Eveniment dedicat Reginei Maria

 Florentina Liutic
.

Pe Calea Victoriei, în fața Muzeului Național de Istorie a avut loc ,,Ceremonia Întoarcerii Inimii Reginei Maria”. În cadrul evenimentului inima ,,Mamei răniților” a plecat în caseta sa originară din argint din muzeu către Castelul Pelișor din Sinaia, împreună cu o escortă regală.

 

Inima Reginei va fi așezată în Camera de aur a Castelului, locul în care aceasta a bătut pentru ultima oară. Totodată, începând de astăzi, Camera de aur din Pelișor se va tranforma în Capelă.

 

În cadrul evenimentului au fost prezenți ASR Principesa Margareta, Principele Radu, Principesa Maria, precum și membri ai familiei Principesei Ileana, fiica cea mai mică a Reginei Maria.

 

Inima regineri s-a aflat timp 44 de ani la Muzeul National de Istorie a României, iar la inițiativa Regelui Mihai, Casa Regală și Ministerul Culturii au hotărât de comun acord ca locul inimii Reginei Maria să fie Castelul Pelișor. Totdată, caseta din argint va face parte din colecția publică a Muzeului Național Peleș.

 

Silvia Cimpeanu

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton