Fotografia care a scandalizat toată țara! Aeroportul Otopeni, plin-ochi, în plină pandemie de coronavirus! Oamenii s-au îmbulzit și s-au înghesuit la control pașapoarte

 Oana Pantazi
.

Mihai Sturzu, fost component al trupei Hi-Q, acum pilot, a publicat o imagine halucinantă din Aeroportul Internațional Henri Coandă, în contextul în care ne aflăm în plină pandemie de coronavirus și tocmai a fost emisă Ordonanța Militară nr. 4 ce implică respectarea unor reguli stricte.

În timp ce Poliția le dă amenzi drastice celor care nu respectă Ordonanța Militară nr. 4, intrată în viagoare astăzi, se pare că Aeroportul Internațional Henri Coandă este un fel de no man’s land, cel puțin după cum reiese din fotografia postată de către Mihai Sturzu pe contul său de socializare.

Fostul component al formației Hi-Q, acum devenit pilot, a lansat în social media o fotografie absolut halucinantă, făcută, după cum afirmă, pe aeroport în cursul zilei de azi. Oamenii se înghesuie spre ieșire și nici vorbă de păstrarea distanței impuse prin ordonanță. Pe scurt, un adevărat focar de infecție cu coronavirus, în cazul nefericit în care unul dintre pasageri ar fi deja purtător.

„Distanțare socială la controlul vamal. Otopeni, sosiri. Acum! 30 martie 2020. 03:30. Suntem bine. Niște cretini fără margini. Pe noi, echipaj, tot pe acolo ne-au adus. Îmi vine să îmi dau foc la haine și să plec în fundul gol acasă!!”, a scris Mihai Sturzu.

Citește care sunt cele mai mari aeroporturi din lume!

Directorul operațional al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti a fost demis!

Din păcate, a trebuit ca postarea lui Mihai Sturzu să devină virală pentru factorii de decizie ai Aeroportului să ia măsuri suplimentare în privința păstrării distanței sociale.

'În prezent, în vederea informării publicului asupra pericolului generat de coronavirus și asigurării unei distanțe suficiente, de minimum 2 metri, între pasagerii care tranzitează aeroportul Henri Coandă, au fost amplasate în întreg terminalul – în special în zonele unde se așteaptă pentru diversele formalități – diverse mijloace de informare. Acestea sunt: afișe, marcaje cu text lipite pe pardoseală, clipuri video difuzate pe monitoare dedicate. Totodată, se transmit constant informații pe sistemul de sonorizare și personalul aeroportuar comunică pasagerilor necesitatea păstrării distanței.

Având în vedere faptul că, recent, declarația pe proprie răspundere a tuturor pasagerilor care sosesc în țară trebuie verificată și avizată, sub semnătură, de personalul DSP, durata pentru controlul documentelor în zona frontierei a crescut substanțial.

În aceste condiții, începând de astăzi, în aeroport au fost dispuse măsuri suplimentare, după cum urmează:

– În cazul sosirii a două curse simultan, vor fi utilizate două fluxuri de control diferite

– În cazul suprapunerii mai mult de două curse la sosiri, pasagerii celei de a treia curse (și ai următoarelor) vor aștepta în avion eliberarea unui flux de control;

– Pe culoarul de sosiri vor fi amplasate benzi de delimitare a liniilor de așteptare și va fi suplimentat personalul aeroportuar din zonă

– În urma discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, în aceeași zonă vor acționa și polițiști de frontieră.

– Se va crește frecvența de difuzare a anunțurilor audio.

Facem totodată apel la pasageri să respecte semnificația marcajelor și indicațiile transmise atât prin sistemul de sonorizare cât și direct de către personalul aflat în zonă', scrie în comunicatul emis de aeroport.

Mai mult, conform anunțului făcut de purtătorul de cuvânt al aeroportului, Valentin Iordache, în urma scandalului stârnit de fotografia postată de Mihai Sturzu, directorul operațional al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Cristian Chirică, a fost demis.

Foto: Instagram, Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton