Florin Piersic, ovaționat pe scenă minute în șir, la 86 de ani: "Sunt foarte obosit, dar bucuros că oamenii vin să ne vadă"

 Oana Pantazi
.

Florin Piersic este, fără doar și poate, o forță a naturii, la venerabila vârstă de 86 de ani marele actor continuând să urce pe scenă. După doi ani de pauză, Florin Piersic și Medeea Marinescu au reluat spectacolele cu 'Străini în noapte', fiind aplaudați, în picioare minute în șir. Iată ce dezvăluiri face actorul!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

În luna martie, teatrele și-au reluat activitatea, iar Florin Piersic a trăit clipe cu adevărat emoționante la primul spectacol după ridicarea restricțiilor. La 86 de ani, actorul este un munte de energie și de optimism și continuă să joace ca în tinerețe. Recent, alături de Medeea Marinescu, Florin Piersic a ridicat sala în picioare la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov. la Cei doi artiști joacă împreună, pe scenă, de peste un deceniu și continuă să aibă mare succes la public.

1.-Medeea-Marinescu-61.-Medeea-Marinescu-6

Florin Piersic, aplaudat minute în șir pe scenă

Una dintre cele mai longevive piese de teatru din România, „Străini în noapte’, unica în care mai poate fi admirat inegalabilul Florin Piersic, de altfel, a umplut recent sala teatrului Sică Alexandrescu din Brașov, unde cei doi actori au fost ovaționați minute în șir, la finalul spectacolului. Marele actor a dezvăluit că e fericit că și-au putut relua activitatea, după pandemie, chiar dacă, mărturisește el, s-a resimțit din cauza lipsei de odihnă.

Citește și: Cum se menține în formă Florin Piersic, la 86 de ani. Medeea Marinescu: „Trage totul după el”

Citește și: Medeea Marinescu, despre frumoasa prietenie cu Florin Piersic: „Am ajuns să ne cunoaştem atât de bine încât ne place să ne surprindem, să ne facem mici farse sau glume”

Citește și: Actriţa care i-a fost amantă 9 ani lui Florin Piersic: „Era un diavol frumos!’/ Gabriela Werner e superbă şi acum, la 71 de ani!

Citește și: Cum a ajuns Andreea Grămoșteanu la Mondenii și Atletico Textila: „Am fost pusă în situția de a da un casting, pe care eram convinsă că nu o să-l iau'/ EXCLUSIV

'Sunt foarte obosit, pentru că nu m-am odihnit azi (marți, 10 mai – n.r.) deloc. Plecăm la București în seara aceasta, mâine ajungem la Cluj și de acolo plecăm la Londra. Singurul loc în care nu am jucat piesa aceasta este America.

Sunt plăcut surprins și foarte bucuros să constat, după o pauză de doi ani de zile, din cauza pandemiei, că oamenii vin să ne vadă și umplu sălile. Am avut și colegi care s-au îmbolnăvit în această perioadă', a declarat Florin Piersic, pentru FANATIK, după spectacol.

„La Paris m-am simțit cel mai bine pe scenă”

Piesa în care joacă cei doi actori s-a bucurat de succes nu doar pe plan intern, spectacolul fiind foarte bine primit și la Paris, unde Medeea Marinescu și Florin Piersic au susținut două reprezentații în luna martie. Actorul a dezvăluit că, paradoxal, în România piesa, care se joacă de 15 ani cu sala plină, a prins mult mai bine.

'Piesa a prins foarte bine în România, neașteptat de bine. Autorul ei, dramaturgul Eric Assous, l-a chemat pe actorul Alain Delon pentru rol, dar el a jucat foarte puțin. La noi piesa a prins mult mai bine.

Am jucat și în Franța de patru ori. Și pentru că mă întrebați, la Paris m-am simțit cel mai bine pe scenă. Dar am avut și un public extraordinar', a declarat Florin Piersic, pentru sursa citată.

De altfel, de-a lungul vremii, cei doi actori au dus piesa și în Germania, Canada și Israel, iar curând urmează să o joace la Londra.

Medeea Marinescu a dezvăluit că partenerul ei de scenă s-a pregătit intens și în perioada pandemiei, iar asta l-a ținut în formă.

'Avem agenda destul de plină, mulțumesc lui Dumnezeu că s-a reluat totul și că suntem sănătoși. Florin a rezistat cu brio perioadei ăsteia când a stat izolat, ca noi toți, de altfel.  Îmi dădea telefon și îmi spunea:  ‘Ți-ai mai repetat textul? Eu l-am repetat la cabană. Și mi se pare foarte frumos.

Așa că speranța cumva l-a ținut așa în formă, speranța că mai e puțin și o să jucăm. Și s-a întâmplat', a mai declarat actrița pentru sursa citată.

Ce relație este între Medeea Marinescu și Florin Piersic

Medeea Marinescu și Florin Piersic joacă împreună în spectacolul „Străini în noapte’ de aproximativ 11 ani, însă și înainte de acest proiect de pe scena Teatrului Național din București ei se cunoșteau, dar nu erau prieteni atât de buni. Între ei era doar o relație de apreciere și respect profesional. Florin Piersic este nașul de botez al surorilor gemene ale Medeei Marinescu, dat fiind faptul că actorul este bun prieten cu tatăl Medeei.

„Se joacă de vreo 14 ani, dintre care eu am jucat ultimii 11 ani. E un spectacol în regia maestrului Radu Beligan. Vinovat se face chiar Florin Piersic pe care nu-l văzusem de foarte mult timp, pentru că relația cu familia mea a fost una foarte apropiată în trecut.

Printre altele, fiind colaborator și foarte bun prieten cu tatăl meu, a devenit nașul de botez al surorilor mele gemene născute în timpul filmărilor de la „Eu, tu și Ovidiu'.

Eu jucam „Egoistul' la Teatrul Național, tot un spectacol regizat de domnul Beligan și am primit la cabină un trandafir din partea lui Florin Piersic.

Și într-o zi, primesc și un telefon la puțin timp după asta. Era chiar Florin Piersic și mi-a propus atunci, mi-a vorbit de acest spectacol pe care eu îl văzusem în distribuția inițială, dar pentru că partenera lui de atunci, Emilia Popescu, nu mai putea să continue colaborarea, chiar Florin Piersic s-a gândit la mine’, a declarat actrița la Prima TV.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton