Brother, Soso, pe numele lui real Sorin Fișteag, s-a întors la facultate, mai bogat cu 50.000 de euro. A terminat cu o medie mare și a plecat în Germania, unde s-a angajat ca medic la un spital din Dusseldorf. Acum, Fișteag este coordonator al serviciului de Urgență din cadrul spitalului din Moers, un oraș din landul Renania de Nord Wesfalia.

Într-un mesaj video postat pe YouTube, Soso a vorbit despre COVID-19 și riscurile pe care le implică această infecție, sfătuind oamenii să se protejeze pentru a preveni îmbolnăvirea.

'Dragi români, numele meu este Sorin Fișteag, sunt medic coordonator al Serviciului de Urgență al Spitalului Bethanien din Moers. Vreau, prin acest video, să fac un apel la voi și să reamintesc de importanța măsurilor de igienă în lupa împotriva acestei pandemii cu care ne confruntăm.

Vedem, din păcate, zilnic, aici, destine foarte tragice ale multor pacienți, de multe ori chiar tineri, fără nici un fel de boli în antecedente, care au o formă foarte severă a bolii.

Citește și:

Adrian Păduraru, adevărul despre relația cu Teodora Mareș din filmul Declarație de dragoste: „Între noi lucrurile nu stăteau în termeni de simpatie”/ EXCLUSIV

Alina Pușcău, adevărul despre relația cu Leonardo DiCaprio: „Ne-am cunoscut la Paris”. Când a ajuns mama actorului în România / EXCLUSIV

Emily Burghelea este însărcinată în luna a șaptea. Primele imagini cu burtica de gravidă: 'Surpriză!'

Rog încă o dată insistent, să nu luați acest virus ca o simplă gripă, este o boală care poate decurge extrem de sever la mulți dintre noi. De aceea, vreau să vă reamintesc să vă dezinfectați pe mâini de cât de multe ori puteți, pe zi. Să purtați mască de fiecare dată când ieșiți din casă, să reduceți contactele sociale cât mai mult posibil… Trebuie să vă gândiți mai ales în perioadele acestea la membrii familiei voastre, poate sunt mai în vârstă sau suferă de niște boli cronice. Trebuie să ne gândim că e foarte important să-i protejăm și să ținem distanța față de acești membrii ai familiei tocmai pentru că îi iubim. Vă mulțumesc și multă sănătate',a spus Soso de la Big Brother într-un mesaj postat pe Youtube.

Soso este specialist în medicină internă

Soso este specialist în medicină internă și face pare din echipa de primiri urgențe de la clinica Bethanien Moers (Dusseldorf), unde are grijă de pacienții infectați cu noul coronavirus.

La fel ca multe alte persoane, și el se teme că ar putea contracta virusul sau că mai mulți medici din spitalul în care lucrează s-ar putea îmbolnăvi, însă face tot posibilul să se ferească, știe ce are de făcut și este pregătit pentru orice scenariu.

„Da. Îmi este teamă că o să iau virusul și o să îi îmbolnăvesc pe cei din jurul meu. Îmi este teamă că se va îmbolnăvi echipa din spital. Dar nici pompierul nu stă în fața unei case ce arde și se gândește că îi este frică de foc, ci face tot posibilul să limiteze daunele. Pe asta mă concentrez și eu acum. La început, îmi era greu să mă rup de muncă acasă. Noi, colegii, ne sunam, ne scriam unii altora să vedem ce se mai întâmplă. Eram foarte implicați cu totul.

Acum am intrat într-o oarecare rutină și este mult mai ok. Toată lumea se concetrează pe ce are de făcut. Cu toții suntem conștienți că de noi depinde rezultatul acestei crize. Fiecare își dă silința să dea dovadă de profesionalism: medici, infirimere, asistente. Nu știm pe termen mediu sau lung ce se va întâmpla. La multe epidemii, pandemii  virusul suferă mutații și nu mai e patogen pentru om. La fel de bine poate să rămână mulți ani prezent în viețile noastre. Orice scenariu este posibil', a declarat Soso într-un interviu pentru blogul monicaradulescu.eu.

Citește și: Medic primar sau medic specialist. Care e diferența și care e mai bun?

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton