Ce sumă de bani câștiga Florin Piersic pentru un film, în perioada comunistă: "Jumătate era impozitul"

 Radulescu Ruxandra
.

Ce sumă de bani câștiga Florin Piersic pentru un film, în perioada comunistă. Florin Piersic, 86 de ani, marele actor al scenei romînești, a fost invitat la podcastul lui Mihai Morar, unde a oferit câteva detalii din culisele carierei sale de actor, în perioada dinainte de Revoluție. Piersic a spus cu cât era plătit pentru un rol de film și cum o duceau cei mai populari actori ai vremii respective.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Ce sumă de bani câștiga Florin Piersic pentru un film, în perioada comunistă. Florin Piersic este unul dintre artiștii de referință ai României, care a încântat generații la rând cu prezența sa, atât în cinematografe, sau pe scenele teatrelor, cât și la TV. Invitat la podcastul „Fain și Simplu”, Piersic a scos la iveală câteva detalii din culisele meseriei de actor din perioada comunismului. Florin Piersic a oferit detalii surprinzătoare cu privire la banii pe care îi câștiga în acea perioadă pentru un film.

florin-piersic-1florin-piersic-1

Ce sumă de bani câștiga Florin Piersic pentru un film, în perioada comunistă

Florin Piersic a avut un mare succes în perioada comunistă și a făcut parte din generația de Aur de artiști din acea perioadă. Românii l-au adorat pe Piersic în filmele lui Sergiu Nicolaescu sau în piese de teatru și se mai bucură și acum de prezența fascinantă a marelui artist la TV sau în cadrul spectacolelor. Deși Florin Piersic era foarte apreciat de public și înainte de ’89, fiind considerat unul dintre cei mai valoroși actori, acesta nu a avut niciodată parte de o situație financiară deosebită. Piersic a menționat că acesta era cazul și altor colegi de breaslă, de-ai săi, toți fiind plătiți destul de puțin pentru un rol în film.

Citește și: Cum arăta mama lui Florin Piersic Jr.în tinerețe. Tatiana Iekel era de o frumusețe rară

Citește și: Cum se înțelege Florin Piersic Jr. cu tatăl său: ‘Există undeva o ruptură, care nu poate fi cusută niciodată

Citește și:Cum a ajuns Theo Rose, de fapt, în juriu la Vocea României:'Smiley m-a sunat'

Citește și:Cum se înțeleg copiii Cristinei Spătar cu actualul soț al artistei:„M-am consultat cu ei și mi-au spus…’

„N-am avut (n.r.: bani), aici e chestia. Noi eram la film, filmul se dădea după ce se petrecea cel puțin un sfert din filmări, îți dădeau un avans din contract. Contractul era de 40.000 de lei pentru un rol principal. 40.000 de lei din care 20.000, nu e glumă, ce vă spun pot confirma și colegii care mai sunt de vârsta mea… Jumătate era impozitul. Restul primeai, am văzut cu ochii mei, pe Caragiu, pe Codrescu, care spuneau: Domnule, nu ne mai dați niște bani? Ei puneau la dispoziție unde să locuiești și drumul, unde mergeai la filmare.” a relatat Piersic la podcastul lui Mihai Morar.

Florin Piersic, despre evenimentul tragic ce i-a marcat existența

Florin Piersic a publicat recent un volum autobiografic, „Viața este o poveste”, în care a relatat anumite momente marcante ale vieții sale. Unul dintre cele mai tragice a fost moartea surorii sale, care s-a înecat în Prut, pe când era doar o copilă. Din cauza suferinței, mama actorului a suferit un șoc puternic, fapt care l-a marcat profund pe Florin Piersic.

„Îmi amintesc de ziua cea mai tristă a vieţii mele, când mama, smulgându-se de la brațul tatălui meu, s-a repezit la sicriul în care era Lucica noastră, găsită după patru zile de niște pescari, plutind pe apele nemiloase ale Prutului. Încercarea ei de a o îmbrățişa mi-a rămas întipărită pe retină, într-un fel pe care nu-l pot povesti.

Apoi, îmi amintesc de ziua în care, printr-un geam pe care curgeau lacrimile ploii de sfârșit de octombrie, am văzut-o pe Mama, în negru, coborând alături de tata dintr-o birjă”, a povestit actorul la evenimentul de lansare a cărții.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton