Fotografii de colecție cu Cristina Stamate

 Adina Vilcea
.

La numai patru zile de la moartea Stelei Popescu, comedia a pierdut o altă mare actriță. Cristina Stamate s-a stins din viață în această dimineață, după ce joi a fost internată în stare gravă Spitalul Floreasca.

Regretata actriță Cristina Stamate a fost una dintre cele mai frumoase femei ale scenei românești. Născută pe 8 februarie 1946, la Bucureşti, actrița a declarat în nenumărate rânduri că  a vrut să se facă medic, apoi avocat, însă n-a fost să fie. A intrat la Institutul de Artă Teatrală ṣi Cinematografică, fiind  studentă la clasa regizorului Alexandru Finţi ṣi mai apoi a Sandei Manu. A absolvit în 1967 ṣi, după un stagiu de doi ani la Teatrul din Arad, a venit la Bucureṣti, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase', glumele ei și chipul extrem de expresiv ajungând rapid la sufletele spectatorilor.

De asemenea, actrița a făcut rolurile remarcabile și în cinematografie, printre filmele sale de succes numărându-se „Grăbește-te încet', din anul 1981, și „Secretul lui Bachus', realizat în anul 1984.

 

Sursă foto: Libertatea, Agerpres, Hepta

Citește și:

Dan Negru: 'Cristina Stamate avea sute de povești fascinante'

Alexandru Arșinel, îngenuncheat de moartea Cristinei Stamate la câteva ore după înmormântarea Stelei Popescu

 

Cristina Stamate – 2007Cristina Stamate – 2007

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton