Fotbalistul Angel Di Maria din echipa Argentinei are o poveste impresionantă de viață: "Ca eu să am ghete de fotbal, surorile mele trebuiau să meargă desculțe"

 Dumba Gabriela
.

Fotbalistul Angel Di Maria din echipa Argentinei are o poveste impresionantă de viață. Angel Di Maria a câștigat titlul mondial cu Argentina la Cupa Mondială din Qatar, dar puțini știu că acesta a fost extrem de sărac în copilărie. Atât de sărac încât surorile sale mergeau desculțe pentru ca el să aibă ghete de fotbal.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Astăzi campion mondial, ieri un copil sărac și murdar, care se culca flămând și își ajuta tatăl la căratul lemnelor. Doar mama lui a crezut în talentul său la fotbal și a făcut sacrificii mari pentru a-l putea trimite la antrenamente. Chiar ea îl ducea, de la vârsta de patru ani, cu bicicleta, la antrenamentele lui El Torito, o echipă micuţă din localitatea natală.

319341050_1342829849885590_200964924049494104_n319341050_1342829849885590_200964924049494104_n

Angel Di Maria a fost un copil foarte sărac, dar extrem de talentat la fotbal

Angel Di Maria a jucat pentru Naționala Argentinei, în finala Cupei Mondiale din Qatar cu Franța, după ce semifinala cu Croația o ratase, din cauza accidentărilor.

La 34 de ani și cu trofeul de campion mondial în mână, Angel Di Maria se uita în urmă la băiețelul sărac care s-a apucat de fotbal pentru a-și schimba viața.

În momentul în care a urcat pe scena campionilor, la finalul partidei, Angel Di Maria avea lacrimi în ochi. Nu trăia un vis, ci o realitate.

' Ce ai făcut luni?
– Am fost la antrenamente.
Ce ai făcut marți?
– Am fost la antrenamente.
Ce ai făcut miercuri?
– Am fost la antrenamente.
Ce ai făcut joi?
– Am fost la antrenamente.
Ce ai făcut vineri?
– Am fost la antrenamente.
Ce faci în weekend?
– Am meciuri.
Când termini antrenamentele ce faci?
Îmi place să stau puțin și să admir terenul, noroiul, iarba, locul unde joc. Acel loc unde am căzut și m-am lovit de atâtea ori, unde mi-am julit coatele și genunchii. Acolo de unde mă întorceam murdar acasă, iar mama mă punea să mă dezbrac și să intru direct la duș', declara celebrul fotbalist argentinian,în urmă cu câțiva ani, în într-un interviu pentru „theplayerstribune', potrivit gsp.ro.

Angel venea cu mâinile murdare și rănite, fiindcă, dincolo de fotbal, își ajuta familia să supraviețuiască. 'Tatăl meu lucra într-o afacere cu cărbuni, iar eu cu sora mea ne sculam de dimineață pentru a-l ajuta. Ca eu să am ghete de fotbal, surorile mele trebuiau să meargă desculțe. Eram foarte săraci, iar părinții nu își permiteau mai nimic', povestea Di Maria în același interviu.

Citește și: Leo Messi va fi tată pentru a treia oară. Soția sa, Antonela Rocuzzo, este din nou însărcinată

Citește și: Leo Messi s-a căsătorit în Argentina cu Antonella Roccuzzo. Imagini de la ceremonia fastuoasă

Citește și: Cum a sărbătorit Messi victoria Argentinei pe stadion, alături de soție și copii: „În sfârșit, ești campion mondial. Știm cât de mult ai suferit atâția ani’

Angel di Maria și familia lui trăiau de pe o zi pe alta

'Inițial, tata a avut un aprozar, loc în care trăiam noi toți, dar din cauza unui om care l-a păcălit am fost nevoiți să ne reprofilăm și am ajuns destul de rău cu banii, banca ne bătea foarte des la ușă pentru datorii… a fost greu… să trăiești de pe o zi pe alta, fără să ai siguranța că mai ai casă și mâine…

Chiar dacă eram copil, aveam 9 sau 10 ani pe vremea aceea, îmi amintesc foarte bine cum tata lucra în frig și ploaie din greu pentru a reuși să își întrețină familia. M-am rugat mereu lui Dumnezeu să-și întoarcă privirea și la noi și am jurat că voi schimba situația din familia mea', a dezvăluit Angel Di Maria.

Angel di Maria a fost cumpărat pe 26 de mingi, în copilărie

Povestea lui Angel Di Maria cu fotbalul a început în Rosario, cînd avea doar 4 ani. Mama lui, Diana, înnebunită de energia debordantă a micuţului Angel a mers la medic pentru a-i cere sfatul.
„Distrugeam tot prin casă jucându-mă cu mingea, aşa că mama a decis să mă ducă direct pe un stadion”
, spune Angel.

„Era un copil slăbuţ, timid, aproape că nu vorbea. Dar pe teren se transforma. Era un jucător foarte agresiv, cu simţul golului. Se vedea de atunci că are calităţi, dar niciodată nu mi-am imaginat că va ajunge unde e acum. Îl văd acum alături de Mourinho, Ancelotti, Maradona şi nu îmi vine să cred că e acel Angelito” – Marcelo Trivisonno, fost antrenor la juniorii lui Rosario Central.

Primul pas important l-a făcut cînd a fost cumpărat de Rosario Central, de la El Torito, cînd Angel avea doar 6 ani, în schimbul a 26 de mingi.

Angel Di Maria, salariu de 7 milioane de euro pe an

*34 de ani a împlinit Angel Di Maria pe 14 februarie
*Salariu 7 milioane de euro la Juventus Torino, echipa actuala
*22 de goluri a marcat Angel Di Maria în cele 124 de meciuri jucate la Real Madrid (2010-2014)
*8 milioane de euro a dat Benfica în 2007 pentru a-l transfera pe Angel di Maria de la Rosario
*33 de milioane de euro a plătit Real Madrid în 2010 pentru a-l transfera pe Angel di Maria de la Benfica
*75 de milioane de euro a plătit manchester United în 2014 pentru a-l transfera pe Angel di Maria de la Real Madrid
*63 de milioane de euro a plătit PSG în 2015 pentru a-l transfera pe Angel di Maria de la Manchester United, potrivit wowbiz.ro.

foto: Instagram Angel di Maria

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton