"M-am întâlnit deja cu moartea, anul trecut". Grigore Leşe a împlinit 69 de ani. Motivul pentru care a renunțat la alcool, în urmă cu două decenii

 Radulescu Ruxandra
.

Grigore Leşe a împlinit 69 de ani. Artistul și etnologul Grigore Leșe a împlinit 69 de ani pe 20 februarie, și, ca-n fiecare an, de două decenii încoace, acesta și-a respectat cu sfințenie o promisiune pe care și-a făcut lui însuși, aceea de a nu mai bea deloc alcool. Grigore Leșe, recunoscut drept unul dintre cei mai mari cunoscători ai folclorului românesc, a vorbit despre decizia sa de a nu se mai atinge de alcool, dar și despre o problemele de sănătate cu care s-a confruntat în ultima vreme.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Grigore Leşe a împlinit 69 de ani. Grigore Leșe și-a celebrat ziua de naștere pe 20 februarie, când a împlinit 69 de ani. Artist, cadru universitar și specialist în etnologie, Grigore Leșe este una dintre personalitățile importante ale culturii românești. De ziua lui, acesta a sărbători alături de studenții săi, dar fără să facă excese și, mai ales, fără să se atingă de alcool. Grigore Leșe a vorbit de problemele de sănătate cu care s-a confruntat recent și despre decizia pe care a luat-o în urmă cu 20 de ani a renunța definitiv la alcool.

grigore-lese-locuieste-intr-un-complex-parohial_23011500grigore-lese-locuieste-intr-un-complex-parohial_23011500

Grigore Leşe a împlinit 69 de ani. Artistul nu a consumat deloc alcool

Grigore Leșe a împlinit recent 69 de ani, dar nici măcar de ziua sa, nu și-a permis să își încalce promisiunea pe care a făcut-o în urmă cu 20 de ani, aceea de nu mai consuma alcool.

Nici măcar astăzi, de ziua mea, când am împlinit 69 de ani, nu mi-am permis să-mi încalc promisiunea făcută mie însumi, aceea că nu voi mai bea până când voi închide ochii! Capitolul acela e definitiv închis pentru mine.

Citește și: Grigore Leșe, luat prin surprindere după ce a concertat în Pakistan: „Nu știam la ce să mă aștept. Am descoperit…'

Citește și: Cine a fost soția lui Grigore Leșe și ce relație este acum între ei, după divorț: „Vine la concertele mele și…”

Am în fiecare zi, în faţa ochilor, sticle cu horincă, de tot soiul. Am horincă de cireşe, de prune, de mere. Dar cum le-am primit, cândva, aşa sunt şi astăzi, neatinse. Le mai sărut, din când în când, şi apoi le pun la locul lor. Nu simt nevoia!', a declarat Grigore Leșe pentru Impact.ro.

Grigore Leșe, dezvăluiri despre problemele de sănătate

Grigore Leșe a dezvăluit că a avut probleme de sănătate grave cu un an în urmă, ce i-ar fi putut fi fatale, fapt confirmat de unul dintre medicii săi.

Eu m-am întâlnit deja cu moartea, anul trecut. Cel puţin asta mi-a zis unul dintre medicii cu care am discutat recent pe tema sănătăţii mele. A fost o chestie bizară, de scurt moment, asupra căreia nu voi insista prea mult.„, a menționat artistul pentru sursa citată anterior. â

Grigore Leșe: „Am aflat deja lucrul de care se teme cel mai mult un om”

Grigore Leşe a relatat că de ziua sa a fost bucuros să-și revadă foștii studenți și prietenii mai vechi. În lumina evenimentelor petrecute în ultimii ani, artistul a spus câteva vorbe înțelepte despre cea mai mare frică a omului.

M-am întâlnit cu prieteni şi cu foşti studenţi. Şi am luat o masă mai festivă împreună. Dar, fără niciun fel de excese! La vârsta mea am aflat deja care e lucrul de care se teme cel mai mult un om pe pământ. Sunt două lucruri! Unii dintre noi ne temem de apropierea morţii, de întâlnirea cu grozăvia asta. Alţii ne temem de moarte în sine', adaugă Grigore Leşe, pentru Impact.ro.

FOTO: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton