Doina Maxilian întâmpină greutăți în organizarea Festivalului Stela Popescu, la Teatrul Constantin Tănase. Fiica regretatei actrițe: "Depindem de finanțări"

 Dumba Gabriela
.

Fiica Stelei Popescu se străduiește din greu să pună la punct Festivalul 'Stela Popescu', care va debuta în luna decembrie, la Teatrul Constantin Tănase din București. Doina Maximilian spune că se lovește de numeroase greutăți, cele financiare fiind însă cele mai grele.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Doina Maximilian a vorbit despre marea ei ambiție, de a organiza, la sfârșitul acestui an, un festival în memoria mamei sale, Stela Popescu, care s-a stins din viață pe 23 noiembrie 2017. Aceasta vrea ca Festivalul Stela Popescu să aibă loc la Teatrul Constantin Tănase, acolo unde actrița a jucat zeci de ani.

7658676586

Doina Maxilian întâmpină greutăți în organizarea Festivalului Stela Popescu

Doina Maxilia, fiica Stelei Popescu, își dorește enorm să onoreze memoria regretatei actrițe cu un festival chiar pe scena teatrului pe care ea l-a iubit atât de mult, însă nu este ușor să-și vadă visul împlinit.

„Eu sunt, acum, ca tot omul, lucrez, ca profesor, nu mai locuiesc în vila Stelei (n.r- vila de peste 200.000 de euro, din centrul Bucureștiului). Dar, despre mine, nu vreau să zic mai multe. Vă pot spune însă că avem în lucru Festivalul Stela Popescu, pe care îl vom organiza la Teatrul Constantin Tănase, din București, unde ea a jucat zeci de ani.

Lucrăm deja la acest proiect, am vrea să aibă loc de Sărbătorile de Iarnă, în luna decembrie, când era și ziua Stelei Popescu. Depindem însă de finanțări', a declarat Doina Maximilian pentru Playtech Știri.

Citește și: Anda Adam și soțul ei, detalii despre cununia religioasă și petrecerea de nuntă: „E un motiv de bucurie și o să vreau să invit…’

Citește și: De ce refuzat Delia propunerea Monei Segall de a participa la America Express: „Cu sora și cu mama, dar nu am reușit'

Citește și: Cine este și cum arată mama lui Smiley. Ioana Maria și-a sprijinit fiul necondiționat

Ce mai face „Buru Buru', nepoata Stelei Popescu

Doinița Maximilian este tare mândră de fiica ei și a actorului Radu Gheorghe. Artista Stanca Radu (38 de ani) a primit, în 2007, Marele Premiu „Cinemaiubit', pentru scurtmetrajul „Ștefan'.

„Stanca se află acum în Germania, unde lucrează la niște proiecte artistice. Mă împart, mai fac drumuri în Germania, la fiica mea', a mai spus Doina Maximilian despre fata ei căsătorită cu Daniel Dolbea, jucător de tenis.

Stela Popescu era topită după unica ei nepoată, pe care o alinta „Buru Buru'.

„Fiica mea s-a măritat și a făcut, la rândul ei, o fată superbă, căreia noi îi zicem Buru Buru, pentru că vorbește puțin. Un copil rezervat, dar e foarte bună, a luat trei premii naționale, ceea ce înseamnă foarte mult pentru o fată la Regie. De curând, am devenit străbunică. Sunt cea mai tânără străbunică. Ei bine, când a venit ăsta mic și s-a uitat la mine cu ochișorii ăia, am început să simt ce înseamnă să fii bunică…sau străbunică, mai bine zis', povestea Stela Popescu, la acea vreme, la Kanal D.

Stanca, nepoata Stelei Popescu, și-a adorat bunica

Premiera filmului documentar „Popeasca' era programată în decembrie 2017, însă, cu o lună înainte de marele eveniment, inima Stelei Popescu a încetat să mai bată. Stanca Radu povestea despre acest proiect de suflet.

„Ideea a fost mai degrabă o dorinţă mai veche de a o surprinde pe Stela aşa cum e ea în viaţa de zi cu zi, ceea ce mulţi au încercat sa speculeze în interviuri sau în emisiuni, oferind o tentă dramatică poveștii vieţii ei. Însă, în viziunea mea, Stela este cea mai sinceră şi mai senină persoană, atât pe scenă, cât şi în viaţa personală, şi ăsta e un lucru ce merită dat mai departe.

Filmările au început în 2015 şi am sperat să-l finalizăm, odată cu ziua Stelei, în decembrie, aşa că interviurile şi filmările noi cu ea au avut loc pe o perioadă destul de scurtă. Stela e bunica mea şi cred că interviurile le-am făcut în calitate de nepoată, nu de regizor.

Cred că ar fi acceptat să apară şi dacă nu aş fi fost eu regizor. Probabil, ar fi refuzat doar dacă ar fi avut motive temeinice să o facă. Însă, în mod ciudat, nu a mai întrebat-o nimeni', dezvăluia Stanca Radu, pentru docuart.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton