„Singurul solist român care avea șansa reală să câștige Eurovision și nu l-am trimis”. Horia Moculescu, despre Laurențiu Cazan, la 30 de ani de când a participat la Eurovision

 Dumba Gabriela
.

Horia Moculescu a făcut unele declarații surprinzătoare despre Laurențiu Cazan, la 30 de ani de când a participat la Eurovision. Horia Moculescu nu are mari speranțe cu Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, pe care îl cunoaște de mulți ani. Moculescu susține că singurul român care avea șansa reală să câștige Eurovision este Laurențiu Cazan, cu celebra piesă „Say Something', lansată în 1993.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Horia Moculescu, declarații surprinzătoare despre Laurențiu Cazan, la 30 de ani de când a participat la Eurovision. Theodor Andrei a câștigat selecția națională cu piesa „D.G.T. (Off and on)” și va concura la Liverpool pentru un loc în finala, de pe 13 mai. Deși este un răsfățat al concursurilor muzicale din România, Horia Moculescu nu crede că Theodor Andrei va câștiga Eurovision pentru că singurul român, în viziunea lui, care ar putea face asta este Laurențiu Cazan.

horia-1horia-1

Horia Moculescu, declarații surprinzătoare despre Laurențiu Cazan, la 30 de ani de când a participat la Eurovision

„Îl cunosc pe Theodor Andrei de când avea 15 ani. Acum are aproape 19 ani, dar a cui voce este oare pregătită vreodată? Îl încurajăm, desigur, ca pe orice reprezentant al României. Mi-a făcut mereu o impresie bună, în noiembrie anul trecut, a fost la Festivalul de la Focșani, unde eu fac parte de mulți ani din juriu. A luat mereu foarte multe premii.

L-am rugat însă să nu-mi mai cânte o anume piesă, căci a cântat-o la 5 festivaluri și m-a plictisit. Este modern, este altceva. Nu ne mai ducem cu un bariton, ca în alți ani, ne ducem cu el de data asta. Depinde ce vrem, ce dorim, ce se caută la un astfel de eveniment.

La Eurovision, singurul solist român care avea șansa reală să câștige Trofeul Eurovision, dar nici nu l-am trimis măcar, este Laurențiu Cazan, cu piesa „Say Something”. Se clasase pe loc secund, în 1993, la finala națională.

Noi nu avem o pregătire muzicală, ca popor. Ne trag înapoi și show-urile din spatele artistului’, a declarat Horia Moculescu pentru Impact.ro.

Citește și:Cu ce afacere au dat lovitura Deea și Dinu Maxer, în 2022: „Ne-a adus mult mai multe venituri față de cele din prestările artistice. Sumele oscilează de la…

Citește și:Marc Anthony va fi tată a șaptea oară! Soția lui, Nadia Ferreira, este însărcinată: ‘Mulțumim, Doamne, pentru această imensă binecuvântare

Citește și: Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, a fost victima bullying-ului în școală: „Au fost niște lucruri care pe mine m-au afectat foarte tare’ / EXCLUSIV

Laurențiu Cazan și povestea piesei „Say Something'

Laurențiu Cazan a dat prima lovitură muzicală pe piața occidentală cu „Say something' (1993), prima piesă a unui român difuzată de radiourile vest-europene. De asemenea, în 1993, aceeași piesă a obținut locul secund la finala națională a Eurovision.

„Piesa „Say Something” am compus-o în 1991, în Olanda, la Assen, pe când lucram, printre altele, la un restaurant românesc, unde era și o ospătăriță originară din Africa de Sud, Johanna, extrem de deșteaptă. Cu ea aveam adesea discuții care începeau, de fiecare dată, cu: „Spune ceva”.

Toată lumea credea că între noi era ceva, dar de fapt eram doar colegi. I-am spus această poveste într-o zi unui prieten, expert în psihologie, care a răspuns: „Știu ce-o să faci deseară, o să scrii piesa cu titlul Say Something!”. Într-adevăr, în noaptea aceea am compus-o integral, a doua zi am așteptat-o pe Johanna și i-am cântat-o la pian.

A început să râdă, și-a dat seama că era pentru ea și m-a ajutat la îmbunătățirea textului. După ani, i-am arătat Johannei înregistrările concertelor mele din România, a văzut reacția pu­blicului la piesa asta și a fost pentru ea o mare bucurie', a povestit Laurențiu Cazan acum ceva timp pentru zilesinopti.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton