Gil Dobrică ar fi împlinit 77 de ani. Cumnatul său, Marin Pătru, regretă și acum moartea artistului: "A fost o mare valoare a României"

 Dumitrache Laura
.

Gil Dobrică a fost unul dintre cei mai apreciați artiști de la noi. Supranumit Ray Charles al României ar fi împlinit pe 14 februarie 77 de ani. Cântărețul a încetat din viață la 61 de ani, pe 17 aprilie 2007, fiind măcinat de o boală crâncenă. Cumnatul său, Marin Pătru, îl plânge și acum, la 16 ani de la moarte.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Gil Dobrică s-a stins din viață singur și era foarte trist. Artistul nu a fost căsătorit niciodată și nu a avut copii, explicând în trecut care a fost motivul pentru care nu și-a întemeiat o familie. Solistul a fost întotdeauna pasionat de muzică și a fost extrem de trist pentru că în ultima perioadă nu îl mai căuta nimeni.

gil dobricagil dobrica

După o viață în care a cântat nopți întregi, Gil Dobrică a început să aibă probleme de sănătate, iar în 1989 a aflat că suferă de gută. Atunci, artistul s-a retras din lumina reflectoarelor și s-a luptat în tăcere cu boala nemiloasă.

Citește și: Adrian Romcescu, dezvăluiri după 33 de ani de căsnicie: „Regret enorm că n-avem copii!” Cum arată soția lui!

Citește și:Cristina Stamate ar fi împlinit 77 de ani. Valentina Fătu, amintiri de suflet cu regretata actriță: 'Îmi țineam respirația când treceam pe lângă ea…' Ce obiecte mai poartă de la ea / EXCLUSIV

Citește și:„Un om bun și rău deopotrivă. Amintiri frumoase nu prea am'. Cum s-a înțeles Ioana Tufaru cu tatăl ei. Dan Tufaru ar fi împlinit astăzi 79 de ani

Citește și:Aurelian Preda ar fi împlinit astăzi 53 de ani. Valeria Arnăutu, mărturisiri emoționante despre regretatul artist: „Nu am văzut un tată mai dedicat”

Gil Dobrică ar fi împlinit 77 de ani

Gil Dobrică sau Ray Charles de România ar fi împlinit pe 14 februarie vârsta de 77 de ani. Îndrăgitul artist a încetat din viață în 2007, la vârsta de 61 de ani. Cântărețul a fost diagnosticat în 1989 cu gută, iar de atunci s-a luptat în tăcere cu această boală. Nopțile petrecute în cluburi, de-a lungul carierei și-a pus amprenta asupra sănătății sale, iar în ultima perioadă de viață începuse să bea și să fumeze în exces.

Gil Dobrică a început să cânte la 17 ani și a devenit celebru pentru interpretarea hitului 'Hai acasă'. Acesta a colaborat cu trupa Sfinx, a cântat cu cenaclul Flacăra și cânta deseori la barurile de pe litoral. Gil Dobrică s-a născut pe 14 februarie 1946, în comuna Dăbuleni, județul Dolj, într-o familie cu nouă copii. Gil a fost cel mai mic copil, iar la 14 ani și-a luat fratele mai mare și au plecat la Craiova, unde a devenit strungar. Un coleg de muncă era un mare iubitor de muzică și i-a insuflat viitorului solist pasiunea pentru Ray Charles, care a devenit în scurt timp idolul său.

Marin Pătru îl plânge și acum pe Gil Dobrică

Marin Pătru, cumnatul lui Gil Dobrică îl plânge și acum pe regretatul artist. Cântărețul a locuit multă vreme pe strada Ecaterina Teodoroiu din Craiova, iar în prezent, cumnatul său locuiește în casa acestuia. Sora lui Gil Dobrică s-a stins din viață, iar Marin Pătru a decis să locuiască în casa artistului. Acesta a povestit că a avut o relație apropiată cu Gil Dobrică.

„Eu locuiesc aici din 1960, de când m-am căsătorit cu soția mea. Ea a murit anul trecut. Mai avem un nepot, Andrei, căruia Gil i-a cumpărat o garsonieră pe Ion Câmpineanu. Casa e așa cum o vedeți…

El a fost înmormântat aici, în cimitirul Ungureni. Noi am locuit împreună și ne-am înțeles foarte bine. Din păcate, el s-a îmbolnăvit și apoi s-a prăpădit. A lăsat în spate muzica lui frumoasă pe care mă bucur că oamenii o mai ascultă și astăzi. A fost o mare valoare a României. Eu sunt cumnatul lui, Marin Pătru', a declarat acesta pentru Fanatik.

Gil Dobrică nu a fost căsătorit niciodată

Regretatul artist a suferit de gută, iar în 2007 a încetat din viață. Acesta a avut pneumonie, ceea ce a agravat starea sa de sănătate. Gil Dobrică nu a avut nici pensie și nici nu a fost căsătorit niciodată.  'Nevestele vor copii şi cum aş fi crescut eu copii? Cărându-i dintr-un turneu într-altul? În meseria mea, căsătoriile se fac şi se desfac aiurea', declara artistul Gil Dobrică.

Cântărețul a început să ducă un stil de viață nesănătos, iar petrecerile nocturne, fumatul și alcoolul i-au dăunat. Starea sa de sănătat s-a degradat, iar în 2007 nu a mai putut fi salvat.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton