George Nicolescu, solistul nevăzător, are o pensie modestă și bolile nu-i dau pace, la 72 de ani: "Sunt într-o stare mai dificilă"

 Dumba Gabriela
.

George Nicolescu, îndrăgitul solist nevăzător, a dezvăluit că, la cei 72 de ani pe care îi are, nu trece printr-o situație foarte fericită. Pensia nu este una care să-i asigure tot confortul și nici sănătatea nu este grozavă, însă George Nicolescu este optimism și nu caută să stârnească milă printre cei care îi iubesc muzica.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Solistul hit-ului „Eternitate' se confruntă cu probleme de sănătate din cauza cărora, anul acesta, a rărit aparițiile scenice, deși a avut numeroase invitații, la concerte și la festivaluri.

11-311-3

Ce probleme de sănătate are George Nicolescu la 72 de ani

Solistul George Nicolescu va fi răsfățat de Sărbători de soția lui, Georgeta, cu sărmăluțe, piftie și tort. Din păcate, însă, la masa de Crăciun vor fi singuri, căci cei doi copii ai lor, George Daniel (48 ani) și Luminița (43 ani), sunt plecați la muncă, în Spania. Și nici starea de sănătate nu-l ajută să se bucure pe deplin de Sărbători.

Sunt într-o stare mai dificilă, fac exerciții cu un fizioterapeut, pentru picioare, exerciții fizice pentru mobilitate. Mai am și altele. Problemele de sănătate vin și când te aștepți, dar mai ales când nu te aștepți, așa că ne-am obișnuit cu ele, mergem înainte', a spus George Nicolescu pentru impact.ro.

Lui George Nicolescu i-ar fi fost tare drag să petreacă Sărbătorile de Iarnă, Crăciunul și Revelionul, alături de cei doi copii ai săi, însă, de data aceasta, nu este posibil.

„Copiii noștri nu vor veni de Sărbători, în România, au fost anul trecut, au fost și astă-vară, dar au avut probleme cu avionul, e greu pe cursele aeriene, stau mult prin aeroporturi, săracii. Sunt plecați la muncă, în Spania. Însă, soția mi-a promis că mă va răsfăța, de Crăciun, cu sărmăluțe, piftie și cu tort. Vom fi doar noi doi la masă, cu poveștile noastre', a mai dezvăluit George Nicolescu.

Citește și: Pepe și Yasmine Ody și-au botezat fiul.Andra și Cătălin Măruță, invitați de onoare la marele eveniment. Imagini de la petrecere

Citește și: Surpriză pentru Gina Pistol, de ziua ei.Ce i-au pregătit Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu: „Tot ce ne-am dorit

Citește și: Vali Bărbulescu, mesaj neașteptat după ce și-a cerut iubita în căsătorie:„Cred că este aproape imposibil să-ți găsești sufletul pereche în zilele noastre

Cum se descurcă George Nicolescu lună de lună, cu banii din pensie

Artistul și-a început cariera muzicală în 1970, în calitate de solist, câștigând primul loc la Festivalul Tinerețe pe portativ'. Trei ani mai târziu, a lansat primul hit, Eternitate', după care au urmat șlagărele Prefă-te, inimă, în stea' și Mai avem nevoie și de iarbă'.

George Nicolescu a învățat să trăiască din cât are, așa că el și Georgeta calculează cu sfințenie fiecare bănuț, pentru a le ajunge de la o pensie la alta.

Consumăm puțin, suntem pensionari, soția stinge luminile în urma ei, are grijă să facă economie. Am învățat să ne întindem doar cât ne ține plapuma. Am pensie de invaliditate, am fost și profesor de franceză, la o școală de nevăzători, așteptăm măririle anunțate. Ca să trăiești doar din drepturile de autor sau de difuzare, ca artist, în România, nu ai cum', s-a confesat George Nicolescu.

George Nicolescu s-a născut orb, dar nu s-a dat bătut

George Nicolescu s-a născut în 1950, la Ploiești. Mama lui s-a speriat teribil și a bătut la ușa celor mai buni medici ai vremii, pentru a-i salva vederea. Artistul a menționat, într-un interviu, că, la vârsta de patru ani,  a suferit o operație pe creier, dar fără succes.

În ciuda acestei delicate probleme de sănătate, George Nicolescu nu s-a lăsat pradă tristeții și s-a pus cu burta pe carte, devenind elev la școli cu profil special pentru nevăzători. A absolvit Şcoala pentru pacienţi cu ambliopie din Bucureşti, după care s-a înscris la gimnaziul și liceul în Cluj, la Școala Pentru Orbi.

Apoi, a absolvit Facultatea de Limbi Romanice, secţia română-franceză, la Universitatea din București. A fost profesor de limba franceză la 'Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere', din Buzău.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton