Fotografia zilei: Ashley Graham – 90/60/90 vs. XXL

 Oana Pantazi
.

Ashley Graham (29) este un model celebru, dar nu în sensul consacrat al cuvântului, pentru că formele sale, mai mult decât voluptuoase, nu au nicio legătură cu mărimea XS instituită pe podiumurile de modă, ci cu  o dimensiune de care reprezentantele sexului frumos se feresc – XXL. În zilele noastre, să porți XXL înseamnă să fii o paria, să fii exclusă (ori să te autoexcluzi) din societate pentru că nu te încadrezi în standardele impuse.

 

Ashley este însă cea care a desființat mitul conform căruia trebuie să ai măsuri perfecte ca să arăți sexy în costum de baie. Și a făcut-o atât de convingător, încât a reușit să le dea speranțe și celor care nu se încadrează nici pe departe în standardul 90-60-90. Recent, modelul și-a lansat cartea A New Model: What Confidence, Beauty and Power Really Look Like' (Un nou model: cum arată cu adevărat încrederea, frumusețea și puterea'), în care povestește despre umilințele pe care le-a suferit în copilărie și adolescență chiar în propria familie pentru că era prea grasă. Tatăl ei a fost primul care a jignit-o, considerând-o nu doar prea grasă, ci și lipsită de inteligență.

 

Cred cu adevărat că părinții trebuie să știe că ei sunt cei care modelează viitorul copiilor. Cuvintele au putere. Lucrurile pe care ți le spui ție, ca părinte, chiar și cele pe care i le spui, fie și o singură dată, copilului tău acesta le preia și îl urmăresc toată viața', a concluzionat Ashley. Din fericire, modelul nu a avut parte de același tratament și din partea mamei sale, care și-a încurajat permanent copiii. Un lucru pe care mama mea îl făcea și pe care l-am învățat mai târziu era că nu se uita niciodată în oglindă zicând Oh, sunt atât de grasă, sau sunt atât de urâtă', a spus Ashley. Dacă proiectezi asta asupra ta, nu vei face decât să-ți determini copiii să gândească la fel despre ei, pentru că sunt un produs al tău. E mai bine să zici: Știi ce? Arăt chiar bine azi, iar apoi trebuie să mergi înainte.'

 

Exact asta a făcut Ashley – a mers înainte și a făcut din kilogramele în plus un atu, nu o povară. Acum este unul dintre cele mai bine plătite modele din lume și pozează în costum de baie cu o lejeritate uimitoare. Și știți ce? Așa „rotunjoară', e una dintre cele mai frumoase femei din lume.

 

Oana Pantazi

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton